Erdoğan: Kanımızda sivilleri vurmak yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kahramanmaraş İl Kongresi öncesinde vatandaşlara seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin Harekatı ile ilgili olarak "Bizim kanımızda sivilleri vurmak yok ama sizin kanınızda var" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kahramanmaraş İl Kongresi'nde konuştu. Afrin harekatı sırasında sivillerin de vurulduğu şeklindeki açıklamalara tepki gösteren Erdoğan, "Birileri ne diyor? Sivilleri vuruyorlar. Vicdansızlar, ahlaksızlar, edepsizler bizim kanımızda sivilleri vurmak yok ama sizin kanınızda var. Siz, Mali'de, Ruanda'da, Korsika'da durmadınız Libya'da bunu yaptınız. Türk'ü bu konuda bu şekilde yorumlayamazsınız" şeklinde konuştu.

Erdoğan konuşması sırasında kendisini asker selamı vererek dinleyen üniforma giydirilmiş bir kız çocuğunu görünce, "Sen ne yapıyorsun öyle" diye seslendi. Afrin konusunda açıklamalar yapan Erdoğan'ı dinlerken ağlamaya başlayan çocuk bu sesleniş üzerine kürsüye getirildi. Erdoğan, "İşte bordo berelimiz... Ama bordo bereliler ağlamaz" diyerek karşıladığı çocuğun üzerindeki üniformayı, "JÖH, yarbay... Cebinde de Türk bayrağı var. Şehit olursa üzerine örtülecek" diyerek anlattıktan sonra çocuğu öperek uğurladı.

            Erdoğan'dan kürsüye çıkarttığı çocuğa: Şehit olursa inşallah bayrağı da örtecekler.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

TÜM ASKERLERİMİZİ SECDEDE GÖRDÜM: Bu yola çıktığımızdan bugüne siz bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadınız. Sizlerle güç bulduk. Bu gücümüzü tüm Türkiye'ye yaydık. 16 yıldır, gündüz gece sizinle yürüyoruz. Sizin bu heyecanınız, bu coşkunuz bizim heyecanımız oldu, bizim coşkumuz oldu. İnşallah öyle bir an olduğunda önce şahsım ve beraber gidiyoruz dediğimiz anda beraber gideceğiz. Hanım kardeşlerimden şu anda mavi berelileri görüyorum, bordoluları gördüm. Bu sabah itibarıyla 1931 teröristi etkisiz hale getirdik. Dün, cumaydı, dün tüm askerlerimiz hamdolsun secdede gördüm, rükuda gördüm.

KANIMIZDA SİVİLLERİ VURMAK YOK: Geçmişteki o ecdadımızın varisleri olarak şimdi de yine Mehmedimiz aynı yolda yürüyor. Bir taraftan SİHA'larımızla, bir taraftan F-16'larımızla, helikopterlerimizle, tanklarımızla, toplarımızla Mehmedimize saldıranları inlerinde boğduk, boğuyoruz. Birileri ne diyor? Sivilleri vuruyorlar. Vicdansızlar, ahlaksızlar, edepsizler bizim kanımızda sivilleri vurmak yok ama sizin kanınızda var. Siz, Mali'de, Ruanda'da, Korsika'da durmadınız Libya'da bunu yaptınız. Türk'ü bu konuda bu şekilde yorumlayamazsınız. Bizim sınırımızı koruma sorumluluğumuz var. Kimse kalkıp da niçin bu sınırları koruyorsunuz diyemez. Saldıranlara da hesabını sormaya devam edeceğiz. Bu ülke, bu millet, bu asker korkaklar ordusu değildir. Korkaklar ülkesi değildir. Biz 81 milyonla tek milletiz. Türk'ü ile, Kürt'ü ile Laz'ı ile Roman'ı ile 81 milyon tek millet. Rengi şehidimizin kanı. Hilal bağımsızlığımızın ifadesi. Yıldız, şehidimizin ta kendisi.

BUNLAR YENİDEN DİRİLİŞ: Evde ağlaştık. Mehmedimiz cuma ile beraber cephede görevini yerine getiriyor ve düşmana doğru yürüyor. Bunlar, bir milletin küllerinden yeniden dirilişidir. Şimdi yeniden diriliyor bu millet ve hesabını soruyor. Hesabı sormaya devam edeceğiz. Bugün de terör örgütlerini ve onların arkalarındaki güçleri eninde sonunda çökerteceğiz. Sahada Türkiye ile baş edemeyeceklerini göreceklerin dünya çapında propaganda savaşı başlatmaları da işe yaramayacak.

SEFER GÖREV EMRİ OLANLAR GÖREVE HAZIR OLSUN... ('Reis Bizi Afrin'e götür' sloganları üzerine) Sefer görev emri olanlar göreve hazır olsun ama şu anda ihtiyaç yok. Yeni bir dirilişin arefesinde bulunuyoruz. Eşrefi mahlukata, insana hak ettiği değerle bakmayan hiç kimsenin bizim nezdimizde kıymeti olamaz.

BELEDİYE BAŞKANI GENÇLERİ GOREE ADASINA GÖTÜRECEK: Sevgili gençlerle ilgili belediyemize bir talimatım var. Senegal'deki Goree Adası'nın dili olsa da ah bu sömürge dönemini bir anlatsa. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı bu gençlerimizi Senegal'e Goree Adası'na götürecek, nasıl bir insanlık dışı pazar kurulduğunu orada bizzat görme imkanı bulacaklar.