Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gerçek sanatçılar ve sporcular olduğunuzu gösterdiniz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sanatçı ve sporcularla birlikte Oğulpınar Sınır Karakolu'nu ziyaret etti. Erdoğan, "Milletin bağrından çıkan gerçek sanatçılar ve sporcular olduğunuzu gösterdiniz. İnşallah bu güzel manzara dalga dalga tüm ülkemize yayılacaktır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Adana İl Kongresi'nde İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Afrin'le ilgili sözlerine yanıt verdi. Erdoğan, "Ey Netanyahu, sen çok zayıfsın, çok garipsin. Biz teröristlerle uğraşıyoruz ama senin derdin teröristler değil. Çünkü sen terör devletisin" dedi.

AK Parti Hatay Kongresi'nde, Kosova Başbakanı Haradinac'a tepki gösteren Erdoğan, "Kosova Başbakanı'na'Yazıklar olsun' diyorum. FETÖ mensuplarını bize veren istihbaratçıları, İçişleri Bakanı'nı görevden almak, tarihi bir hatadır" diye konuştu. Erdoğan daha sonra Hatay'da Oğulpınar Sınır Karakolu'nu ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana'da partisinin il kongresi öncesi, kongre salonu önünde toplananlara seslendi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Türkiye'ye yönelik sözlerine yanıt veren Erdoğan, şunları söyledi:

"Dün İsrail'in Başbakanı muhatabım değil de, bir laf etmiş. Onların ordusu hiçbir zaman zulüm yapmamış. Kalkmış, Afrin'de askerimizin mazlumlara zulmettiğini söylüyor. Ey Netanyahu, sen çok zayıfsın, çok garipsin. Bir defa kendine çeki düzen ver. Biz teröristlerle uğraşıyoruz ama senin derdin teröristler değil. Çünkü sen terör devletisin. İsrail ordusu ve İsrail mazlumlara karşı cesur. Mazlumların dışında korkak. Korkaklar zafer anıtı dikemez."

Fransa'ya da tepki gösteren Erdoğan,"Türkiye'ye sataşmasınlar, önce teröristleri Elysees Sarayı'nda kabul edenler kendilerine çekidüzen versinler. Kusura bakmasınlar bizimle olan dostluklarını da kaybederler. Biz bize dost olana dostuz. Bize yanlış yapana, kusura bakmasınlar. Biz bugüne kadar bunu böyle yaşadık" dedi.

'6 TANESİNİ PAKETLEYİP GETİRDİ MİT'

Erdoğan, Kosova'da yaşanan FETÖ krizine de değinerek "Kosova'dan 6 tanesini paketleyip getirdi MİT. Pensilvanya da gelecek. Gelecek. Öyle bir yere kadar kaçarsın. Nihayeti yok bu işin" dedi.

Erdoğan, ayrıca şunları da söyledi: "16 Nisan'da ortalamanın üzerine çıkamadıysak da inşallah mart, kasım 2019'da bu ortalamaların çok çok üzerine çıkmak suretiyle bizler için farklı düşünenlere gerekli cevabı vereceğiz. Kardeşlerim yola çıktığımızda Türkiye'nin kişi başına milli geliri 3 bin 500 dolardı, şimdi 11 bin dolar. Nereden nereye. Bunları anlatmanız lazım bilmeyenlere."

Daha sonra kongre salonuna geçerek burada da bir konuşma yapan Erdoğan, şunları söyledi:

SİZİN BEN GADANIZI ALAYIM GADANIZI: Adana 16 Nisan'da yüzde 42 ile Türkiye ortalamasının çok altında kaldı. Halbuki biz Adana'yı biliriz, Adana da bizi bilir. Adana'ya hangi hizmetleri getirdiğimizin en yakın şahitleri sizlersiniz. Demek ki biz kendimizi Adana'ya yeteri kadar anlatamamışız. Adana'da güçlü olacağız ki diğer illeri de sürükleyip getirebilelim. Bu kongremizle birlikte Adana'da yeni bir dönem başlatıyoruz. Yeniden bir diriliş hareketini hep birlikte başlatıyoruz. Bu diriliş müjdesine mart 2019'da var mıyız? Kasım 2019'da var mıyız? Bakalım Adana teşkilatımızın heyecanı, sesi, azmi 2019'da bu şehri hak ettiği yere çıkarmaya yeterli mi? Sizin ben gadanızı alayım, gadanızı. Sizden en önemli ricam şu. Fitneye, fesada aramızda yer vermeyeceğiz. Birbirimizi Allah için seveceğiz. Fitne üretmekten bıktık artık. Asla...

TEL RIFAT'A YÖNELİK HAREKAT DEVAM EDİYOR: Afrin bölgesine yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nı başarıyla sürdürüyoruz. Şu anda iyi bir noktadayız. Operasyonun 58. gününde, yani Çanakkale zaferimizin yıl dönümüne gelen 18 Mart'ta Afrin şehir merkezi ele geçirildi. Tel Rıfat ve diğer bölgelere yönelik harekat devam ediyor. Şehit olan askerlerimize, ÖSO mensubu kardeşlerimize Allah'tan rahmet gazilerime sağlık diliyorum. Afrin bölgesinde güvenli hale getirdiğimiz yerlere Suriyeli kardeşlerimizin dönüşü başladı. Suriyeli kardeşlerimizin yurtlarına dönüşleri kademe kademe devam edecek. Çatlak sesler artmaya başladı. Son rakamı alayım dedim. Afrin'de etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 3 bin 844. Tepelerine tepelerine ineceğiz. Onlar kaçacak biz kovalayacağız.

AMERİKA'NIN SURİYE POLİTİKASINDA KISMİ DEĞİŞİKLİKLER: Amerika'nın Suriye politikasında kısmi de olsa bazı müspet değişiklikleri takdirle takip ediyoruz. Amerika ile yakından çalışmaktan biz memnuniyet duyarız. En son Fransa'dan asla duymak istemeyeceğimiz bir takım beyanlar geldi. Adana bu Fransızları iyi bilir. Fransızlar da iyi bilir. Geçmişte Fransız işgalcilerin kendilerine, Ermeni çetelerine en güzel cevabı Adana vermiştir, Adana. Dün Ermenileri kışkırtanlar bugün aynı oyunu başkaları üzerinde oynamanın peşindeler. PYD'yi desteklemek için çırpınanlara, Elysees Sarayı'nda ağırlayanlara Adana'nın rabiamızla bir mesajı olacaktır. Buradan öyle bir haykırın ki yankısı da Paris'ten duyulsun.

BİZ GİTTİĞİMİZ YERE HUZUR GÖTÜRÜYORUZ: Bu Adana mart yerel seçimlerini bitirir, kasım seçimlerinde de destan yazar. Bizim bayrağımız barışın güvercinidir, ama gerektiğinde de savaşın şahinidir. Dünyanın dört bir yanından gelip coğrafyamızı çiğneyenlere ses çıkarmayanların Türkiye'den şikayet etmeye hakları yoktur. Bizim sömürgecilik ayıbımız yoktur. Bizim işgalcilik ayıbımız yoktur Ey Netanyahu. Sen işgalcisin. İşgalci olarak o topraklarda bulunuyorsun. Aynı zamanda sen bir teröristsin. O mazlum Filistinlilere sizin yaptıklarınızı tarih kaydediyor. Bunu hiçbir zaman unutmayacaklar. İnanıyorum ki İsrail halkı senin bu yaptıklarından rahatsız. Sen kalkıp da bizim Afrin harekatına söz söyleyecek kıratta değilsin. Haddini, bu noktada bileceksin. Biz gittiğimiz yere sadece huzur, medeniyet, sevgi götürürüz.

BİRİLERİ ÇIKMIŞ 'EKONOMİDE DURUM ŞÖYLE BÖYLE' DİYOR: Mart ayı ihracat rakamları açıklandı. Yüzde 15'i aştı. Bu ne demektir? Yıllık hacim de yüzde 60'a vurdu. Olay bu. Birileri de çıkmış ekonomide durum şöyledir, böyledir. Büyümede 7.4, ihracat bir ülkenin zaten ekonomisi bunlarla ölçülüyor. Yok kurmuş, yok buymuş geç o işleri. 160 milyar dolar yıllık ihracat hacmine kavuşmuşsa dünyada yeri çok iyi demektir. Bunlara bakıp büyümeyi göreceksiniz.

'KOSOVALILAR BUNU KABUL ETMİYOR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra, AK Parti Hatay İl Kongresi'ne katıldı. Konuşmasında Kosova'daki FETÖ şüphelerinin Türkiye'ye getirilmesine değinen Erdoğan, Kosova Başbakanı Kosova Başbakanı Ramuş Haradinac'a tepki gösterdi.

"Kosova'daki operasyon ne ilktir ne de son olacaktır" diyen Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

TARİHİ BİR HATA: Ben buradan Kosova Cumhurbaşkanı'na teşekkür ediyorum. Ama Başbakan'a da 'Yazıklar olsun' diyorum. Zira FETÖ terör örgütünün mensuplarını bize veren istihbaratçıları, İçişleri Bakanı'nı görevden almak, tarihi bir hatadır. Onlar görevlerini yaptı. Ama sen şimdi onların ailelerini kabul ederek, Elysees Sarayı'nda ne yapıldıysa aynını yaptın. Kosova'yı, Amerika'dan sonra ikinci sırada kabul eden ülke Türkiye. Sen bu Türkiye'ye karşı bunu nasıl yaparsın? Biliyorum ki Kosovalı kardeşlerim, Kosova Başbakanı'nın attığı bu adımı asla kabul etmiyor. İyi bilirim Kosovalıları, onlar da beni iyi bilir.

Kosova Başbakanı: FETÖ operasyonundan haberim yoktuKosova Başbakanı: FETÖ operasyonundan haberim yoktu

İŞİ SULANDIRANLARIN YAKASINA YAPIŞIRIZ: FETÖ'yle mücadeleyi, ne kadar sürerse, nereye kadar giderse oraya kadar sürdürmekte kararlıyız. Bu mücadelede yanlış yapanları, işi sulandıranları, suçluları koruyanları, asıl hainleri bırakıp garibanların üzerine çullananları görüp, duyar, tespit edersek onların da yakalarına yapışmaktan asla çekinmeyiz. Türkiye ve Türk milletinin, 15 Temmuz gibi bir ihanet girişimine maruz kalmaması için ne FETÖ'ye ne de benze yapılanmalara asla geçit vermeyeceğiz.

'BU MANZARA DEĞİŞİMİN EN ÇARPICI FOTOĞRAFI'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongrenin ardından, sanatçı ve sporcularla birlikte Oğulpınar Sınır Karakolu'nu ziyaret etti. Karakolda, askeri kamuflajla konuşan Erdoğan, "Türkiye askeri zaferleriyle sanat alanındaki ve spordaki başarılarıyla her alanda gelişip ilerliyor. Bu şahit olduğumuz manzara da bu değişimin en güzel ifadesi, en çarpıcı fotoğrafıdır" dedi.

"Türk milleti bir imtihan döneminden geçiyor" diyen Erdoğan, "Türk milleti, İstiklal Harbi'ndeki gibi birlikte ve dayanışma halinde. Bu gördüğünüz manzara da bu kenetlenmenin işaretidir. El ele vererek ülkemizi ileriye taşıyoruz. Askerimiz ne kadar iyi mücadele ederse, sanatçı ne kadar iyi iş çıkartırsa, sporcumuz ne kadar başarı elde ederse bu çabamız başarıya ulaşır" diye konuştu.

Ziyarete katılanlara teşekkür eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Milletin bağrından çıkan gerçek sanatçılar ve sporcular olduğunuzu gösterdiniz. İnşallah bu güzel manzara dalga dalga tüm ülkemize yayılacaktır. Sanatçılarımızı ve sporcularımızı askerlerin yanında oldukları ve desteklerini gösterdikleri için tebrik ediyorum. Dünyanın hiçbir yerinde, ülkesinden ve milletinden kopuk sanatçılar sporcular göremezsiniz. Sizler buradaki dik duruşunuzla gerçek sanatçılar, gerçek sporcular olduğunuzu gösterdiniz. Ülkemizde eskiden beri böyle bir kesim bulunuyor olsa da hamdolsun sayıları gittikçe azalıyor. Bugün burada şahit olduğumuz bu manzara bu değişimin en çarpıcı fotoğrafıdır. Bir kez daha teşekkür ediyorum." (HABER MERKEZİ)