Akşener'den Emine Erdoğan'a çağrı!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kadınlar Günü'nde Emine Erdoğan'a seslendi: İhtiras ağına düşmüş Cumhurbaşkanını şikâyet edecek, kontrol edebilecek tek bir yer kalmıştır, o da Emine Erdoğan hanımefendinin kendisidir. Hanımefendiden istirhamımız eşleri beyefendiye ‘biraz da evde oturmasını’ söylemesidir.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeniyle kaleme aldığı ve kadın sivil toplum kuruluşlarına gönderdiği mektubu kadın gazetecilerle paylaştı. İYİ Parti Genel Merkezi’nde kadın gazetecilerle bir araya gelen Akşener, STK’lara gönderdiği mektubu okudu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

'KORKU DUVARINI YIKMAKTAN BAŞKA ÇAREMİZ YOK'

Akşener mektubunda şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizdeki mevcut koşullar, kadına, çocuğa dair sorunların çözülmesi şöyle dursun giderek derinleşmesine neden olmaktadır. Kadına ve onun temsil ettiği tüm alanlara dair çözümler asla ve kat’a kadınla empati kurmayan, kuramayan, buna niyetli de olmayan bir yönetim anlayışla çözülemez. Bu gerçeğin sizler de farkındasınız. Biz kadınların hep birlikte olarak korku duvarını yıkmaktan başka çaremiz bulunmamaktadır."

Akşener, şöyle devam etti: Sizler de çok iyi bilmektesiniz ki, bugün ülkemizde kontrol dışı, denetlenemez, empati yoksunu bir cumhurbaşkanı vardır. O Cumhurbaşkanı, çocuklarımızın eğitim durumundan, bir kısmının uğradığı tacize, kadınlarımızın yaşadığı şiddet ve cinayetlerden, çalışma koşullarına kadar her duruma, sadece ve sadece kendi gücüne hizmet edecek bir çerçeveden bakmaktadır.

Çünkü, o Cumhurbaşkanı kadınların ve çocukların sorunlarına odaklanamayacak kadar kendisine odaklanmış durumdadır. O Cumhurbaşkanı ihtiras tramvayına binmiştir. Başkanlık ihtirası, insanlara insan gibi bakmasını engellemekte, sadece oy sayısı gibi görmesine yol açmaktadır. Kendisi için, başkanlık uğrunda feda edilemez bir şey yoktur."

'ŞİKAYET EDECEK TEK YER KALDI'

Emine Erdoğan'a da seslenen Akşener şunları söyledi: "Bugün ülkemizde, ihtiras ağına düşmüş Cumhurbaşkanını şikâyet edecek, kontrol edebilecek tek bir yer kalmıştır, o da Emine Erdoğan hanımefendinin kendisidir. Hanımefendiden istirhamımız eşleri beyefendiye ‘biraz da evde oturmasını’ söylemesidir. Türkiye’yi bu ihtiras ağından kurtaracaksa kadınlar kurtaracaktır...”

'BAHÇELİ ERDOĞAN'DAN ÖZÜR DİLEDİ Mİ?'

Toplantıda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akşener, ittifak tartışmalarına ilişkin şunları söyledi: "AKP Genel Başkanı, Saadet Partisi (SP) ile bir görüşme yaptı sanırım. SP ittifak kapılarını kapattı ki bir anda hedef haline geldiler. Sayın Temel Karamollaoğlu’nun tespit ve kararlarına saygı duyuyoruz bu konuda.

Bu milli ittifak söyleminin cılkı çıktı. En son ‘çürük yumurta’ söylemi ortaya atıldı. Sürekli çemkiren, iftira atan bir tablo karşımızda. Sayın Erdoğan’ın milliyetçilik bilgisi zayıf, tarih bilgisi de yok. Kızılelma söyleminden de habersiz. Ama görülüyor ki şimdi bozkurta da sahip çıkılıyor. Ben şimdi soruyorum Sayın Bahçeli’nin odasındaki 17/25 saati duruyor mu? Sayın Erdoğan, Bahçeli için söylediği sözler için özür diledi mi?"

'FAKİR AİLE ÇOCUKLARINA İKİ YOL KALDI'

İktidarın liyakat ilkesini gözetmediğini belirten Akşener, şöyle dedi: "Kadrolaşma, kayırma, soru çalınması gibi durumlardan fakir aile çocuklarına iki yol kaldı. Biri uzman çavuşluk diğeri taşeron. Şehit olan çocuklarımızın evlerine bakınca görüyorsunuz. Safranbolu’da bir kardeşimizin evine gittim beden eğitimi öğretmeni atanamayınca uzmanlığa gitmiş. Bu tespiti yapmak zorundayım."

'İYİ PARTİ İSMİNİ GENÇLER BULDU'

Akşener, İYİ Parti adına nasıl karar verdiklerini ve bazılarının İYİ Parti yerine 'İP' kısaltmasını soran bir gazeteciye şu yanıtı verdi:  "İp konusunu sayın Bahçeli gündeme getirdi. Bu ismi gençler buldu. Bizim yaş grubumuzda yılların getirdiği sabit düşünceler var. Gençlerimize baktığımızda bir mizah gücü var. Sonuç itibariyle bu gençlere hitap edecek bir isim. İki gece uyuyamadım arkadaşlarla paylaşmak için. O çocuklara söz vermiştim ben bulduğunuzu kabul edeceğiz diye, sonuç olarak çok da iyi oldu."

KADIN KOTASI NEDEN YÜZDE 25 OLDU?

Akşener, partisindeki kadın kotasına ilişkin şu açıklamayı yaptı: "Ben yüzde otuz istemiştim ama böyle gerektiği için 25’te tuttuk. Büyük şehirlerde bulunur ama küçük şehirlerde sıkıntı yaşarız dedi arkadaşlar yoksa benim hedefim daha yüksekti. Kadınlarımızın daha iyi şartlarda yaşaması için siyasi hayatım boyunca çalıştım. Kadınlar için geriye baktığımızda yapamadıklarım oldu ama pişman olduğum bir şey yapmadım. Bakanlığım döneminde de bu konuda çalışmalarım oldu."

Cumartesi annelerine de değinen Akşener, şu ifadeleri kullandı: "Cumartesi anneleri o zaman çok daha yoğundu. Bir otobüs yaptırmıştım içine sadece kadın polislerimizi koyduk. Gelin çocuklarınızı birlikte arayalım dedi. Anneler geldi birlikte aradık. Meclis Başkanlığım döneminde de bilirsiniz beni gündem dışı konuşmalarda her zaman kadınlara öncelik vermeye çalıştım. Ama yine de yapamadığım şeyler var bunları gerçekleştirmeye çalışmaya devam ediyorum." (DUVAR)