Yıldırım: Densizleri muhatap bile almıyoruz

Yunanistan'da Türk bayrağı yakılmasını değerlendiren Yıldırım: Muhatap almıyoruz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, Yunanistan'da Türk bayrağının yakılmasıyla ilgili olarak, "Bizim ay yıldızlı bayrağımız bizim gururumuzdur. O bayrak uğruna canlarımızı veriyoruz. Dolayısıyla bu densizliği yapanları muhatap bile almıyoruz" dedi.

KKTC Başbakanı Tufan Erhürman ile ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Binali Yıldırım, şu şekilde konuştu:

'EGE DENİZİ DOSTLUK DENİZİ OLSUN DİYORUZ'

"Bayrak ülkelerin onurudur, gururudur. Bayrağa yapılan bir hakaret, yakma o ülkeye yapılmış sayılır. Dolayısıyla bunun kabul edilebilir bir yanı yoktur. Bizim ay yıldızlı bayrağımız bizim gururumuzdur. O bayrak uğruna canlarımızı veriyoruz. Dolayısıyla bu densizliği yapanları muhatap bile almıyoruz. Biz Ege Denizi dostluk denizi olsun, düşmanlıklar azalsın, dostluklar artsın diyoruz. Bu ve benzeri provokasyonlar bu düşüncemize katkı sağlamaz."

'MESELEYİ AB İLİŞKİLERİNE GÖTÜRMEK ZEKA İŞİ' 

Sınırı geçen iki Yunan askerinin tutuklanmasıyla ilgili ise yorum yapan Yıldırım, "Geçtiğimiz günlerde iki Yunan askeri sınır ihlali yaptı. Hukuki süreç devam ediyor, yargı gereğini yapacak. Bu konuyu AB ilişkilerine kadar götürmek bir zeka işi. Zaten Türkiye ile ilgili hangi konu olursa AB’ye taşımak bir alışkanlık haline geldi. Bunlar AB ile ilişkilerimizi ileri de götürmez geri de düşürmez" dedi.

Kıbrıs'ta açık denizdeki sondaj faaliyetlerini de değerlendiren Binali Yıldırım, "Ada etrafında herhangi bir yeraltı zenginliğinin dışarıya çıkartılmasında muhatap adada aranıyorsa bu muhatap hem Kuzey'dir hem Güney'dir. Bu iki muhatabın mutabık kalmadığı bir çalışma, bizim açımızdan tehdit olarak, Kuzey Kıbrıs'ın egemenlik haklarını bir ihlal girişimi olarak değerlendirilir. Bunun kimin tarafından yapıldığının önemi yoktur" ifadelerini kullandı.