Erdoğan'dan Afrin açıklamaları: Bazı ÖSO gruplarında ganimet gibi bir anlayış var

Hürriyet yazarı Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti milletvekilleriyle yaptığı toplantıda "Afrin’e ÖSO ile birlikte girildi. Ancak bazı gruplarda ganimet gibi bir anlayış var" dediğini aktardı. Toplantıyla ilgili AK Partili Tayyar da bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Afrin'e girmesinden sonra yaşananları anlatırken, "Afrin’e ÖSO ile birlikte girildi. Ancak bazı gruplarda ganimet gibi bir anlayış var. Onlarla konuşularak düzeltildi" dedi.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşesinde Cumhurbaşkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı AK Parti milletvekilleriyle yaptığı toplantıda konuşulanları yazdı.

Toplantı'da Afrin'deki yağma konusunun da gündeme geldiğini belirten Selvi, şunları aktardı: "Afrin konusu da ele alınıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan öncelikle güvenliğin sağlanacağını söylüyor. Yönetim boşluğuna meydan vermemek ve koordinasyonu sağlamak üzere yerel unsurlardan oluşacak ‘idare meclisleri’nin kurulacağını anlatıyor. Türkiye’den giden yardımların koordinasyonu için Cerablus’ta olduğu gibi kısa süre içerisinde bir vali yardımcısı atanacağını açıklıyor. Afrin’den yansıyan yağma görüntüleri de gündeme geliyor. Erdoğan, 'Afrin harekâtı ÖSO ile birlikte düzenlendi. Afrin’e ÖSO ile birlikte girildi. Ancak bazı gruplarda ganimet gibi bir anlayış var. Hemen müdahale edildi. Onlara karşı tedbir alındı. Onlarla konuşularak düzeltildi' diye bilgi veriyor.

TAYYAR: CUMHURBAŞKANIMIZ TÜM İDDİALARIN ÜZERİNE GİDİLMESİ TALİMATI VERDİ

Erdoğan'ın toplantıda söyledikleriyle ilgili bir açıklama da toplantıya katılanlar arasında yer alan AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'dan geldi. Daha önce "FETÖ'den tutuklu iş adamları milyon dolarlar vererek itirafçı adı altında tahliye ediliyor" diyen Tayyar, toplantının ardından Twitter hesabından şu mesajı paylaştı:

"Bu akşam cumhurbaşkanımızla görüştük. Tüm iddiaların üzerine gidilmesi talimatını verdi. İyi ki varsınız.

Rabbim sağlıcakla bereketli ömürler nasip etsin."

TAYYAR'IN İDDİALARI

Tayyar, Beyaz TV'De şu iddiaları gündeme getirmişti:

"Gaziantep'te çok ciddi FETÖ borsası var. Milyon dolarlar dönüyor. İtirafçı adı altında iş adamlarını serbest bırakıyorlar. Türkiye'nin birçok yerinde var bu. Ben milletvekiliyim her konuşmam suç duyurusudur. Bununla ilgili daha bugün suç duyurusunda bulundum, HSK teftiş kuruluna. Sadece televizyonda konuşmuyorum. HSK ne yapmış? Bir yerde problem var.

Ben milletvekili olarak Cumhurbaşkanı'na söylediğim şeyleri iletemiyorum. Çok özel bir kayıt götürdüm, Cumhurbaşkanı'na. İzledi, çıldırdı. 'Böyle bir şey nasıl olur?' diye. Oysa benim o kaydı bir yıl içerisinde göndermediğim danışmanı yoktu! İzletmemişler Cumhurbaşkanımıza. Onlar hâlâ ordalar. Bir yerde problem var. Sıkıntı büyük."