Duvar Arkası: Başbakanlık personeline üç yol görünüyor!

Kasım 2019'da 'mesaiyi bitirecek' Başbakanlık personeli için üç alternatif... Sezai Temelli merak edilen memleketini aslında kürsüde söze başlar başlamaz açıklamış! 'Milli Mutabakat' ittifakında BBP nasıl yer alacak? Pervin Buldan'ın kazada kırılan koluna 'tokalaşarak' fizik tedavi... Hepsi Duvar Arkası'nda...

Google Haberlere Abone ol

BAŞBAKANLIK PERSONELİNE ÜÇ ALTERNATİF

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” adı verilen sisteme geçildikten sonra Başbakanlık personelini telaş aldı. Çünkü uyum yasaları tamamlandığında Başbakanlık kalmayacak, personel farklı kurumlara gönderilecek. Daha önce Duvar Arkası’nda yazmıştık. Başbakan Binali Yıldırım, 22 Haziran 2017 tarihinde Başbakanlık personeline verdiği iftar yemeğinde, “29 ay sonra Başbakanlığı kapatıyoruz” diyerek Kasım 2019’u, yani cumhurbaşkanlığı seçimini işaret etmişti. Bu süre zarfında Başbakanlık personelinin ve binasının akıbeti belli olacak. Başbakanlık kulislerinden aldığımız bilgiye göre Vekâletler Caddesi’nde bulunan Başbakanlık merkez bina Çankaya Köşkü’nün içinde bulunan ve boşaltılan Muhafız Alayı’nın yerine taşınacak. Emekliliği gelenlerin şimdiden emekliliğe sözlü olarak teşvik edildiği, geri kalan personele ise hangi kuruma gitmek istediğinin sorulacağı konuşuluyor. O kurumda yer yoksa Devlet Personel Başkanlığı’nın çalışanlara 3 alternatiften oluşan bir liste sunacağı belirtiliyor.

TEMELLİ ASLINDA SÖZE 'MEMLEKETİNİ' ANARAK BAŞLAMIŞ

HDP’nin 3’üncü Olağan Kongresi’nde Pervin Buldan ile birlikte eşbaşkanlık koltuğuna oturan Sezai Temelli, kuruluşundan bu yana HDP’de görevler üstlenmiş bir MYK üyesiydi. Ancak partinin mutfağında çalıştığı için geniş kesimler Temelli’yi yakından tanımıyordu. Bu yüzden kongrede en çok sorulan sorulardan biri, renkli gözleri ve kızıla çalan saç ve sakalıyla ilgi çeken Sezai Temelli’nin 'nereli' olduğuydu? Yapılan tahminlerde İskoçya’dan girildi, Vikingler’den çıkıldı(!) Temelli ise merak edilen sorunun yanıtını konuşmasına başlarken yaptığı selamlama faslında şu sözlerle verdi, “Merhaba yoldaşlarım, umudun yolcuları hoş geldiniz. Urfa’dan Tekirdağ’dan, Karadeniz’den, Çukurova’dan, İstanbul’dan, Ankara’dan cesareti ve umudu yüklenerek geldiniz.” Sezai Temelli’nin sıraladığı ilk iki il anne ve babasının memleketiydi. Böylece partililer Temelli’nin annesinin Urfalı, babasının Tekirdağlı olduğunu öğrenmiş oldu.

BBP 'MİLLİ MUTABAKAT'TA NASIL YER ALACAK?

AK Parti ve MHP arasında yürütülen 'Milli Mutabakat' görüşmelerinde geçen hafta gündeme gelen konulardan biri de 'genişleme'ydi. Adı geçen partilerden Saadet, Genel Başkan Temel Karamollaoğlu'nun ağzından böyle bir ittifakta yer almayacağını açıklayınca geriye BBP kaldı. O cenahta bizzat Genel Başkan Mustafa Destici tarafından yapılmış 'olumlu' açıklamalar var. Ancak ittifakın iki büyük ortağından MHP bu konuda çok da 'olumlu' sinyaller vermedi. MHP'deki eğilimin kendi içinde yaşanan bir ayrışma sorası ortaya çıkan ve siyasette aynı kulvarda yer alan BBP'nin katılımına dair bir 'isteksizlik' taşıdığı anlaşılıyor. BBP kanadı ise bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Destici arasında yapılan görüşmelerdeki havayı önemsiyor. Parti merkezindeki değerlendirme, bu görüşmelerde ortaya konan 'temsiliyet' taleplerinin gerçekleşmesi halinde, herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağı yönünde. Söz konusu 'temsiliyet'ten kasıt ise hem TBMM'de hem yürütmede BBP'li kadroların da yer alması.

PERVİN BULDAN’A 'TOKALAŞARAK' FİZİK TEDAVİ!

HDP’nin 11 Şubat’ta gerçekleşen 3’üncü Olağan Kongresi'ne 32 bin kişi katıldı. Bu sayı nedeniyle kongre sonrası Genel Merkez’de yüzler gülüyordu. Partinin Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın, tebrik ziyaretine gelenlerle sohbeti sırasında sağ kolunu tutması ise dikkatlerden kaçmadı. Temmuz ayında geçirdiği trafik kazası sonucu kırılan ve platin takılan sağ kolundan yakında platini çıkartmak için bir kez daha ameliyat olması gereken Buldan, “Sayın Başkan, kolunuzu güçlendirecek egzersizler yapmayı ihmal etmeyin” diyen ziyaretçilerine, “Kongreden bu yana o kadar çok el sıktım ki, anlaşılan tokalaşarak fizik tedavimi tamamlayacağım” yanıtını verdi.