AK Parti'de bayramdan sonra kongre

AK Parti Sözcüsü Ünal partisinin büyük kongresinin ramazan ayından sonra yapılacağını açıkladı. Erken seçimin gündemde olmadığını belirten Ünal, yerel seçim çalışmalarına da bu yılın sonunda başlayacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, AK Parti  Büyük Kongresi'nin Ramazan'dan sonra yapılacağını açıkladı. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelttiği "FETÖ'nün bir numaralı siyasi ayağı" suçlamasına da cevap veren Ünal, ''Kemal Kılıçdaroğlu'nu dinlerken artık gülüyorum çünkü bir insanın bunları söylemesi için aklını peynir ekmekle yemesi lazım'' dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin dünkü Meclis grup toplantısında OHAL'in FETÖ'nün siyasi ayağının ortaya çıkmaması için sürdürüldüğünü öne sürerek "FETÖ'nün bir numaralı siyasi ayağı, Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zattır" demişti.

Kılıçdaroğlu: FETÖ'nün bir numaralı siyasi ayağı Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zattırKılıçdaroğlu: FETÖ'nün bir numaralı siyasi ayağı Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zattır

'BİZ GEREKLİ TEMİZLİĞİMİZİ YAPTIK, CHP YAPMADI'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, NTV canlı yayınında açıklamalarda bulunurken, Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Ünal, şunları söyledi:

"Kemal Kılıçdaroğlu'nu dinlerken artık gülüyorum çünkü bir insanın bunları söylemesi için aklını peynir ekmekle yemesi lazım. Gözümüzün içine baka baka gerçekleri çarpıtması gerçek olmayan şeyleri gerçekmiş gibi ifade etmesi ısrarla aynı şeyleri tekrar etmesi, düşünün Türkiye 16 yıldan beri ciddi anlamda faizle ve enflasyonla mücadele ediyor. Toplam bütçemizin yüzde 44'ü faiz giderlerine gidiyordu 2002'de bugün yüzde 9'u gidiyor. Daha da aşağı çekilecek. 17-25 Aralık'tan sonra ben bu partide buna şahit olmuş birisi olarak söylüyorum bu yapı deşifre olduktan sonra biz yerel seçim yaşadık 2 tane genel seçim yaşadık. Biz gerekli temizliğimizi yaptık CHP hiçbir temizlik yapmadı."

Mahir Ünal, NTV'de açıklamalarda bulundu.

'BU YALANLARIN HANGİ BİRİYLE UĞRAŞACAKSINIZ?'

CHP'ye FETÖ suçlamasında bulunan Ünal, şunları söyledi: "Kılıçdaroğlu'nun danışmanı FETÖ'den tutuklandı. FETÖ ağzıyla konuşacaksınız sonra FETÖ'nün siyasi ayağı sizsiniz diyeceksiniz. Bu bir mitomani yani yalan söyleme hastalığı. Bu haliyle Kemal Kılıçdaroğlu ve Kılıçdaroğlu'nun CHP'si bir milli güvenlik sorunu haline gelmiştir artık. Ya bir patoloji ile karşı karşıyasınız ya da açık bir şekilde ihanetle karşı karşıyasınız. Bu yalanların hangi birisiyle uğraşacaksınız?"

Ünal'a AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın açıklamaları da soruldu. Tayyar, "Gaziantep'te çok ciddi FETÖ borsası var. Milyon dolarlar dönüyor. İtirafçı adı altında iş adamlarını serbest bırakıyorlar. Türkiye'nin birçok yerinde var bu. Bununla ilgili daha bugün suç duyurusunda bulundum, HSK teftiş kuruluna. HSK ne yapmış? Bir yerde problem var" demişti.

AK Partili Tayyar: Gaziantep'te çok ciddi FETÖ borsası varAK Partili Tayyar: Gaziantep'te çok ciddi FETÖ borsası var

'E BE İNSAFSIZ... CUMHURBAŞKANINA İŞGALCİ DİYORSUN'

AK Parti Sözcüsü Ünal, "Bu tartışmaların fitilini partinizin milletvekili Şamil Tayyar ateşlemedi mi?" sorusu üzerine şunları söyledi: "Yeni bir durum değil ki. Baykal döneminde CHP'nin yerli milli siyasi bir dil ve üslup vardı. Kılıçdaroğlu genel başkan olduktan hemen sonra yaşadığımız yemin krizi. Hakaret tehdit iftira yalan var. Yeni bir durumla karşı karşıya değiliz. Türk siyaseti 7-8 yıldan beri bir Kemal Kılıçdaroğlu fenomeni ile karşı karşıya. İstikameti tutarlılığı olmayan sürekli çark eden yalan söylemekten hakaret etmekten çekinmeyen... Diyor ki Cumhurbaşkanı o makamı işgal ediyor. E be insafsız 8 tane seçim kaybetmişsin bütün seçimleri kazanmış Cumhurbaşkanı olmuş milletin seçtiği meşru cumhurbaşkanına işgalci diyorsun. Bu insanların aklıyla alay etmektir."

'İKTİDARA GELDİĞİMİZDE İNSANLARI FİŞLEYECEK MİYDİK?'

Kılıçdaroğlu'nun, ''FETÖ'cüler temizlendi OHAL niye devam ediyor?'' eleştirisi hatırlatalırak "OHAL kalkar mı önümüzdeki günlerde?" diye sorulunca Ünal, şu yanıtı verdi:

"Siz işgal girişimine kontrollü darbe diyeceksiniz sonra 4 tane terör örgütü ile mücadele eden 20 Temmuz'da anayasanın amir hükmü gereği olarak yasal bir şekilde ilan edilmiş OHAL'i 20 Temmuz gününü 'sivil darbe' olarak nitelendireceksiniz. Biz OHAL süreci içerisinde 'vatandaşın hayatı bundan etkilenmeyecek' dedik. Daha 1,5 yıl olmuş 40 yıl boyunca devletin içerisine yerleşmiş yapıyı temizliyoruz. 'İktidarınız döneminde bu yapıya dönük ne yaptınız' deniyor. Bu yapı biz iktidara geldiğimizde insanların şucu ya da bucu olduğu üzerinden insanları fişleyecek miydik? Ne zaman ki bu yapının terör örgütü olduğu ortaya çıktı devlet bütün kararlılığı ile bu yapıyla mücadele etmeye başladı."

'OHAL DEVAM EDECEK'

Ünal, bu konudaki açıklamalarına şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanı 'paralel devlet' derken CHP 'elinizde kanıt mı' var diyordu. Devlet operasyon yaparken CHP bunların önünde kalkan oluyordu. Bu yapının hem uluslararası alanda derken bu yapıyı BM'ye doğru şekilde anlatmanız gerekiyor. CHP yurtdışında 'insanlar tutuklanıyor' diyor. 'Türkiye'de adalet yok' diyor 'hakim ve savcılar iktidardan talimat alıyor' diyor. CHP ve Kılıçdaroğlu bu mücadeleye gram destek vermediği halde nasıl oluyor da kalkıp Cumhurbaşkanımızı bu yapının siyasi ayağı olmakla suçluyor? OHAL bu mücadele selamete erene kadar devam edecek. Terörle mücadele özgürlük güvenlik mücadelesidir. Bu güvenlik sağlanana kadar OHAL devam edecek."

'KONGRE RAMAZANDAN SONRA'

Ünal, AK Parti'nin yerel seçim çalışmalarına ilişkin şu bilgileri verdi: "Kongrelerimiz devam ediyor. Şu anda 8 ilimiz kaldı. Ramazan ayından sonra en yakın tarihte büyük kongremizi yapıp kongre sürecimizi tamamlayacağız. Cumhurbaşkanımız 'metal yorgunluğu kalmadı diriliş heyecanı başladı' dedi. Ramazan'dan önce kongrelerimizi tamamlıyoruz 15 Mayıs gibi Ramazan başlıyor. Ramazan Bayramı'ndan sonraki bir tarihte inşallah gerçekleştireceğiz. Muhtemelen haziran sonu ya da o tarih aralığında. 2018 aralık gibi hazırlıklarımıza başlarız 2019 ocak-şubatta kampanyamız etkin bir şekilde başlar. Yerel seçime dönük büyük oranda da sadece teşkilatlarımızda değil belediyelerimizle ilgili de ciddi çalışma yürüttük.

'GENEL SEÇİMLERİN ÖNE ÇEKİLMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL'

Ünal, "Kongreyi erkene çekmeniz erken seçim iddialarına da neden oluyor" hatırlatması yapılınca, "Ocak ve şubat ayı içerisinde yerel seçim kampanyamızı yaparız. Kasım ayında Cumhurbaşkanlığı genel seçim hazırlığına başlarız. Genel seçimlerin öne çekilmesi söz konusu değil."

AK Parti ile MHP yerel seçimlerde de ittifak yapacak mı? Ünal, Bu soruya şu yanıtı verdi: "Yerel seçimlere dönük ittifakla genel seçimlere dönük ittifak arasında çok önemli farklar var. Genel seçimde yapacağınız milletvekili ve parlamentonun oluşmasına dönük yapılacak ittifakı merkezden belirleyebilirsiniz. Ama yerel seçimlerle ilgili böyle bir düzenleme yapmanız mümkün değildir. Yerel seçimlerde her il kendi içerisinde zaten ittifaklarını oluşturur bunu da belirleyen siyasi partilerin ortak önceliklerinin olmasıdır. Bir araya gelme birliktelik kaçınılmaz olarak yerel seçimlere yansıyacaktır. Yerel dinamikler kendi içerisinde her ilde farklı bir güç birliği oluşturacaktır." (HABER MERKEZİ)