MHP'li Yalçın: Erken seçim kararını AK Parti ile görüşerek almadık

MHP'li Yalçın, erken seçim konusunun partisinin başkanlık divanında karar bağlandığını söyledi. Yalçın, "Cumhurbaşkanı ya da başbakan ile görüşülmedi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın Devlet Bahçeli'nin yaptığı erken seçim çağrısının AK Parti ile görüşülerek alınmış bir karar olmadığını söyledi.

CNN TÜRK'e konuşan Yalçın, dün yapılan MHP Başkanlık Divanı'nda erken seçim konusunun görüşülerek karara bağlandığını söyledi. Yalçın, Bahçeli'nin milletvekilleriyle Kızılcahamam kampında yaptığı toplantıda da kısmen bu konuyu görüştüğünü ve nabız yokladığını belirtti. Yalçın "1,5 yıl seçim için uzun bir yol ve bir yol kazası ihtimali sözkonusu olduğundan bizim bu konuda endişelerimiz olduğundan yerel seçimden önce genel seçimlerin yapılması yönünde bir karara vardık" dedi.

Semih Yalçın,şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanı ya da başbakan ile görüşülmedi. Biz bir teklif yaptık, 316 milletvekili bulunun iktidar partisi ve cumhurbaşkanı karar verecek. Sürecin gidişatı ile alakalı endişelerimiz vardı. Ülkenin menfaatleri için, yeni sistemin de oturması için 26 Ağustos'u telaffuz ettik."