Ümit Özdağ: Meslek kuruluşları müdürlüğe dönüşüyor

İYİ Partili Ümit Özdağ, meslek kuruluşlarıyla ilgili yasa tasarısına tepki gösterdi. Özdağ, "Meslek kuruluşları, Adalet Bakanlığı Barolar Genel Müdürlüğü'ne, Sağlık Bakanlığı Tabipler Genel Müdürlüğü'ne, Tarım Bakanlığı Ziraat Odası Genel Müdürlüğü'ne dönüşmektedir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, meslek kuruluşlarının isimlerinden Türk ve Türkiye kelimelerinin çıkarılmasına dair yasa tasarısını eleştirdi.

Yasa tasarısını anti demokratik olarak değerlendiren Özdağ, "Meslek kuruluşlarını gerçek sahiplerinin elinden alarak, hükümetin arka bahçesine haline getirmeye çalışıyorlar. Meslek kuruluşları, Adalet Bakanlığı Barolar Genel Müdürlüğü'ne, Sağlık Bakanlığı Tabipler Genel Müdürlüğü'ne, Tarım Bakanlığı Ziraat Odası Genel Müdürlüğü'ne dönüşmektedir" dedi.

'KURULUŞLARIN MİLLİ KİMLİKLERİ YOK EDİLİYOR'

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, meslek kuruluşlarının isimlerinden Türk ve Türkiye ibarelerinin çıkarılmasını öngöre yasa tasarısı hakkında basın toplantısı düzenledi.

"AKP Hükümeti tüm meslek kuruluşlarının isimlerinden Türk ve Türkiye ibarelerini çıkararak bu kuruluşların milli kimliklerini yok etmeyi hedeflemektedir" diyen Özdağ, meslek kuruluşlarının bakanlıkların yan kuruluşu haline getirilmek istendiğini söyledi.

'TASARI ÖZGÜRLÜĞE, DEMOKRASİYE DÜŞMAN'

Ümit Özdağ, yasa tasarısıyla, Türkiye Barolar Birliği'nin Barolar Birliği, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu'nun Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu, Türk Tabipleri Birliği'nin Tabipler Birliği, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin Mühendis ve Mimar Odaları Birliği isimlerini alacağını aktardı.

Tasarının Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en anti demokratik yasa teklifi olduğunu savunan Ümit Özdağ, "Yasa tasarısı sadece Türklüğe düşman değildir. Aynı zamanda insan haklarına da düşmandır, özgürlüğe de düşmandır, demokrasiye de düşmandır. Bu kanunla siyasi irade tüm meslek kuruluşlarını partisinin hükümetinin bir organı haline getirmeyi amaçlıyor" diye konuştu.

'TÜRKİYE'Yİ, KUZEY KORE LİGİNE İTECEK KADAR TEHLİKELİ'

Özdağ, yasa tasarısının bakanlıklara, “milli güvenlik" ve "kamu düzeni" gerekçeleriyle faaliyetten men etme yetkisi verdiğini belirtti. Özdağ, "Bu yasa tasarısı Türkiye’yi bir kez daha modern dünyadan tamamen koparacak, Kuzey Kore ligine itecek kadar tehlikelidir. Bu tasarı yasalaşırsa AKP hükümeti dışında Türkiye’nin düşmanlarına da hizmet edecektir" dedi.

"Tasarı ile odalar ve meslek kuruluşları meslek guruplarının kuruluşları olmaktan çıkıyor, oyun parkı haline getiriyor" diye Özdağ, "Bu meslek kuruluşları, "Adalet Bakanlığı Barolar Genel Müdürlüğü, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Odalar ve ve Borsalar Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı Tabipler Genel Müdürlüğü'ne  dönüşmektedir.

'İMRALI'DA KALEME ALINAN TASLAK UYGULANMAYA DEVAM EDİYOR'

Tasarıyı "milli kimliksiz yasa girişimi" olarak nitelendiren Ümit Özdağ, şöyle devam etti:

"Milli ve yerli olduğu iddiasında olan AKP, milli ve yerli olan her şeyi tasfiye etmektedir. Önce valiliklerden Türkiye Cumhuriyeti ibaresini indirdiler. Şimdi meslek kuruluşlarından Türk ve Türkiye’yi çıkarmayı, meslek kuruluşlarını gerçek sahiplerinin elinden alarak, hükümetin arka bahçesine haline getirmeye çalışıyorlar. Anlaşılan Öcalan ile İmralı’da kaleme alınan anayasa taslağı uygulanmaya devam ediliyor. İYİ Parti, bütün kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarını bu milliyetsiz ve faşist yasa taslağına karşı direnmeye çağırıyor." (HABER MERKEZİ)