CHP'li Özel: MHP'ye hak ettiği muamele yapılacak

Özgür Özel, MHP'nin hafta sonu yapacağı kongre CHP'yi, AK Parti'den çekindiği için davet edemediğini söyledi. Özel "MHP'nin bu tavrına bir tepkiniz olacak mı" sorusuna da yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - MHP, 18 Mart Pazar günü yapacağı 12. Olağan Kongresine CHP'yi davet etmedi. MHP'nin kararını değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel şunları söyledi:

“MHP kongresine CHP’yi davet etmedi demek aslında doğru değil. Edemedi. Edemez durumdalar. Bir mahalledesiniz, bir köydesiniz, düğün yapıyorsunuz, köyün en eski en köklü en itibarlı en kalabalık ailelerinden bir tanesini düğününüze davet edemez durumdasınız, ilişkileriniz o noktaya gelmiş. Bu MHP’nin büyük çaresizliğidir. Bu MHP’nin kongresine davetiye veremediği bir ana muhalefet partisi olan Türkiye’yi AKP ile elbirliği ile sürükledikleri noktanın itirafıdır."

CHP SİYASETTEKİ MÜTEKABİLİYETİ BİLİR

Özel, "MHP'nin bu tavrına bir tepkiniz olacak mı" sorusuna, “CHP siyasi nezaketi bilen bir partidir ama CHP siyasetteki mütekabiliyet prensini de bilen bir partidir. Bundan sonraki süreçte Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlar, durum değerlendirilerek herkes hak ettiği muameleyle hak ettiği cevapla karşılaşır” yanıtını verdi.

CHP DAVET ETTİ, MHP KATILMADI

MHP'nin kongresine HDP ve İYİ Parti de davet edilmedi.

CHP, Şubat ayında yaptığı büyük kongreye MHP'yi davet etmiş ancak MHP'den kongreye temsilci katılmamıştı. (DUVAR)