Beştepe'de erken seçim görüşmesi yarım saatte bitti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli, erken seçim konusunu görüşmek üzere saat 13.30'da Beştepe'de buluştu. Yarım saat süren görüşmenin ardından ortak açıklama yapılmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün yaptığı erken seçim çağrısına kilitlendi. Bahçeli, dün partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada 2019'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin 26 Ağustos 2018'e çekilmesi çağrısı yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise AK Parti TBMM grup toplantısındaki konuşmasında 3 kez 2019 tarihini andı. Ankara kulislerinde ise Erdoğan'ın Bahçeli'nin açıklaması için 'üzüntü duydum' dediği öne sürüldü.

AÇIKLAMA YOK!

Bu gelişmelerin ardından Erdoğan ve Bahçeli bugün saat 13.30'da Beştepe'de biraraya geldi. Görüşmede, Bahçeli'nin erken seçim çağrısı masaya yatırıldı. Görüşme yarım saat sürdü. Görüşmenin ardından ortak açıklama yapılmadı.

Görüşmenin ardından MHP Genel merkezi'ne geçen Bahçeli, kurmaylarını topladı.

İKİ TARİH DAHA ÖNE ÇIKTI

Bu arada kulislerde erken seçim için alternatif tarihler de konuşulmaya başlandı. Erken seçim için 24 Haziran ya da 23 Eylül tarihleri öne çıktı. 24 Haziran'da üniversite sınavı yapılacak.

Bahçeli, dünkü açıklamasında 3 Kasım 2019'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinin, 26 Ağustos 2018'e alınmasını teklif etmişti. MHP Lideri Bahçeli gerekçe olarak da bölgesel durumları ve ekonomiyi hatırlatarak, "Kontrol edilemeyen gelişmeler ortaya çıkabilir" ifadesini kullanmıştı. Bahçeli, mahalli seçimlerin daha önce yapılmasının da ittifaka zarar verebileceğini anlatmıştı.

Bu açıklamaların ardından Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Bahçeli'yi ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Başbakan Binali Yıldırım'la görüştü. Dün ayrıca muhalefet partilerinden yapılan açıklamalarda erken seçim için 'hodri meydan' yanıtı geldi ve OHAL'in kaldırılması çağrısı yapıldı.

(HABER MERKEZİ)