Erdoğan'dan kürsüde Bakan Yılmaz'a 'deizm' tepkisi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşma yaptığı sırada Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ı “İsmet sizi buraya alalım” diyerek kürsüye çağırdı. Mikrofondan uzaklaşarak bir süre bakanla konuşan Erdoğan'ın, son günlerdeki 'deizm' tartışması nedeniyle Yılmaz'a tepki gösterdiği anlaşıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti'nin bugünkü TBMM Grup Toplantısı alışılmadık bir görüntüye sahne oldu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kürsüde konuşma yaparken, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ı yanına çağırdı. “İsmet sizi buraya alalım” diyen Erdoğan, mikrofondan bir adım uzaklaşarak, kısa bir süre bakan Yılmaz'la başbaşa konuştu. Az bir bölümü anlaşılan konuşmada Erdoğan'ın, Konya'daki bir kurultaydan çıkan 'deizm' raporuyla ilgili izahat istediği ve Yılmaz'a ‘Olmaz böyle bir şey…’ diyerek çıkıştığı duyuldu.

Erdoğan, Yılmaz ile konuştuktan sonra toplantıyı sonlandırdı.Cumhurbaşkanı daha önceki grup toplantılarında kimi zaman Bakanlara anlık talimatlar vermiş, kimi zaman da kendisi için şiir okuyan çocukları kürsüye davet etmişti. Ancak Erdoğan ilk kez bir bakanı kürsüye çağırarak, izahat istedi.

ÖNCE BAHÇELİ GÜNDEME GETİRDİ

Erdoğan'ın kürsüdeki çıkışına neden olan 'deizm' tartışmasına, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de tepki göstermişti. Bahçeli, partisinin grup toplantısında Konya’da düzenlenen 'Gençlik ve İnanç' çalıştayından çıkan ‘deizm’ tespitini eleştirerek, “Türk gençliğine ateizmin bir önceki istasyonu olan deizm karası çalanlar, yüzleri varsa utansınlar. Deizm ile uğraşanlar önce haram yiyenlere baksınlar. Sahte fetva ve makamlarıyla uğraşsınlar. Çocukları istismar eden kansızlarla ilgili çalıştay düzenlesinler. Türk gençliği inançlıdır, haysiyetlidir. İnanç kalpazanlarının, din tacirlerinin üstesinden gelecek güce kabiliyete hamd olsun sahiptir” demişti.

KONYA MEB: BİZİM ÇALIŞTAYIMIZ DEĞİL

‘Deizm’ raporuyla bir anda Türkiye’nin gündemine oturan Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ise gelişmelerle ilgili Sözcü’ye konuştu. Söz konusu çalıştayın, İKDAM Eğitim Derneği ve Uluslararası Öncü Eğitimciler Derneği tarafından “Gençlik ve İnanç” başlığıyla gerçekleştirildiğini belirten Gürsoy “Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizim doğrudan bir katılımımız söz konusu değildir. Sadece okullara yazı yazdık. Milli Eğitim bünyesindeki öğretmenlerin çalıştaya katılımına izin verdik. 50 öğretmen katıldı.Olağan bir uygulama. Bir anda Türkiye’nin gündemine oturmamıza da şaşırdım. Olayın muhatapları iki dernektir” dedi.

Gürsoy konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapacaklarını da söyledi.

NE OLMUŞTU?

4 Mart 2018 tarihinde Konya Öğretmenevi Mevlana Şubesi'nde gerçekleşen çalıştaya; Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve İHL Meslek Dersi öğretmenlerinden oluşan 50 kişilik katılımcı öğretmen beşer kişilik grup halinde çalıştaya katılmış, çalıştayda”İtikadi anlamda sorunları olan gençlerde özellikle deizm – yani Allahın hayata müdahalesini reddetmek – inancı ön plana çıkmakta, ateizm bu bağlamda daha geride kalmaktadır.” gibi tespitlere yer verilmişti. Çalıştay raporu “Deizm artıyor” vurgusuyla Türkiye’nin gündemine oturmuştu.

(HABER MERKEZİ)