İttifaktan 'baskın yanıtı': Dört aydır seçim konuşuluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Seçimler 24 Haziran'da yapılacak' açıklaması siyaset gündemine damga vurdu. AK Parti - MHP milletvekilleri ilk açıklamaları ile erken seçimi değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 26 Ağustos'ta erken seçim çağrısının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim tarihini 24 Haziran olarak açıkladı. 'Cumhur İttifakı'nın milletvekilleri Erdoğan'ın açıklamalarını Duvar'a değerlendirdi.

AK PARTİ: PİYASALARDA TIKANIKLIK VAR, BUNUN AŞILMASI LAZIM

AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu: Tarihi bilmiyordum ama erken seçim Türkiye’de bekleniyordu. Kamuoyunda konuşulmaya başlanınca erken seçim beklentisi artmıştı. Piyasalarda bir tıkanıklık var. Bu tıkanıklığın aşılması lazım. Herkes seçime endekslendi. Herhalde bu iş ne kadar uzatılırsa o kadar yanlış olur diye düşünülerek bu karar alındı. Hayırlı olsun. Biz 6 seçim yaşadık. Baskın seçim olmuyor. 2 aylık bir süre var sanırım YSK 45 güne çeker. Benim tahminim daha çok sonbahardı ama bu durumu geciktirmek çok doğru değil. Bir an önce yapmak lazım. Şu, bu partinin hazır olmama gibi bir durumu olamaz. Her siyasi parti her an seçime hazır olmalı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay: Seçimlerden fevkalade umutluyumCHP Grup Başkanvekili Engin Altay: Seçimlerden fevkalade umutluyum

MHP: 18 AY DAHA BU DURUM TAŞINAMAZDI

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta: Televizyonlara bakın 3-4 aydır seçimler konuşuluyor. İttifaktır, seçimlerde ne olacak konuşuluyor. Ülkenin bunu 18 ay daha taşıması mümkün değildi. Türkiye aslında seçime hazırdı, kamuoyu da seçime hazırdı. Baskın seçim değil. İYİ Parti’nin seçime girmesi YSK’nın kararı. Buna bir şey diyemem. YSK 45 güne çekebilir.