CHP seçime Meclis'te de 'evet' diyecek

CHP'li Engin Altay: Seçim kararına Anayasa Komisyonu’nda ‘Evet’ dedik. Bugün TBMM Genel Kurulu’nda da ‘Evet’ diyeceğiz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 24 Haziran seçimlerine  hazır olduğunu ve sandıklara da sahip çıkacağını söyledi.

Altay bugün gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bir siyasi parti her zaman seçime hazır olmalıdır ve CHP de 24 Haziran için hazırdır. Seçim kararına Anayasa Komisyonu’nda ‘Evet’ dedik. Bugün TBMM Genel Kurulu’nda da ‘Evet’ diyeceğiz. Bunda hiçbir tereddüt yok. Türkiye’nin güven, adalet, eşitlik,  özgürlüğe ihtiyacı var. 24 Haziran Türkiye’de huzurun, demokrasinin, adaletin yeniden inşa edileceği seçim olacaktır. 180 bin sandığın sorumluluğu bizlerin üzerindedir. Milletin oyu namusudur, milletin namusu bizim için kutsal emanettir. Biz 180 bin sandığa da sahip çıkacağız. Bunun için de hazırlığımız tamamdır” diye konuştu.

ADAYI PM DEĞERLENDİRECEK

CHP’nin “Herkesin içini rahatlatacak bir aday” çıkaracağını vurgulayan Altay, “CHP içinde demokrasiyi işleten tek partidir. Cumhurbaşkanı adayımızı da demokratik şekilde belirleyeceğiz. Bu konuda yetkili organımız Parti Meclisimizdir. Parti içinden aday adayları da çıkabilir. Parti Meclisimiz, en sağlıklı değerlendirmeyi yapacak ve herkesin için rahatlatacak,  herkesin ‘işte şimdi oldu’  dediği bir adayı çıkaracaktır” dedi.

DEMOKRASİ İTTİFAKI YENECEK

24 Haziran’da “Demokrasi ittifakı” ile “Tek Adam İttifakı”nın yarışacağını kaydeden Altay, “Anayasa değişikliğinden sonra 6 ay içinde çıkması gereken uyum yasaları çıkarılmadı. Çünkü Türkiye’de hukuk işlemiyor. An itibariyle TBMM’ye gelen bir tasarı da yok. Şimdi geleceğini söylüyorlar. İttifak ile ilgili 7 günlük sürenin de kısaltılabileceğine ilişkin duyumlar var. AKP’nin 16 yıllık tahribatından rahatsız olan, demokrasiden yana olanların ittifakını güçleştirme arayışları var. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, ama ne yaparlarsa yapsınlar demokrasi ittifakı her türlü hainliği, her türlü cinliği yenecek. Diktatörlük değil, demokrasi kazanacak” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Etiketler CHP TBMM engin altay