Erdoğan'dan ABD'ye: Sahada ne olup bittiğine bakarız

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Ankara İl Kongresi'nde "Avrupa'daydım, bana Osmanlı tokadını sordular, dediler ki 'Cumhurbaşkanınız Osmanlı tokadı atıyor, kime atıyor diye sordular'" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da ABD'yi kastederek, "Biz asıl asıl sahada ne olup bittiğine bakarız. Yani hem müzakere ederiz hem de sahadaki operasyonlarımızı sürdürürüz" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, partilerinin Ankara 6'ncı Olağan İl Kongresi'ne katıldı.

Kongrede konuşan Yıldırım, Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı ve Avrupa'daki temasları hakkında bilgi verdi. Yıldırım, şunları söyledi:

"Şimdi biliyorsunuz Zeytin Dalı Harekatı'yla güney sınırımıza, vatandaşlarımıza yönelik tehditleri bertaraf ediyoruz. Harekat planlandığı gibi devam ediyor. Avrupa'daydım, bana Osmanlı tokadını sordular, dediler ki 'Cumhurbaşkanınız Osmanlı tokadı atıyor, kime atıyor diye sordular'. Dedim ki 'işte gidin Fırat Kalkanı'na, gidin Afrin'e, Osmanlı tokadının nasıl atıldığını orada görürsünüz.' Bu milletin birliğine bağımsızlığına kardeşliğine karşı kim olursa olsun Osmanlı tokadını en sert şekilde atarız. Mehmetçik'in Afrin çevresinde oluşturduğu güvenli alanlar ilerlemeye devam ediyor. Bugüne kadar 1600'ün üzerinde terörist etkisiz hale geldi."

'NE KADAR HEDEF VARSA HEPSİNE ULAŞACAĞIZ'

Türkiye'de 3.5 milyon mülteci olduğunu belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

"3.5 milyon mülteciye ev sahipliği yapan, dünyanın vicdanı olan Türkiye'nin sivillere zarar vermemek için kılı kırık yararak çalıştığını tüm dünya biliyor. Hiç kimse iyi niyetimizi kullanmaya kalkmasın, bu kirli oyunları tek tek bozacağız. Terör örgütleri ve uzantılarıyla bu bölgede yurt içinde, yurt dışında bu terör belası son buluncaya kadar devam edecek. Teröre destek veren kanlı ellerin hepsini teker teker kıracağız. Bu dünyada ezilen mazlumların sesi olan bu ülkeyi karalamaya çalışanlar asla amaçlarına ulaşamayacaklar. Bilsinler ki bu ülke, Türkiye aziz millet için koyduğumuz ne kadar hedef varsa hepsine teker teker ulaşacağız. Bu milleti tarih boyunca hiçbir güç haklı davasından çeviremedi, bundan sonra da çeviremeyecek."

ERDOĞAN: HEM MÜZAKERE EDERİZ HEM OPERASYONLARI SÜRDÜRÜRÜZ

Yıldırım'ın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kürsüye çıktı. Sorunları diyalogla çözmekten yana olduklarını söyleyen Erdoğan, "Son günlerde bize uzatılan hiçbir dostluk elini havada bırakmadığımızı görüyorsunuz. Söz elbette kıymetlidir. Ama biz asıl neticeye bakarız; asıl sahada ne olup bittiğine bakarız. Yani hem müzakere ederiz hem de sahadaki operasyonlarımızı sürdürürüz. Çünkü bizim hiçbir talebimiz meşruiyet sınırları dışında değildir. Dolayısıyla bu süreçte kendisine çeki düzen vermesi gerekenler karşımızdakilerdir" dedi.

"Sayın Obama döneminde hep aldatıldık" diyen Erdoğan, "Derken geldik bu döneme. Olacaksa olacak olmayacaksa kendi göbeğimizi kendimiz kesmek zorundayız dedik" diye konuştu.

'BU POLİTİKADAN DERHAL VAZGEÇİLSİN'

ABD'ye Rakka harekatının birlikte yapmayı önerdiklerini aktaran Erdoğan, "'Ama siz bir terör örgütüyle hareket ederseniz tarih sizi bununla anacaktır' dedik kendilerine. Onlara teslim edilen binlerce kamyon ve uçak dolusu silahlar inkar edilmesin ve bu politikadan derhal vazgeçilsin. Bizim müttefik diye baktıklarımız bunlara her tür silahı verdiler" dedi.

Kongrenin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile seçim ittifakını görüşeceklerinin belirten Erdoğan, "15 Temmuz’dan bu yana izlediği vakur siyaset için şahsım ve milletim adına şükranlarımı iletiyorum. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır anlayışıyla başladığımız bu girişiminin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını niyaz ediyorum" şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)