Kılıçdaroğlu'dan cinsiyet kotası çağrısı

Kıılıçdaroğlu, siyasi partilere yüzde 33 cinsiyet kotası çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu, muhtarlar için yeni kanunlar konulması gerektiğini de söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aydın'da düzenlenen  8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kadın Muhtarlar Buluşması'na katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kadına yönelik şiddetin son 15 yılda yüzde bin 400 arttığını belirterek, bütün siyasi partilere en az yüzde 33 cinsiyet kotası konulması çağrısı yaptı.

Kılıçdaroğlu, " Kadına yönelik şiddet son 15 yılda yüzde bin 400 arttı. Kadına yönelik şiddet neden arttı, çocuk evlilikleri neden oluyor? Parti tüzüğümüzde yüzde 33 cinsiyet kotası var. Bütün siyasal partilere açık ve net bir çağrıda bulunuyorum. Gelin siyasi partiler yasasını değiştirelim cinsiyet kotasını en az yüzde 33 olarak parlamentodan geçirelim" dedi.

MUHTARLARA KANUN LAZIM

Konuşmasının devamında muhtarların demokrasinin temeli olduğuna vurgu yapan Kılıçdaroğlu, "Demokrasi kültürünü bu topraklara getirenler muhtarlar olmuştur. Muhtarların temel bir kanunu olması lazım. Bütün siyasi partilere çağrı yapıyorum, gelin temel bir muhtarlık kanunu çıkaralım. Neden muhtarların kendine özgü bir kanunu yok? Muhtarların kesinlikle kalıcı bir mekanları olmalı." ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)