Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Sen vatan hainisin

CHP Grup Toplantısı'nda kadın oyuncuları sahneden indirilmesine tepki vardı. Grup toplantısı 'kadınlar sahneye' sloganlarıyla başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Kılıçdaroğlu, "Keşke Yunanlar galip gelseydi diyen adama gideceksin, önünde el pençe duracaksın, sen vatan hainisin" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda partililere seslendi. Grup toplantısına kadın partililerin katılımı yoğun oldu. Kılıçdaroğlu, kürsüye 'kadınlar sahneye' sloganları eşliğinde çıkıyor.

Kılıçdaroğlu'nun gündeminde TBMM’de 18 Mart Çanakkale Anması’nda kadın tiyatro sanatçılarını sahneye çıkarmayan TBMM Başkanı İsmail Kahraman vardı. Kılıçdaroğlu yaşamını yitiren Ülkü Tamer'i de  "Yaşayan en büyük şairlerimizden biriydi. Allah'tan rahmet diliyoruz" sözleriyle andı.

Cumhurbaşkanlığı’nın davetiyle sanatçı, sporcu ve gazetecilerin Hatay’a yaptığı ziyarete de değinen Kılıçdaroğlu "Sen sen, eğer yüreğin yetiyorsa bir Afrin şehidinin evinin bulunduğu sokaktan geç bir de Yaylalar türküsünü söyle bakalım, gücün yetiyorsa ve ahlak kaldıysa" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle;

SEN VATAN HAİNİSİN: Tek adam rejimini yıkacağız. Dikta yönetimini ve diktatörü oradan alacağız, alaşağı yapacağız. En büyük korkuları kadınlar. O nedenle diyorlar ki kadınlar evde otursun. Kadınlar yeri geldiğinde evinde oturacak yeri geldiğinde hakkını aramak için caddeye de sokağa da inecek. Kadınlara güveniyorum. Bu ülkenin kadınları demokrasi istiyor. Bu ülkenin kadınları eşitlik, daha fazla söz hakkı istiyor. Her kadın bir Kuvayı Milliyecidir. Siz birer Kuvayı Milliyecisiniz. Bu ülkenin kadınları özgürlük istiyor, rahat bir hayat istiyor. Bu ülkenin kadınları fesli Kadirleri istemiyor, deli Kadirleri istemiyor, keşke Yunanlar galip gelseydi diyor fesli Kadir. Ve onu ziyarete gidenler. Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal edip fesli Kadir'in önünde diz çökenler... Keşke Yunanlar galip gelseydi diyen adama gideceksin, önünde el pençe duracaksın, sen vatan hainisin.

SEN BADEM SÜTÜYLE...: OHAL var ülkemizde. Kimse konuşmasın. Kimse bir şey söylemesin. İstediğimi hapse attırırım diyor. Sarayda oturan zata sesleniyorum. Sen adaletsizliğin, yolsuzlukların timsalisin. Cebini düşünensin sen. Ben insan haklarını savunuyorum, demokrasiyi savunuyorum. Düşünce özgürlüğünü, kadın-erkek eşitliğini savunuyorum.  Sen badem sütüyle besleniyorsun, biz kuru ekmekle besleniyoruz.

SEN TÜRKİYE'NİN İTİBARINI SATMADIN MI? Her zaman her yerde her ortamda, CHP Filistin halkının yanında olmuştur. 23-24 yaşlarında evlatlarımız Filistin Kurtuluş Örgütü'ne katılmış ve savaşmıştır. Onları rahmetle anıyoruz. Eylem yaptılar, hak arıyorlar. Kendi topraklarını istiyorlar. Ama İsrail askerleri acımasızca gerçek kurşunlarla taradı. 18 Filistinli kardeşimiz hayatını kaybetti. Erdoğan konuşuyor. Sen Mavi Marmara'da Türkiye'nin itibarını 20 milyon dolara satmadın mı? Sen kalktın, İsrail terör devletidir dedin sonra gittin, İsrail'in önünde diz çökmedin mi? 9 kişinin kanı yerdedir. 9 kişi Mavi Marmara'da hayatını kaybetti. Onların hakkını savunan tek bir lider, tek bir parti vardır. Kılıçdaroğlu ve CHP. İsrail'e haber gönderiyorlar, biz biraz bağırıp çağıracağız ama idare edin. Biz bunu bilmeyiz. Biz mazlumun yanındayız.

ERDOĞAN'A KHK ÇAĞRISI: İbrahim Kaboğlu'nu bir KHK ile üniversiteden atıyorsun... Çıkar bir KHK, faizi sıfırladım de. Yapamaz çünkü tefecilere teslim olmuş durumda. Diktatör bozuntusuna bir öneri daha yapalım. Çıkar bir KHK, her işveren 1 işçi alacak. Man Adası'nda parası olanlar da 5 işçi alacak.

AĞZINDAN BİR KELİME ÇIKMIYOR: Bu diktatör bozuntusu Giresun'a Ordu'ya gidiyor. Ağzından bir kelime 'fındık' çıkmıyor! Neden? Fındığı da yabancılara teslim etmek için yola çıktılar. Fındık üretecisinin hakkını hukukunu sonuna kadar savunan CHP'dir. Saray badem unuyla besleniyor, kilosu 87 lira. Bir kilo buğday 3 lira 75 kuruş. Senin Sarayı'nda batsın, ahlakın da batsın... Sarayın mutfağında şeker kullanılmıyormuş, beyefendi balla besleniyormuş. Adamın şekerle ilgili yokki. Şeker fabrikalarını satacak balla beslenecek.

Ekmek bulamıyorlarsa, badem unlu pasta yesinler diyecekler.

İNEĞİ, SAMANI İTHAL EDİYORLAR AMA TOSUNCUĞU İHRAÇ EDİYORLAR: İnekler, yemleri, samanı ithal ediyorlar ama tosuncuğu ihraç ediyorlar. Fakat bu ihracat bizim anladığımız anlamda ihracat değil. Karşısında döviz gelir, tosuncuk ihraç edince paraları götürüyor. Bunlar o tosuncuk için araştırma önergesi verdik, onu da kabul etmediler. Tercihlerini ondan yana koydular. Tosuncuk milleti dolandırıyor, parayı yurt dışına gönderiyor bunların haberi yok. Haberi var ama ses çıkarmıyor malı götürsün. Bu hükümetin adı malı götürme hükümetidir. Soygunculuk tam bunlara yakışıyor.

BİR ÜLKENİN SANATÇILARI BARIŞI SAVUNURLAR: Bir ülkenin sanatçılar dik ve onurlu durmak zorundadırlar. Egemen güce teslim olmazlar. Hakkı, hukuku ve adaleti savunurlar. Zalimden yana değil, mazlumdan yana tavır alırlar. Bir ülkenin sanatçılar diktatörün karşısında asla ve asla boyun eğmezler. Bir ülkenin sanatçıları asla ve asla kimseyi ötekileştirmezler. Savaşı değil, her zaman her ortamda barışı savunurlar. Eğer bir ülkede Cumhurbaşkanlığını işgal eden zat ettiği yemine sadık kalmıyorsa, namusuna ve şerefine sahip çıkmıyorsa ona sanatçı sahip çıkamaz. Sanatçı denen vatandaş, onun yanında senin ne işin var? Afrin'de 52 şehidimiz var. Yüzlerce yaralımız var. 52 şehidimizin daha kanı kurumadı. Toplanmışlar bir grup güruh, davul, zurna, klarnet, şarkılar, türküler. Ben merak ediyorum bu rezil adamlar ve onları oraya götüren adam, sen sen, eğer yüreğin yetiyorsa bir Afrin şehidinin evinin bulunduğu sokaktan geç bir de Yaylalar türküsünü söyle bakalım, gücün yetiyorsa ve ahlak kaldıysa.

ESKİDEN MİLYONLUK DAVALAR AÇIYORLARDI: "FETÖ'nün siyasi ayağı kimdir?" demiştim. Niye çıkarmıyorsunuz? Geçen gün dedim, artık kral çıplak. Bir numaralı aktörü, Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zattır. O zatın adı da Recep Tayyip Erdoğan'dır. Ben bunu söyledim diye tazminat davası açmış. 250 bin liralık tazminat davası açmış, ben de ona açmıştım. 5 paralık açtım. Neden? E değeri 5 para. 5 paralık tazminat davası. Eskiden milyonluk davalar açıyordu, demek ki var yani, şimdi değeri düşürmüş. Sen bırak bu numaraları. Sen, benim hakkımda dava açmak istiyorsan suç duyurusunda bulunacaksın, ben o mahkemeye gideceğim, senin bütün kirli çamaşırlarını ortaya dökeceğim.

ÇORUM'DA MİTİNG YAPACAĞIZ: Şeker vatandır, vatan satılmaz. Bu cumartesi Çorum'da miting yapacağız. Herkesi mitinge bekliyoruz. Sadece Türk bayrakları ile geleceksiniz, parti bayrakları istemiyoruz. Çünkü, şeker vatandır, vatan satılmaz. Bu ülkenin kadınları son sözüm size. Bayrağınıza, vatanınıza sahip çıktığınız gibi bu ülkenin demokrasisine de sahip çıkacaksınız, 2019'da bütün dünyaya bir demokrasi sözü vereceğiz.