Akşener: İktidar olduğumuzda, bu sanatçılara selam vermeyeceğiz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve sanatçıların sınır karakolu ziyaretini eleştirdi. Akşener, "Biz iktidar olduğumuzda bu sanatçılara selam vermeyeceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın beraberindeki sanatçılarla, Hatay'da sınır karakolunu ziyaret etmesi ve sonrasında yaşanan tartışmalarla ilgili soruya, "Götürülen insanlarla ilgili olarak çok tartışma oldu. Biz iktidar olduğumuzda bu sanatçılara selam vermeyeceğiz" dedi.

Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök ve beraberindeki heyet, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti. Görüşmenin ardından Akşener ile Gök, açıklama yaptı.

Görüşmede şeker fabrikalarının özelleştirilmesini ele aldıklarını söyleyen İsa Gök, "Şeker fabrikalarının özelleştirilmesiyle ilgili endişelerimizi, şeker pancarı üretiminin nasıl olması gerektiği ile ilgili görüşlerimizi kendilerine arz ettik. Özelleştirmeyle şeker fabrikalarımızın bir kısmının kapanacağını, göçün ve terörün tetikleneceğini söyledik. Şeker fabrikalarının da bu şekilde özelleştirilmemesiyle ilgili kendilerinin desteği için teşekkür ediyorum" dedi.

İsa Gök ve beraberindekilere ziyaret nedeniyle teşekkür eden Akşener, "İYİ Parti olarak, uzun bir zamandır çiftçi, pancar üreticisi ve şeker üretimi konusunda mücadele içindeyiz. Şimdi daha iyi bilgilerle bu mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu. Akşener, Alpullu Şeker Fabrikası'nda, 7 Nisan günü, parti olarak toplantı yapacaklarını da kaydetti.

'SAYIN ERDOĞAN’A YAKIŞTIRAMADIM'

Açıklamanın ardından Akşener'e, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bazı ünlü sanatçılarla Hatay’a gidip, kamuflaj giymesi ile ilgili çok tepki aldı. Siz görüntüleri nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu yönetildi.

Akşener soruya, "Partisinin metal yorgunluğunun bitirilmesiyle ilgili olarak, nasıl kahraman ordumuzu bir manivela olarak kullanıldıysa, bu seferde benzer bir magazinsel bir tavır. Ben öncelikle Sayın Erdoğan’a yakıştıramadım. Götürülen insanlarla ilgili olarak çok tartışma oldu. Biz iktidar olduğumuzda bu sanatçılara selam vermeyeceğiz" diye yanıt verdi.

'BENİ ENGELLEYECEK KİŞİ HENÜZ YERYÜZÜNE İNMEDİ'

İYİ Partililerin, MHP Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'i anma törenine katılmalarının yasakladığı iddiasıyla ilgili bir soru üzerine Akşener, şunları söyledi:

"Ben bu ülkeye hizmet etmiş çok değerli devlet adamlarının gittiğim şehirlerde varsa mezarları kamuoyuna çok bilgi vermeden gidip ziyaret eder ve duamı okurum. Onun dışında kaldı ki, rahmetli Başbuğ’un mezarının elbette ziyaretine bir siyasi partinin yasak koyması mümkün olamaz. Ben bir yere gitmeye kalkıştığım zaman engelleyecek kişi henüz yeryüzüne inmedi. Kimsenin gücü yetmez. Fakat gerginlikten, saygısızlıktan, seviyesizlikten, terbiyesizlikten uzak durmaya gayret ediyoruz biz. Türkiye yeteri kadar gerildi." (ANKARA/DHA)