Cumhurbaşkanı Erdoğan: İslam'ın güncellenmesi gerektiğini bilmiyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini din adamı olarak tanımlayan kadınlarla ilgili açıklama yapanları eleştirdi. Erdoğan, "Bunlar, İslam'ın güncellenmesi gerektiğini bilmeyecek kadar aciz. İslam'ı 14-15 asır öncesi hükümleriyle bugün uygulayamazsınız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Dünya Kadınlar Günü Programı'nda konuştu.

İktidarları döneminde kadınlar için çalışmalar yaptıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mevzuatımızdaki eksiklikleri tamamladık, varsa yanlışları düzelttik. Bitti mi? Hayır. Bütün bu yasalar, sürekli güncellenmesi gereken yasalardır. Hayat dinamiktir, gelişiyor. Güncellemeye mecbursunuz. Güncellemek suretiyle yaşamı yeniden tanzim etmiş olursunuz" dedi.

'KANALİZASYONA DÖNÜŞMÜŞ MEDYADAN EVLATLARIMIZI KORUMALIYIZ'

"Kadın insanlığın ilk öğretmenidir" diyen Erdoğan, "Çocuk uzunca bir süre her şeyi annesinden öğrenir. Doğumdan sonra başlamıyor eğitim öğretim. Doğumdan önce başlıyor. İşin ilahi boyutu budur. Çocuk beslenmeyi anne karnında öğreniyor. İlahi tecelli bu" diye konuştu.

Medyanın "kanalizasyon"a dönüştüğünü söyleyen Erdoğan, "Her bir kanalı ayrı bir sorun, adeta kanalizasyon haline dönüşmüş olan medyanın şerrinden evlatlarımızı, ailelerimizi ve milletimizi koruyacak olan ilk ve güçlü kalkan yine kadınlar, annelerdir" ifadelerini kullandı.

'KADINLARLA İLGİLİ DİNİMİZDE YERİ OLMAYAN AÇIKLAMALARDA BULUNUYORLAR'

Kendisini din adamı olarak tanıtanların kadınlar açıklamalarını eleştiren Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Son günlerde bakıyorsunuz din adamı olarak ortaya çıkıp da ne yazık ki kadınla ilgili çok farklı açıklamalarda bulunup, dinimizde kesinlikle yeri olmayan bazı kendine göre içtihatta bulunan kişiler çıkıyor ortaya. Anlamak mümkün değil. Yani bunlar ya bu asırda yaşamıyorlar, çok farklı bir dünyada zamanda yaşıyorlar. Çünkü İslam'ın güncellenmesinin gerektiğini bilmeyecek kadar da aciz bunlar. Siz İslam'ı 14-15 asır öncesi hükümleriyle kalkıp da bugün uygulayamazsınız. Böyle bir şey yok."

'HOCALARIMIZ NE İŞ YAPIYORLAR?'

"Şimdi bir çok hocaefendi beni tefe koyup çalacak. Rabbim bizi tefe koymasın. Popüler olmak için söylenen sözleri biz asla kabul edemeyiz. Hele hele bu tartışmayı dinimizin kavramlarıyla yürütmek sadece kadınlara değil, inanın inancımıza da dinimize de haksızlıktır.

Diyanetten sorumlu olan başbakan yardımcıma da söyledim. Bizim diyanet teşkilatımızın din işleri yüksek kurulu var. Hocalarımız ne iş yapıyorlar? Sessiz kalıp bu alanı niçin bu adamlara kaptırıyorlar? FETÖ olayı da böyle oldu. Asıl konuşması gereken konuşmayınca meydan kime kaldı? FETÖ'ye kaldı."

'20 TANE ÜS KURMUŞSUN, NE İŞİN VAR?'

"(Zeytin Dalı Harekatı) Şu anda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 3089. Amerika, Batı, biz devamlı tacize uğruyoruz orada ne işiniz var burada? 20 tane üs kurmuşsun Kuzey Suriye'de ne işin var? 5 bin TIR silah getiriyorsun. 2 bin kargo uçağıyla silah mühimmat getiriyorsun. Kime karşı? 'DEAŞ'ı temizledik' diyorsun, şimdi bu silahlar burada niye? Neden? Yoksa bizim için mi bunları getiriyorsun? Bak dedim şunu bilin; 'Biz bir ölürüz, bin diriliriz' ve bu yolda böyle gideceğiz."