Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kosova ve Sırbistan cumhurbaşkanlarıyla görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kosova Cumhurbaşkanı Thaçi ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic'le telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmelerde iki ülke arasında yaşanan gerginlik ele alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile birer telefon görüşmesi yaptı.

DHA'nın Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayandırdığı habere göre görüşmelerde, pazartesi günü Sırbistan Hükümeti Kosova Ofis Direktörü Marko Djuric ekseninde yaşanan gerilim üzerinde duruldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Sırbistan ve Kosova’ya, yaşananların iki ülke arasındaki diyaloğa zarar vermemesi için azami özen gösterilmesi telkininde bulunduğu belirtildi. Erdoğan’ın bölgenin barış ve huzuru için diyaloğun son derece önem taşıdığını, Türkiye’nin de her türlü katkı sunmaya hazır olduğunu vurguladığı aktarıldı.

NE OLMUŞTU? 

Sırbistan Hükümeti Kosova Ofis Direktörü Marko Djuric, 26 Mart'ta, Kosova'da gözaltına alınmıştı. Kosova'da yapılan açıklamada, Djuric'in giriş izni verilmemesine rağmen, Sırpların düzenlediği bir etkinliğe gitmek üzere ülkeye giriş yaptığı için gözaltına alındığı belirtilmişti.

Gözaltı kararına tepki gösteren Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ise Djuric'in, Kosova'ya giriş izni olduğunu söylemişti.

Kosova'da bulunan Sırp partisi de hükümetten çekileceğini açıklamıştı.