Bozdağ'dan MHP'nin itirazına yanıt: Destici ittifakta yer alacağını söyledi

Hükümet Sözcüsü, "MHP'den gelen ittifakta BBP yer almasın" önerisine yanıt verdi. BBP lideri Mustafa Destici'nin ittifakta yer alacaklarını açıkladığını hatırlatan Bozdağ, "Nasıl yer alacağını konuşmak için şu anda erken. Vakti gelince konuşulacaktır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti ile MHP'nin birlikte hazırlayıp TBMM'ye sunduğu ittifak düzenlemesine yönelik eleştirilere yanıt verdi.

NTV'de açıklamalarda bulunan Bozdağ, seçim ittifakıyla ilgili düzenlemenin adil seçim ilkesine aykırı olduğu yönündeki eleştirilere şu yanıtı verdi: "Temsilde adaleti gözeten bir formül ortaya kondu. İsteyen parti istediğiyle ittifak yapabilir. Parti konusunda bir sınırlama yoktur. Yasal zeminde imkanı dileyen dilediği şekilde kullanır. İradeleri engelleyen bir şey kesinlikle yoktur."

MHP'li Kalaycı, BBP'nin ittifakta yer almasına karşı çıktıMHP'li Kalaycı, BBP'nin ittifakta yer almasına karşı çıktı

'VAKTİ GELİNCE KONUŞULACAKTIR'

İttifak komisyonunda MHP’li heyetin başkanlığını yürüten Mustafa Kalaycı'nın AK Parti ile yapacakları ittifaka BBP'nin katılmasına karşı olduklarını açıkladığı hatırlatılınca Bozdağ, şunları söyledi: "Destici ittifakta yer alacağını ifade etti. Nasıl yer alacağını konuşmak için şu anda erken. Vakti gelince konuşulacaktır."

KILIÇDAROĞLU'NUN YÜZDE 60 OY ALACAĞIZ ÇIKIŞI

CHP'nin düzenlemeye ilişkin eleştirilerine "CHP bizim attığımız adımı doğru anlamış değil" diye tepki gösteren Bozdağ, şöyle devam etti:  "Temennim onların artık değişimi ve gelişi görüp tedbir alması lazım. Sayın Genel Başkan diyor ki 'yüzde 60'la iktidar olacağım' diyor. Yüzde 25 CHP var şu anda onun da altında olduğunu görüyoruz. İttifaklara karşı çıkıp yüzde 50+1 yapacağım demek de doğru değil."

Kılıçdaroğlu: Erdoğan ve Bahçeli yüzde 47'yi aşamıyorKılıçdaroğlu: Erdoğan ve Bahçeli yüzde 47'yi aşamıyor

'SAADET PARTİSİ KARARSIZ'

Saadet Partii'nde kararsızlık olduğunu gördüklerini belirten Bozdağ, "Karamollaoğlu'nun kararını bekliyoruz" dedi.