Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'Mısıroğlu' sorusu

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Kadir Mısırlıoğlu'nu ziyaret etmesi nedeniyle eleştirdi. Erdoğan'a "Sevgili Recep Bey sen Kadir Mısıroğlu'nun görüşlerini paylaşıyor musun?" diye soran Kılıçdaroğlu, hapis cezasına çarptırılan Ömer Gergerlioğlu'na da dayanışma mesajı gönderdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Eski İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu'na sosyal medya üzerinden 'terör örgütü propagandası yaptığı' iddiasıyla  2 yıl 6 ay hapis cezası verilmesini eleştiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Ömer Gergerlioğlu, bir dönem Mazlum-Der Başkanlığı yaptı, doktorluk yaptı. İnsan haklarını savunduğu için güçlü ve önemli bir aktördü. Şiddeti övme suçundan 2.5 yıl hapse mahkum oldu. Bu tablo Türkiye'ye yakışan bir tablo değildir. Bir kişi düşüncelerini açıkladığı için ceza almamalı. Ömer Gergerlioğlu bu ceza ile karşı karşıya olduğunda şu açıklamayı yapıyor. 'Umudumu yitirmeyeceğim, mücadeleme devam edeceğim.' Asla zulmün karşısında boyun eğmeyeceğiz.'  Ömer Gergerlioğlu’nun yanındayız. Bir kişi düşüncesini açıkça ifade ediyor diye onun hapse atılması asla doğru değildir. Her türlü zalimliğin karşısında olacağız. Zulmün karşısında boyun eğmeyeceğiz."

ATANMAYAN ÖĞRETMENİN ÖLÜMÜ

Kemal Kılıçdaroğlu işçi olarak çalıştığı fabrikada iş makinesine sıkışıp hayatını kaybeden Hasan Songür'ün yaşadıklarına da değindi. CHP lideri şöyle dedi:

"Hasan Songür atama bekleyen bir öğretmendi. Manisa'da işçi olarak çalışmaya başladı. Bir gece vardiyasında iş kazasında hayatını kaybetti. Öğretmenlerin pres makinesinde sıkışıp ölmesini kabul etmiyorum. Bakan '109 bin öğretmen açığı var' diyor niye bunları almıyorsunuz? 2018'in Ocak ayında 141 kişi iş kazalarından hayatını kaybetti. İşsizlik Türkiye'nin en temel sorunu. Kim hangi dalda eğitim yapmışsa o dalda faaliyet göstermeli.

'TÜRK TELEKOM 'BORCUMU ÖDEMEM' DİYOR'

Hükümetin ekonomi politikasını eleştiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Vatandaşın ödediği faizler 620 milyar lirayı aştı. O yüzden diyorum bu hükümet faiz lobilerinin hükümetidir. Türk Telekom göz bebeğimizdi. Özelleştirildi alan firma 60 bin çalışanı 30 bine düşürdü. Şimdi devlete 4 milyar borcu var 'ödemem' diyor. Ödemeyince devlet borçlanmak zorunda kalıyor. Mardin'de 70'e yakın köyün elektrikleri kesildi. Köylüye gelince aslan yandaşa gelince kuzu gibi oluyorlar."

'SOYTARIYA SARAYIN KAPISINI AÇTILAR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kadir Mısıroğlu'nu ziyaret etmesini de eleştiren Kılıçdaroğlu, şöyle dedi: "Kadir Mısıroğlu diye bir soytarı var. Bu öyle bir soytarı ki 'Keşke Yunan galip gelseydi' diyor Milli Kurtuluş Savaşı'nda. Bu soytarıya önce sarayın kapısını açtılar baş köşeye oturttular yetmedi hastalandı sözde; Erdoğan onu ziyarete gitti. Arkasından Meclis Başkanı da ziyarete gitti. Çok açık ve net soruyorum; Sevgili Recep Bey sen Kadir Mısıroğlu'nun görüşlerini paylaşıyor musun? O, Milli Kurtuluş Savaşı'na ve vatana ihanet etti sen de bu ihanetin bir parçası mısın? Açık ve net senden bir cevap bekliyorum. Bu tür soytarıların dışarıda tutulması lazım. Bir ülkenin cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zat gidip de bu soytarılarla muhatap oluyorsa o da vatana ihanetin bir parçasıdır."

'BİR SOYTARI DAHA VAR'

Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyetin ilk yıllarında camiler genelev yapıldı" iddiasına bulunan akademisyen Abdullah Akın'ı ise şöyle  eleştirdi:  "Bir soytarı daha var bu da akademisyen. Abdullah Akın, Çanakkale Üniversitesi'nde görev yapıyor aynı zamanda ilahiyatçı. Çanakkale ve Bursa'da genelev olarak kullanılan camiler vardır diyor. Bu soytarıya da acaba Recep Bey, Meclis Başkanı gidecek mi? 'Güzel söyledin' diyecek mi? İnsanların ibadet ettiği alan ne olursa olsun herkesin saygı duyması lazım.

'CUMHURİYETİN KAZANIMLARINI SATA SATA BİTİREMEDİLER'

Şeker fabrikalarının satılmasına karşı çıkan Kılıçdaroğlu, şöyle dedi: "Şeker fabrikaları açıldığında duygu ve heyecanı görmüştüm. Bizim de memleketimizde şeker yapılabiliyor deniliyordu. Cumhuriyetin bütün kazanımlarını halkın vergileri ile kurulan fabrikaları sata sata bitiremediler. Biz niye karşı çıkıyoruz?

Tarihimize sahip çıkmak için. Türkiye, şeker ithal eden bir ülkeden bugün şeker ihraç eden bir ülkeye gelmiştir. Her fabrika cumhuriyetin kalesidir. Sahip çıkmak hepimizin görevidir. Bugün şeker sektörü yaklaşık 3 milyar dolarlık bir katma değer yaratıyor."

'ŞEKER FABRİKALARININ SAHİBİ MAN ADASINDA ŞİRKET KURANLAR DEĞİL'

Kılıçdaroğlu, şeker fabrikalarının satışına ilişkin eleştirilerini şöyle sürdürdü: "Nişasta bazlı şeker obeziteye yol açar. Batsın sizin milliliğiniz, yerliliğiniz. Bu yolu nasıl açtılar. Önce Cargill'in kurulmasına imkan sağladılar, bütün hukuksal zemini zorlayarak. Sonra şeker kurumu tümüyle kapatıldı.

Fabrikaların gerçek sahibi halk ama Man Adası'nda vergi ödememek için şirket kuranlar sahibi değil. Şeker fabrikalarını her ortamda destekleyeceğiz. Satılmaması için de elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz. Buradan şeker fabrikalarında çalışan işçilere de seslenmek isterim. Sizin hakkınızı hukukunuzu savunan biziz. Sizin güzel bir sloganınız var. Susma sustukça sıra sana gelecek. Şimdi sıra şeker fabrikalarına geldi. Biz sonuna kadar sizi destekleyeceğiz. O fabrikalar kolay kurulmadı. Biz şeker fabrikalarında çalışan işçilere kadro diye mücadele ederken onlar yok etmek istiyorlar. Bizim mücadelemiz hak mücadelesidir."

'2019'DA DİKTATÖRÜ SARAYDAN AŞAĞI İNDİRECEĞİZ'

2019 seçimlerine yönelik mesajlar da veren CHP lideri, şu ifadeleri kullandı: "Gençliğe her zaman güveniyorum çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye'yi gençlere emanet etti. 2019'a hazırlık yapıyor muyuz? 2019'da o diktatörü saraydan aşağı indireceğiz. Her gencin kendi ülkesine demokrasiye din ve vicdan özgürlüğüne sahip çıkması lazım. Bugün iki genç arkadaşımızın gözaltına alındığı haberi geldi. Hiç kimse endişe etmesin bu ülkeye demokrasiyi ya getireceğiz ya getireceğiz. Birlikte olursak mücadele edersek demokrasi için o zaman gerçek anlamda gücümüzü ortaya koymuş oluruz. Birleşe birleşe kazanacağız.'' (HABER MERKEZİ)