Kılıçdaroğlu'nun yeni A takımı belli oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yardımcılığını yürütecek, CHP'nin yeni Merkez Yönetim Kurulu üyeleri belli oldu. Kurultayda, Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesini delerek PM'ye giren Tuncay Özkan, Genel Başkan Yardımcısı oldu. Selin Sayek Böke ise MYK'da genel başkan yardımcısı olarak yer alması teklifini kabul etmedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 'A takımı' olarak nitelendirilen yeni MYK (Merkez Yönetim Kurulu) üyeleri belli oldu. Genel Sekreterle birlikte 13 kişilik MYK üye sayısının 18’e çıkarıldığı A Takımı’nda 9 isimle devam kararı alınırken 9 yeni isim de yeni üye oldu. Tuncay Özkan Basınla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olurken Selin Sayek Böke 'Kadın, Gençlik ve Çocuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'nı kabul etmedi.

Görev değişikliklerin olduğu CHP’de teşkilatlar Bülent Tezcan’a, Hukuk İşleri Muharrem Erkek’e emanet. Dış Politikada Öztür Yılmaz ile devam kararı alınırken deneyimli Büyükelçi Ünal Çeviköz ise Kamu Diplomasisi Başkanlığı oluşturularak MYK’ya alındı.

MYK’DA YENİ YAPILANMA

36 Olağan Kurultay’ın ardından oluşturulan MYK’da yeni yapılanma dikkat çekti. İnsan Ve Doğa Hakları Genel Başkan Yardımcılığı, İnsan Hakları ve Doğa Hakları Genel Başkan Yardımcılığı olarak iki ayrı birime dönüştürüldü.

Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı koltuğuna bir de Kamu Diplomasisi koltuğu eklendi. Ayrıca ARGE-Bilim Yönetim ve Kültür Platformu ile Eğitim Politikaları için ayrı genel başkan yardımcılıkları oluşturuldu. Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı da, Basınla İlişkiler ve Kuurmsal İletişim ile Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkanlık Yardımcılığı olarak 2’ye ayrıldı.

Kılıçdaroğlu: 500 bin nüfusa sahip Afrin'e niye gireceksinizKılıçdaroğlu: 500 bin nüfusa sahip Afrin'e niye gireceksiniz

YERLERİNİ KORUYANLAR

Yeni MYK’da 9 isimle devam kararı alındı. Ancak bu isimlerin görev alanlarında bazı değişiklikler yapıldı. Buna göre Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.

Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık yeni oluşturulan Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı yapıldı.

Dış İlişkilerde Öztürk Yılmaz, Ekonomi Politikalarında Aykut Erdoğdu, İdari ve Mali İşlerde Haluk Koç, İşçi Sendikaları-Meslek Odaları ve Sivil Toplum Kuurluşlarında Veli Ağbaba, İşveren Sendikaları ve Odalarda Çetin Osman Budak, Yerel Yönetimlerde Seyit Torun ile devam kararı alındı.

MYK’DA 9 YENİ İSİM

CHP MYK’da 9 yeni isim yer aldı. Bu isimler yeni oluşturulan AR-GE Bilim Yönetim Platformu Başkan Fethi Açıkel, Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Basınla İlişkiler ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, Doğa Hakları Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Haklka İlişkiler Gamze Akkuş İlgezdi, Hukuk Politikaları Muharrem Erkek, Kamu Diplomasisi Ünal Çeviköz, Sosyal Politikalar Faik Öztrak oldu.

GENEL SEKRETER HAMZAÇEBİ

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır Parti Meclisi’ne adaylık başvurusunu son anda geri çekmişti. Sındır’ın bıraktığı göreve eski Meclis Başkanvekili, İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi getirildi. Böylece CHP MYK’ya yeni giren isim 9 oldu.

LİSTEYİ DELEN ÖZKAN GENEL BAŞKAN YARDIMCISI

Gazeteci Tuncay Özkan Basınla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, kurultayda Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesini delerek Parti Meclisi’ne girmeyi başaran 9 isimden biri olmuştu. Muharrem İnce’nin PM aday listesinde yer alan Tuncay Özkan’ın MYK’ya alınması dikkat çekti.

YENİ MYK'DA 3 KADIN VAR

Daha önce biri Genel Sekreter 13 oluşan oluşan MYK'nın üye sayısı 18’e çıktı. 9 üyenin yerini koruduğu MYK’ya yeni giren isimler Fethi Açıkel, Tuncay Özkan, Onursal Adıgüzel, Gülizar Biçer Karaca, Gamze Akkuş İlgezdi, Muharrem Erkek, Ünal Çeviköz, Faik Öztrak oldu. Genel Sekreter ise Akif Hamzeçebi olarak belirlendi. Yeni MYK’da 3 kadın yer aldı.

SELİN SAYEK BÖKE MYK TEKLİFİNİ REDDETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni MYK listesini hazırlarken, Kurultay öncesi “Gelecek için Biz” başlıklı bildiriye imza atan İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke’ye de teklif götürdüğü, ancak Böke’nin bu teklifi reddettiği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu hafta sonu A takımı listesini hazırlarken daha önce ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcılığı ve parti sözcülüğü yapmış olan Böke’ye, 'Kadın, Gençlik ve Çocuk Politikaları'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı' önerildi.

Böke’nin Kılıçdaroğlu’na, yayınladıkları bildirideki yönetim anlayışına dair eleştirileri hatırlattığı, mevcut yapı içinde olmak yerine partiye MYK dışında katkı sunmaya ve parti için çalışmaya devam edeceğini söylediği öğrenildi.

Açıklanan MYK listesinde Kılıçdaroğlu’nun Böke’ye önerdiği 'Kadın, Gençlik ve Çocuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı' yer almadı.

CHP MYK üyelerinin tam listesi ve sorumlu oldukları görevler şöyle:

Arge-Bilim Yönetim Ve Kültür Platformu- Fethi Açıker

Basınla İlişkiler Ve Kurumsal İletişim- Tuncay Özkan

Bilgi Ve İletişim Teknolojileri- Onursal Adıgüzel

Dış İlişkiler- Öztürk Yılmaz

Doğa Hakları- Gülizar Biçer Karaca

Ekonomi Politikaları-Aykut Erdoğdu

Eğitim Politikaları- Lale Karabıyık

Halkla İlişkiler- Gamze Akkuş İlgezdi

Hukuk Politikaları- Muharrem Erkek

İdari Ve Mali İşler-A. Haluk Koç

İnsan Hakları- Tekin Bingöl

İşçi Sendikaları- Meslek Odaları Ve Siviltoplum Kuruluşları- Veli Ağbaba

İşveren Sendikaları Ve Odalar- Çetin Osman Budak

Kamu Diplomasisi- Ünal Çeviköz

Parti Örgütü Ve Örgüt Yönetimi, Parti Sözcüsü- Bülent Tezcan

Sosyal Politikalar- Faik Öztrak

Yerel Yönetim Politikaları- Seyit Torun

Genel Sekreterlik- M. Akif Hamzaçebi