Pervin Buldan: Biz de söylüyoruz, seni başkan yaptırmayacağız

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçim çalışmasına İzmir'den başladı. Belediye başkanlarının yerine kayyımlar atandığını hatırlatan Buldan, "10 vekilimizin vekilliğini düşüren, 'Seni başkan yaptırmayacağız' dediği için eş başkanımızı hapsedenlerin korktuğu tek şey, Türkiye halklarıdır. Ama biz korkmuyoruz, biz de söylüyoruz: Seni başkan yaptırmayacağız" diye konuştu. 

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - HDP seçim çalışmalarını, İzmir ve Mersin'den başlattı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan; eski HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Müslüm Doğan, Garo Paylan, Hüda Kaya, Zeynep Boğa, Aysel Güzel, HDP Kadın Meclis üyeleri, Bölge MYK ve İl PM üyelerinden oluşan bir heyetle bugün İzmir'i ziyaret etti.

Buldan, partisinin il binasını ziyaret ettikten sonra "İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri" bileşeni olan dernek, sendika, meslek odaları ve siyasi partilerin temsilcileri ile birlikte Tepekule Kongre Merkezi’nde bir toplantı gerçekleştirdi.

KÜRKÇÜ: ERDOĞAN’IN OLMADIĞI BİR ANKARA’YA GİDECEĞİZ

İlk konuşmayı yapan HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, “Her ne kadar ağır koşullarla karşı karşıya da olsak, işimiz ne kadar zorlaştırılırsa zorlaştırılsın, her engeli aştığımız bir süreç yaşıyoruz. Partimiz çok güçlü bir genel kurul toplantısından çıktı. Artık çok daha geniş bir kitle kurmanın zamanıdır" dedi.

Doğan'ın ardından söz alan Ertuğrul Kürkçü, konuşmasına cezaevindeki HDP'lilere selam göndererek başladı. Erken seçimi "fırsat" olarak nitelendiren Kürkçü, "Şimdiyse önümüze bir fırsat çıktı, hem o arkadaşlarımızı özgürlüğüne kavuşturmak hem de 100 temsilciyi daha meclise sokmak için bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmemiz lazım" diye konuştu.

Sezai Temelli: Şaşkın mısınız, biz 40 yıldır hazırızSezai Temelli: Şaşkın mısınız, biz 40 yıldır hazırız

Meclis'te söz hakkının kısıtlanmak istendiğini söyleyen Kürkçü, şöyle devan etti:

"Vekil çokluğunun anlamı mikrofonu ve kürsüyü daha çok kullanmaktır. O Meclis'i onlara dar edeceğiz. Söz hakkının ne kadar önemli olduğunu biliyoruz, önemli olduğu için bizi de susturmaya çalışıyorlar. O yüzden bu fırsatı değerlendirerek İzmir'den en az 3, Türkiye genelinden en az 100 vekil ile 24 Haziran'da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olmadığı bir Ankara'ya gideceğiz ve Erdoğan ile mücadelemize devam edeceğiz."

KEMALBAY: BİZ KAZANACAĞIZ

“Halkımıza ödettikleri tüm bedellerin, hukuksuzlukların ve adaletsizliklerin, ekonomik krizlerin, işçi katliamlarının, kadın ve çocuk cinayetlerinin hesabını sormak için bir arada olduğumuzu ve failleri tarihin çöplüğüne göndereceğimizi haykırmak için buradayız” diyen eski HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, emek, barış, demokrasi mücadelesi veren herkesi “Biz kazanacağız" diyerek selamladı.

.

'ÇALIŞMALARA İZMİR’DEN BAŞLAMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ'

Seçim çalışmasına İzmir'den başladıkları için gururlu olduklarını söyleyen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Seçim çalışmalarımıza Türkiye'nin 3. büyük şehri, özgürlük ve demokrasinin kenti İzmir'den başlamanın gururunu yaşıyoruz. HDP, kurulduğu günden bu yana Türkiye halklarına ve topraklarına barışı vadeden, umudu, barışı vadeden ve bir arada yaşamın garantisini veren bir partidir. Bu yüzden bu kadar kalabalık, bu kadar coşkulu, bu kadar renkliyiz” dedi.

'TÜRKİYE HALKLARINDAN KORKUYORLAR'

HDP'nin büyük baskı altında faaliyet yürüttüğünü belirten Buldan, "Ama unuttukları bir şey var, bu ülkede halklar katliamlar yaşadı, cezaevlerinde işkencelere maruz kaldı; Kürtlerin köyleri yakıldı, Türkler faili meçhul cinayetlere kurban gitti... Fakat hiçbir zaman bu zulümleri yaşatan iktidarın karşısında diz çökmedi, çökmeyecek" ifadelerini kullandı.

Belediye başkanlarının yerine kayyımlar atandığını hatırlatan Buldan, "10 vekilimizin vekilliğini düşüren, 'Seni başkan yaptırmayacağız' dediği için eş başkanımızı hapsedenlerin korktuğu tek şey Türkiye halklarıdır. Ama biz korkmuyoruz, biz de söylüyoruz: Seni başkan yaptırmayacağız" diye konuştu.

'GENÇLERİN KADERİ UMURLARINDA DEĞİL'

"AKP ve MHP'nin yaptığı koalisyon Kürt düşmanlığı, kadın düşmanlığı temelinden beslenmektedir" diyen Pervin Buldan, "AKP hükümeti Türkiye halklarını yönetemez hale geldiği için MHP ile birlik olup bir baskın seçim kararı almak zorunda kalmıştır" dedi.

Seçim tarihinin Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na den geldiğini hatırlatan Buldan, "Ancak onların umurunda değil gençlerin kaderi, öyle ki gençlerin üniversite sınavına gireceği tarihe erken seçim kararı aldılar. Dalga geçer gibi bu çakışmanın bir talihsizlik olduğunu söylediler."

'TÜRKİYE, AKP'YE MUHTAÇ DEĞİL'

HDP'yi erken seçim kararı ile hazırlıksız yakalayacaklarını düşündüklerini ifade eden Buldan, gerçekleştirilen toplantıya yoğun ilgiyi belirterek “HDP seçime hazırdır" dedi.

Erken seçimin gündeme gelmesinin "savaş politikalarıyla" ilgili olduğunu savunan Buldan, şöyle devam etti:

"Savaş politikalarıyla Türkiye'yi yönetemediklerini anlayınca Suriye'ye gittiler. Suriye'deki savaş, sadece Kürtlerin meselesi değildir. Oraya atılan her bombanın, her kurşunun, Türkiye halklarının sofrasına düştüğünü herkes biliyor. İzmir'in de Suriye'deki savaştan elde edeceği bir şey yok. Bugün Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi İzmir hanelerine de Suriye’den yalnızca cenazeler gelmiştir. Ama bu cenazeler, kapalı kapılar ardında seçim hesapları yapanları rahatsız etmiyor. Türkiye'nin artık barış politikalarına ihtiyacı vardır.

Her zaman olduğu gibi seçim hileleri yapabilirler. İlk defa karşılaşmayacağız, yıllardır aynı usulsüzlükleri uyguluyorlar. Türkiye toplumu her türlü hileye karşı tedbirini aldı. Hilelerin devri geride kalmıştır, artık onları sandığa gömme zamanı gelmiştir. 24 Haziran seçimlerinin barışa, demokrasiye, eşitliğe vesile olacağından kimsenin kuşkusu olmasın. Türkiye toplumu AKP'ye muhtaç değildir. AKP-MHP savaş koalisyonuna mahkum değildir. Türkiye’nin HDP'si var.”