Erdoğan: Meclis'in kapısı kırmızı çizgilere uyanlara açık

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Siirt Eğitim Araştırma Hastanesi bünyesinde tıp fakültesi kurulacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Kongresi'ne katılmak için gittiği Siirt'te düzenlenen mitinge katılarak, bir konuşma yaptı. Siirt'te okuduğu şiir nedeniyle hapis cezası aldığını hatırlatan Erdoğan "Yiğit düştüğü yerden kalkar" dedi.

Siirt'e tıp fakültesi kurulacağını belirten Erdoğan, "2 yılı bulmaz, zira YÖK'ten karar çıktı ve Siirt Üniversitesi'ne tıp fakültesini de kuruyoruz. Artık tıp konusunu Siirt'te halledeceğiz. Artık Sağlık Bakanlığımızın Eğitim Araştırma hastanesi, üniversitemizin fakültesi olacak" açıklamasında bulundu.

Konuşmasında, Türkiye'nin bölünemeyeceğini de vurgulayan Erdoğan "Benim için Türkü Kürdü Arabı farketmez. Hepsi benim için Müslüman olarak kardeştir. Bu terör örgütü bizi böldü parçaladı. Artık bizi bölemeyecekler, parçalayamayacaklar" ifadesini kullandı.

Erdoğan, AK Parti İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada ise özetle şunları söyledi:

AFRİN: Afrin'le ilgili son durum, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 17 oldu. Kuzey Irak'ta ne oldu? Orada da 327 oldu. Yurt içinde 154 oldu. Nereye girerseniz girin, biz de orada olacağız.

40'LI YAŞLARA VARMADAN EMEKLİLİK HAKKI VARDI: Bir dönem kıyak emeklilikle 34-35 yaşında insanlar emekli edildi. İnsanın en verimli yaşları olan 40'lı yaşlara bile varmadan yüz binlerce vatandaş emekliye sevk edildi. Bunun bedelinin ne olduğunu biliyor musunuz? Biz 35 yaşındaki insanları emekli ettik. Günü kurtarmak için çektikleri bu kıyağın faturasını kim ödedi? Devleti ile milleti ile biz ödedik. Bu beceriksiz genel müdürün basiretsizliği nedeniyle soyup soğana çevrilen SSK'yı biz ayağa kaldırdık. Ana muhalefetin bizi çekmek istediği popülizm tuzağına düşmedik. Nasıl ülke sathında ana muhalefeti dikkate almadan çalıştıysak Doğu ve Günedoğu Anadolu'da da meydanı terör örgütüne bırakmadan hedeflere yürüdük. Bir dönem eli kanlı katillerin musallat olduğu ilçelerimizde artık emniyet ve huzur hakim.

KIRMIZI ÇİZGİLERE SAYGI GÖSTERENLERE MECLİS'İN KAPISI AÇIK: Şehirlerimiz bugün kültür, turizm ve eğitim alanındaki başarıları ile anılıyor. Siirt'te olduğu gibi bir dönem bölücü örgütün kasasına akan gelirler şimdi vatandaşlarımıza hizmet, eser olarak geri dönüyor. Diyarbakır'dan Mardin'e, Siirt'ten Batman'a kadar tüm illerimiz belediyecilik alanında kendilerine yakışan hizmetlerle tanışıyor. Helikopterle indim, yolda buranın güzelliğini gördüm. Demek ki, emanet ehline verilirse her şey değişiyor. Bu huzur, güven ve emniyet ikliminin bozulmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Türkiye'nin kırmızı çizgilerine saygı gösteren herkese Meclis'in kapısı sonuna kadar açıktır. Milletin verdiği yetkiyi bir avuç teröriste asla peşkeş çekemez. Her kim milletvekilliği yerine terör seviciliği yapıyorsa karşısında bizatihi milletin kendisini bulur. Terörle arasına mesafe koymayanın yeri, kimse kusura bakmasın, parlamento değildir. Belediyenin imkanlarını sokak çetelerine verenlerin yeri de başkanlık koltuğu değildir. Bu ülkenin imkanları ile devlet ve millet düşmanlarının serpilmesine asla göz yumamayız. Biz meseleye bu şekilde yaklaşıyoruz.

HAVALİMANI PİSTİ UZATILACAK: Mevcut havalimanı dışında 2. bir havalimanı değil, havaya girmeyin. Mevcut havalimanının pistinin uzatılarak iyileştirilip hava trafiğine açılmasına karar verdik. Bittiği andan itibaren iniş, kalkışlarımız oradan olacak. Bu yaz mevsiminde seferber başlayacak.

MACRON O AKLI KENDİNE SAKLA: Bana akıl vermeye kalkıyor. O aklı kendine sakla. Madem ki karşısın, o zaman bizim yanımızda olacaksın. Batı ülkeleri Türkiye'nin operasyonlarını engellemek için 40 takla atıyorlar. O tünelleri izlediniz değil mi? İçinden kamyonlar bile geçebiliyor. Bunun çimentosu kimden? Kurtalan, Nihat Bey'in çimento fabrikasından değil. Lafarge'ın çimento tesisi var, oradan alıyorlar. Tünellere döküyorlar.

DOĞU GUTA: Doğu Guta'da yavruları bugün yine şehit ettiler. Suriye'deki rejimi hala savunanlar var. Acımasız bir şekilde, biz bu iki yüzlülüğe isyan ediyoruz. Ey Batı, Doğu Guta'da şehit edilen bu insanlara ne zaman dönüp bakacaksınız da biz size bunlar adil davranıyor diyeceğiz. Yazıklar olsun diyoruz. Sizi demokrasi, insan hakları, diplomasi anlayışınıza da yazıklar olsun. Artık bu ülkelerin hiçbirinin terör eylemlerinden şikayet etmeye hakkı kalmamıştır. Teröristin ağzı ile konuşanlara, "cehenneme kadar yolunuz var" diyoruz.

(HABER MERKEZİ)