Bülent Tezcan’dan Gül yorumu: Birileri tahmin yürütmüştür

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, Kılıçdaroğlu'nun vekillerle yaptığı toplantıda Cumhurbaşkanı adayı olarak Abdullah Gül’ün adının geçtiği ve vekillerin rahatsız olduğu yönündeki iddiaya yanıt verdi. Tezcan, "Sadece birileri tahmin yürütmüştür" diye yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, gündeme ilişkin konulara dair parti Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Tezcan’ın gündeminde, 2019 yılı seçimleri, OHAL’in yeniden uzatılması vardı.

Bir gazetecinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun milletvekilleri ile gerçekleştirdiği görüşmede, 2019 Cumhurbaşkanı adayı olarak Abdullah Gül’ün isminin geçildiği ve bundan dolayı milletvekillerin rahatsız olduğu yönündeki iddiayı yanıtlayan Tezcan "Bu genel sorunların konuşulduğu bir görüşmeydi. O yüzden böyle bir konu görüşmelerin gündemindeki konu değil. Sadece birileri tahmin yürütmüştür." ifadelerini kullandı.

‘OHAL İLE DARBENİN SİYASİ AYAĞININ ORTAYA ÇIKMASI ÖNLENMİŞTİR’

Tezcan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın OHAL’in yeniden uzatılması gerektiğine yönelik açıklamalarına sert tepki verdi. Türkiye’nin en büyük temel problemlerinden birinin OHAL olduğunu söyleyen Tezcan, şunları ifade etti; "Türkiye derhal OHAL’den kurtulmak zorundadır. Uyuşturucu bağımlısı gibi OHAL bağımlısı olmuştur. OHAL olamadan iktidarlarının güvence altında olmadığını görüyorlar. O yüzden devam ediyorlar ve OHAL Türkiye demokrasisini mahvetmiştir. OHAL düzenindeki 20 Temmuz darbesi anlayışı bir taraftan mühürsüz seçimle tek adam rejimine anayasal alt yapısı hazırlanırken bir taraftan da TBMM’yi devreden çıkarıp, etkisiz bir hale getirme çabası adım adım hayata geçiriliyor.”

‘SURİYE’NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNDÜN YANAYIZ’

Bir diğer gündem maddesi olan Suriye meselesinin konuşulduğu üçlü zirveye ilişkin de konuşan Tezcan, şunları söyledi: “Önemli buluşma yaşadık. Suriye konusunda liderler bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden Erdoğan, Ruhani ve Putin bu buluşmadaydı. Başından yana biz Suriye’nin toprak bütünlüğünün önemli olduğunu ve egemenliğinin paylaşılmaması gerektiğini ifade ettik. Aksi takdirde ne idiğü belli olmayan grupların ortaya çıkacağı ve bunun Türkiye’ye bedeli olacağını söyledik ama bu iktidar dinlemedi.” (Kaynak:MA)