AK Parti'den Tayyar'a tepki: Bu söylem zarar getirir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, Şamil Tayyar'ın FETÖ tahliyeleri ile ilgili iddialarına "Talihsiz bir açıklama, siyaset sorumluluk getirir" diyerek tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, “Gaziantep’te çok ciddi FETÖ borsası var. FETÖ’den tutuklu iş adamları milyon dolarlar vererek itirafçı adı altında tahliye ediliyor” diyen AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'a tepki gösterdi.

Habertürk TV'de açıklamalarda bulunan Yazıcı, Tayyar'ın sözleri hatırlatılınca şunları söyledi: “Talihsiz bir açıklama, siyaset sorumluluk getirir. Kalkıp da borsadan bahsetmeden, bu söylemin sözcükleri, ‘borsa’ olarak nitelendirilmesi bu alanda mücadeleye zarar getirir. Bunları savcıya, genel başkana, partiye getirirsiniz ama bunu söyleme dönüştürmenin bizim siyaset tarzımızla bağlılığı yok.”

Yazıcı'nın sözlerine tepki gösterdiği Tayyar dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmüştü. Tayyar görüşmenin ardından konuyu Cumhurbaşkanı'na aktardığını ve  Erdoğa’ın “Üzerine gidilsin” talimatı verdiğini açıklamıştı.

AK Partili Tayyar: Gaziantep'te çok ciddi FETÖ borsası varAK Partili Tayyar: Gaziantep'te çok ciddi FETÖ borsası var

Şamil Tayyar'ın açıklamaları ve yargı borsasıŞamil Tayyar'ın açıklamaları ve yargı borsası