Abdulhamit Gül, Devlet Bahçeli ile görüştü

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştü. Toplantıda uyum yasalarının ele alındığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, uyum yasalarıyla ilgili olarak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştü.

Habertürk gazetesinin haberine göre, Milli Mutabakat Komisyonu üyeleri de bu akşam bir araya gelecek. Toplantıda uyum yasaları ele alınacak.

AK Parti ve MHP, 16 Nisan referandumunu ile yapılan anayasa değişikliği kapsamında çıkarılacak uyum yasaları görüşmek üzere, Milli Mutabakat Komisyonu'nu kurmuştu.

Komisyon görüşmelerine AK Parti'den Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Parti Sözcüsü Mahir Ünal ve Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop; MHP’den Afyon Milletvekili Mehmet Parsak, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kalaycı ve İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu katılmıştı.

Komisyonun görüşmeleri tamamlamasının ardından çalışmalar parti genel başkanlarına sunulmuştu. Uyum yasalarının bir kısmının 2019'daki seçimden önce, bir kısmının da seçimden sonra yapılması planlıyordu.

Erken seçim kararının ardından AK Parti Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, bugün açıklama yaptı ve seçimlerle ilgili düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Yazıcı, cumhurbaşkanı adayı olacak kişileri için istenen en az 100 bin seçmen imzalarının, seçim kurullarına verileceği açıkladı. Yazıcı, noter şartı ve masrafının uygun bulunmadığını söyledi.

Hayati Yazıcı: 100 bin imza için seçim kurullarına başvurulacakHayati Yazıcı: 100 bin imza için seçim kurullarına başvurulacak