Erdoğan: Derbide kumpas var, birileri organize etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fenerbahçe-Beşiktaş maçındaki olaylara ilişkin "Biraz açık konuşmam lazım, kumpas da var. Tribünlerdeki terörü birileri organize etti" dedi. Erken seçim kararına da değinen Erdoğan, "Öyle bir ana muhalefetimiz var ki sağ olsun, ikide bir 'hodri meydan' dedi. Madem bu kadar 'hodri meydan' diyorsunuz, 'buyurun meydan' demek durumunda kaldık" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma günü yapacakları AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında, seçim manifestosunu açıklayacağını söyledi. Erdoğan, seçim kampanyasına ilişkin bir soruya "Zaten sahalardan çıkmadık, kampanya başladı" yanıtını verdi.  Fenerbahçe-Beşiktaş maçında yaşanan olaylara da değinen Erdoğan, "Tribünlerdeki terörü birileri organize etti" yanıtını verdi.

Erdoğan, Eyüp Sultan Camisi'nden çıkarken yaptığı konuşmasında özetle şunları söyledi:

TEMAYÜL YOKLAMASI YAPILACAK: Zaten sahalardan çıkmadık. İzmir ve İstanbul hariç 79 vilayeti dolaştık. Öyle günler oldu ki ben İstanbul'da aynı anda 3 ilçeyi taradım, salon toplantıları ve mitingler yaptık. Kampanya başladı. Şimdi manifestomuzu açıklayacağız. Normalde seçim beyannamesi diye ifade edilen ama biz onu manifesto diye kabul ediyoruz, büyük ihtimalle İstanbul kongresine yetiştirmeye çalışacağız. Açıkladıktan sonra da zaten yola koyulacağız. Milletvekillerimin tamamıyla Ankara'da toplantı yaptık. Zaten tüm milletvekillerimizle o heyecanı yüklenmiş durumdayız. YSK'nin takvimi açıklamasıyla beraber, kendi yol haritamızı uygulamaya koyacağız. Temayül yoklamasını yine yapmayı düşünüyoruz. Bu arada milletvekillerinin tespitiyle ilgili çalışmayı yapacağız. Cuma günü genişletilmiş il başkanları toplantısında yol haritasını tüm teşkilatımla paylaşacağız.

MHP'YLE İTTİFAK: Bahçeli'yle yaptığımız görüşmelerde bu süreç içinde hazırlık dönemimiz oldu. Bu başarılı çalışmalar parlamentoya da yansımayı başladı, dayanışmamız parlamentoda da devam edecek. Bu süreç içerisinde her zaman dayanışma içerisinde olacağız. Herhangi bir bölünmeye, parçalanmaya fırsat vermeyeceğiz. Şu anda MHP de aynen bizim gibi çalışmalarını yapıyor.

TRİBÜN TERÖRÜNÜ BİRİLERİ ORGANİZE ETTİ: Bu konu bizi ciddi manada üzdü. Futbol teröründen öte bir şey. Biraz açık konuşmam lazım, kumpas da var. Dikkat ettiyseniz olay hep korner köşelerinde oldu. Maalesef tam korner atışı yapılırken bunlar oldu. Tribünlerdeki terörü birileri organize etti. Sahada hava iyi, maç gayet iyi giderken, korner atılırken çakmak falan atılıyor. Böyle bir şey olamaz ki. Bir diğer şey Şenol Hoca'nın başına gelen olay. Bunlar kabullenecek şeyler değil. Keşke Tolga da o yanlışın içine girmeseydi. Şenol Hoca'ya yapılan affetmek mümkün değil. Şenol Hoca, Fikret başkan ve Aziz başkanla görüştüm. Hepsi çok rahatsız. Biz de Spor Bakanlığı olarak çalışma yapacağız. Fair Play hep lafta kaldı. Bizim tribünlere hanımlarımızın, kızlarımızın gitmesini istemekteki amacımız Fair Play'i sağlamaktı. Ama tersine döndü. Katlanır, yenilir, yutulur gibi değil.

'KOLTUK HIRSIM OLSA OLSA, 1,5 YIL DEVAM EDERDİM'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü 150'nci Yıl Programı'na katıldı.

Erken seçim kararına değinen Erdoğan, "Öyle bir ana muhalefetimiz var ki sağ olsun, onlar da ikide bir 'hodri meydan' dedi. Madem bu kadar 'hodri meydan' diyorsunuz, 'buyurun meydan' demek durumunda kaldık" dedi.

"Cumhurbaşkanı olarak benim şu anda önümde 1,5 yılım daha var" diyen Erdoğan, "Yani bu makamın, bu koltuğun hırslısı konumunda olsak, 1,5 yıl daha devam edebilirdik. Böyle bir hırsın içinde değil ama yaptığımız bütün bu hesaplar neticesinde bu sıkıntılar bizim ülkemize, milletimize bir bedel ödeteceği endişesiyle dedik ki bu adımı atalım" şeklinde konuştu. (DUVAR-DHA)

Şenol Güneş: Canım değil içim acıyorŞenol Güneş: Canım değil içim acıyor