İddia: AK Parti Saadet'ten vaçgeçmedi

AK Parti'nin ittifaka yanaşmayan Saadet Partisi'nin etkisini kırmak için Fatih Erbakan ve yakınında yer alan bazı isimleri milletvekili adayı gösterebileceği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti'nin Cumhur İttifakı'nda yer almaya ikna edemediği Saadet Partisi'nin etkisini kırmak için Fatih Erbakan'ı milletvekili adayı gösterebileceği iddia edildi. Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün kulis haberine göre Erbakan’ı ittifaka dahil etme formülleri AK Parti içinde konuşuluyor.

OY ORANI DEĞİL SİYASAL İŞLEVİ ÖNEMLİ

AK Parti'nin, kendi listelerinden göstereceği adaylarla SP’yi de ittifak içine alma planından, SP lideri Temel Karamollaoğlu’nun ret yanıtlarına karşın vazgeçilmediği iddia edilen haberde, Saadet'in 'çok istenmesinde' oy oranının değil, siyasal işlevinin önemli görüldüğü ifade edildi. Buna göre, Milli Görüş’ün partisi olması nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimlerde yürüteceği, “Milli ve yerli cephe” kampanyasının SP olmadıkça tutmayacağı değerlendirmesi yapılıyor. MHP ile yapılan ittifak nedeniyle özellikle muhafazakar Kürtler arasındaki oy kaybının SP ile tutulabileceği hesapları da yapılıyor. Ayrıca 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün SP adayı olmasının da bu şekilde önlenebileceği görüşleri seslendiriliyor. SP içinde bazı kesimlerle AK Partililer arasında 'gayri resmi' görüşmeler yapıldığı da siyasi kulislerde dile getiriliyor.

ERBAKAN KARTI

Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan konusu da AK Partililer arasında konuşuluyor. Fatih Erbakan, bir süredir kurduğu Necmettin Erbakan Vakfı çerçevesinde faaliyetler yürütüyor ve SP yönetimine de mesafeli duruyor. Bu nedenle, seçime doğru SP yönetiminin direncini kıramaması halinde AK Parti’nin Fatih Erbakan’ı yanındaki bazı isimlerle birlikte milletvekili adayı göstererek ittifaka dahil edebileceği de dile getiriliyor. Erbakan soyadıyla verilecek mesajla SP’nin gelmemesinin yaratacağı olumsuzluğun silinmesinin çalışabileceği belirtiliyor.

HABERİN TAMAMI