Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kulaklarından tutar ait oldukları yere fırlatırız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da AK Parti ilçe kongrelerine katıldı. Boğaziçi Üniversitesi'nde Afrin'de yaşamını yitiren askerler için yapılan etkinlikte yaşananlara değinen Erdoğan, "Bu üniversite çok popüler, çok kalite, çok marka bir üniversite. Bu tür terörist öğrenci olduktan sonra bunlar o markaya leke sürüyor. Onlarla ilgili gereğini yapıyoruz" diye konuştu. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump'la yaptığı görüşmeyle ilgili konuştu. Afrin'de yaklaşık 2 bin dönümlük bir bölgenin kontrol altına alındığını söyleyen Erdoğan, "Buraya geri dönüş başladı. ABD Başkanı Trump ile bu işleri konuştuk. Dedik ki biz buralardan artık geri adım atamayız" dedi.

Boğaziçi Üniversitesi'nde Afrin'de yaşamını yitiren askerler için yapılan etkinlik ve sonrasında yaşananlara değinen Erdoğan, "Bu üniversite çok popüler, çok kalite, çok marka bir üniversite. Bu tür terörist öğrenci olduktan sonra bunlar o markaya leke sürüyor. Onlarla ilgili gereğini yapıyoruz" diye konuştu.

"Beyoğlu sokaklarında da arzı endam ettiklerini gördüğümüz bu marjinaller edepleriyle durdukları müddetçe bu ülkenin renklerinden biri olarak kalabilirler" diyen Erdoğan, "Ama baskıya, saldırıya, şiddete vardırırlarsa hiç kimse kusura bakmasın, kulaklarından tutar ait oldukları yere fırlatırız" ifadelerini kullandı.

'YA TÜRKİYE'Yİ TERK ETTİLER YA DA CEZAEVİNDELER'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da AK Parti Bağcılar İlçe Kongresi için dışarıda bekleyenlere seslendi. 15 Temmuz'da darbecileri başarılı olamadığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Darbeciler hedeflerine ulaşamadı. Hepsi ya Türkiye'yi terk ettiler ya da şu anda cezaevlerinde sürelerini dolduracaklar. Hukuk devam ediyor. 3193 gazimiz var Allah'tan onlara şifa diliyorum" dedi.

'DEVAM EDECEĞİZ'

"40 yıldır bu PKK rahat durmuyor" diyen Erdoğan, "Sabrettik, sabrettik, sabrettik bir yere kadar. Artık bunlara haddini bildirmemiz lazım. Cudi'de, Tendürek'te, Bestler Deresi'nde inlerine girdik mi? Suriye'ye kaçtılar. PKK, PYD ile beraber oldu ve onlara orada gereken ders verildi mi? Şu an itibarıyla etkisiz hale getirilenlerin sayısı 3700'i aştı. Devam ediyoruz, devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

'TRUMP'LA DA PUTİN'LE DE GÖRÜŞTÜM: GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ'

Zeytin Dalı Harekatı'yla 2 bin dönümlük alanın TSK ve ÖSO kontrolüne geçtiğini söyleyen Erdoğan, "Buraya da artık geri dönüş başladı. ABD Başkanı Trump'la, 2 gün önce de Sayın Putin ile de bu işleri konuştuk. Dedik ki biz buralardan artık geri adım atamayız. Biz mazlumların, mağdurların yanındayız" dedi.

Afrin'deki harekatın devam ettiğini belirten Erdoğan, "Noktayı koyduk ama Afrin'le bitmeyecek. İdlib, Menbiç var. Buralarda da hak orada tecelli edene kadar yola devam" diye konuştu.

'ONLAR SAKALIMIZI TIRAŞ ETTİ, BİZ KOLLARINI KESTİK'

Bağcılar'daki kongrede konuşan Erdoğan daha sonra AK Parti Güngören İlçe Kongresi'ne katıldı. Kongre öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden başka devlet tanımıyoruz. Birileri paralel devletten bahsediyor, öbürleri PKK. Kendine göre bir şeyler yapmaya çalışıyordu" dedi.

Hendek operasyonlarını hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ne dedik; bak yanlış yapıyorsunuz, biz öyle bildiğiniz gibi bir yönetim değiliz, öyle anladığınız gibi bir hükümet değiliz. Eğer doğru dürüst bu parlamentoda duracaksanız durun, dağdakilerde doğru dürüst eğer siyasetle bu işe gireceklerse girsinler. Ama eğer Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne meydan okumaya kalkarlarsa buralar mezar olur onlara' dedik. Nitekim o açtıkları çukurlara onları gömdük mü? Tüneller kurmuşlardı Güneydoğu'da, o tünelleri başlarına geçirdik mi? İşte geçen hafta Diyarbakır'daydım. Bütün o binaları yıktık. Oralarda yepyeni bir Diyarbakır inşa ediyoruz, Suriçi'nde. Onlar sakalımızı tıraş ettiler, biz onların kollarını kestik. Kesilen sakal daha çok gür biter biliyorsunuz. Ama kol yerine gelmez."

'TERÖRİST ÖĞRENCİLER O MARKAYA ZARAR VERİYOR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağcılar'dan sonra AK Parti Beyoğlu İlçe Kongresi'ne katıldı. Boğaziçi Üniversitesi'nde Zeytin Dalı Harekatı'nda hayatını kaybeden askerler için yapılan etkinlik ve sonrasında yaşananlara değinen Erdoğan şunları söyledi:

"Bir üniversitemizde, şehitlerimizin hatıralarını yad etmek için etkinliğe tahammül edemeyen zihniyet bu ülkeye ve millete ait değildir. Bu üniversite çok popüler, çok kalite, çok marka bir üniversite. Tamam da bu üniversitenin içinde afedersiniz bu tür teröristler olduktan sonra, bu tür terörist öğrenci olduktan sonra bunlar o markaya leke sürüyor. Şu anda biz onlarla ilgili gereğini yapıyoruz, yapacağız da. Ben üniversitemizi lekelememek için ismini anmıyorum. Rektörün samimi gayretlerini de biliyorum. Şu anda üzerine üzerine gidiyoruz. Ve terörist öğrencileri kamera çekimlerinden bulup, çıkarıp gereğini yapacağız.

'HOCALARIN İLTİSAKINI BELİRLERSEK GEREĞİNİ YAPARIZ'

"Ve buradan bir şeyi daha özellikle hatırlatmak istiyorum. Bu üniversitelerimizdeki hocalarımızın da çok daha dikkatli olması gerekir. Eğer bu üniversitelerimizdeki hocalarımızın bu öğrencilerle iltisakı olduğunu da belirlediğimiz anda onlarla ilgili de gereğini yaparız. Çünkü bizim için vasıflı, kaliteli öğrenci; vasıflı öğretim üyesinden gelir. Eğer vasıflı öğretim üyesi yok da onun eseri bu ise olmaz."

'BUNLARA HADDİNİ BİLDİRMEK BENİM VE DEVLETİN GÖREVİ'

"Benim askerim, bu milletin evladı Afrin'e niye gidiyor? Bu ülkenin huzuru için gidiyor, huzuru sağlamak için gidiyor. Bunu yapmak isteyenlere karşı bu üniversitede kalkıp ta bu tür bir adımı atan, bir leyle-i Regaip öncesinde lokum dağıtanlara kalkıp farklı bir şekilde davrananlara haddini bildirmek, birinci derecede benim ve devletin görevidir. Ve bunu da yapacağız.

Ülkemizdeki üniversiteler de FETÖ döneminde yuvalanan bir kısım terör örgütü yandaşlarının benzer densizlikler içinde olduğunu duyuyoruz. Okul koridorlarında, kantinlerinde, bahçelerinde adeta terör estiren bu çapulculara kesinlikle meydanı bırakmayacağız. Bu da böyle biline. Marjinal örgütler tarafından bazı üniversitelerimizin asli görevinde uzaklaştırılmasına, kimi grupların eylem alanına dönüştürülmesine asla müsamaha göstermeyeceğiz."

'KULAKLARINDAN TUTAR ATARIZ'

"Zaman zaman Beyoğlu sokaklarında da arzı endam ettiklerini gördüğümüz bu marjinaller edepleriyle durdukları müddetçe bu ülkenin renklerinden biri olarak kalabilirler. Ama baskıya, kendilerinde olmayanlara tahammülsüzlüğe, saldırıya, şiddete vardırırlarsa hiç kimse kusura bakmasın, kulaklarından tutar ait oldukları yere fırlatırız. Olay budur. Bu ülkenin huzurunu bozmaya, bu milletin değerlerine saldırmaya kimsenin hakkı yoktur." (İSTANBUL/DHA)