İnce: Kılıçdaroğlu aday anketi yaptırıyor

Muharrem İnce, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'yla yaptığı görüşmeyi anlattı: Önümüzdeki süreçle ilgili görüşlerimizi ilettik, dertleştik. Genel başkan, düşündüğü adaylarla ilgili anket yaptırdığını anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 24 Haziran seçimine ilişkin muhalefet partilerinin aday belirleme çalışmaları sürüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Yalova Milletvekili Muharrem İnce de bir görüşme yaparak, seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP Milletvekili İnce, Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeye ilişkin şunları anlattı:

KAPKAÇ SEÇİMİ: Hazirandaki seçim bir erken seçim değil. Bu bir panik, bir kapkaç seçimidir. Türkiye'nin huzura ihtiyacı var. Türkiye'nin büyük uzlaşmayı gerçekleştirmeye ihtiyacı var. Seçim bir çare olacaktır. Umutları tazelemeye ihtiyaç var. Referandumda yarattığımız o büyük uzlaşmaya ihtiyacımız var. Bunu birlikte başaracağız. Asıl metal yorgunluğu cumhurbaşkanında var. Hep birlikte bu korku düzeninden kurtulacağız.

ADAY ANKETİ YAPILIYOR: Sayın Genel Başkanımızla önümüzdeki süreçle ilgili görüşlerimizi ilettik. Dertleştik ve gidiyorum. Ben daha önce de söylediğim gibi CHP Genel Başkanı'nın doğal cumhurbaşkanı adayı olması gerektiğini, olursa hep birlikte çalışacağımızı söylemiştim. Yine söyledim. Salı günü PM toplanacak. Orada görüşülecek. Şu anda da Sayın Genel Başkan bazı düşündüğü adaylarla ilgili bir anket yaptırdığını, onu salıdan sonra açıklayacağını kaydettiler. PM'de arkadaşlar görüşlerini dile getirsinler. Genel başkanın düşündüğü adaylarla ilgili anket yaptırdığını, salı günü açıklama yapacaklarını söyleyebilirim. PM'nin kararına saygı gösteririm, partiliyim, partimi zora sokacak bir şey yapmam. Çalışmalara katılırım. Önümüzde CHP Genel Başkanlığı için bir seçim yok, cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bu ortamda genel başkanlık konuşmak ahlaka, siyasete uymaz.

İSİMLERİ BİLİYORUM: Biliyorum kimler olduğunu ama bunları paylaşamam. Çok arkadaşımız vardır.

(HABER MERKEZİ)