CHP'den ikinci cumhurbaşkanı adayı: Didem Engin

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz'ın cumhurbaşkanlığına adaylığını açıklamasının ardından İstanbul Milletvekili Didem Engin de adaylık açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz'ın cumhurbaşkanlığına adaylığını açıklamasının ardından bir isim daha "Adayım" dedi. CHP Milletvekili Didem Engin, "Hazreti Mevlana'nın dediği gibi, 'Dünle beraber gitti, cancağızım; Ne kadar söz varsa düne ait; Şimdi yeni şeyler söylemek lazım'. İşte şimdi güzel ülkemizin vatansever evlatları olarak yeni şeyler söylememizin zamanı" diyerek adaylığını açıkladı.

'KARANLIK TABLOYA IŞIK TUTACAK YOL HARİTASIYLA...'

CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, "Ekonomide, dış politikada, eğitimde, tarımda, teknolojide ülkemizin içinde bulunduğu karanlık tabloya ışık tutacak bir yol haritasıyla Cumhuriyet Halk Partisi’nden Cumhurbaşkanlığı aday adaylığımı basın toplantısı ile açıklayacağım" diye konuştu.

Engin açıklamasında şunları söyledi: "Ülkemiz iki ay sonra tarihinin en önemli seçimini yapacaktır. 16 yıldır ülkemizi tek başına yöneten iktidar partisi, Meclis çoğunluğuna rağmen ülkemizi artık yönetemez duruma düştüğünü, OHAL'den medet umarak, baskın bir seçim kararıyla itiraf etmiştir. Bizleri birbirimizden ayrıştırarak, ötekileştirerek, kamplaştırarak yıllardır oy peşinde koşan, kapalı kapılar ardında koltuk pazarlıklarıyla ittifak yapan siyaset anlayışına, kadınlarımızla, gençlerimizle, işçilerimizle, emeklilerimizle, esnaflarımızla, memurlarımızla, dar gelirli vatandaşlarımızla, çiftçilerimizle, işsizlerimizle, emekçilerimizle, engelli bireylerimizle, kısacası toplumumuzun tüm kesimleriyle halkın ittifakını oluşturarak bir arada ve el ele sandıkta DUR diyeceğiz. Ekonomide, dış politikada, eğitimde, tarımda, teknolojide ülkemizin içinde bulunduğu karanlık tabloya ışık tutacak bir yol haritasıyla Cumhuriyet Halk Partisi’nden Cumhurbaşkanlığı aday adaylığımı basın toplantısı ile açıklayacağım."

CHP'den cumhurbaşkanlığı için ilk aday çıktıCHP'den cumhurbaşkanlığı için ilk aday çıktı

Engin basın toplantısının gün ve saatini daha sonra açıklayacak. (HABER MERKEZİ)

CHP'den aday için tarih: Salı!CHP'den aday için tarih: Salı!