Karamollaoğlu Erdoğan'la görüştü

Liderler turunu sürdüren Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la görüştü. Görüşmede Erdoğan'ın "Birlikte hareket edelim" dediği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, seçim barajının sıfırlanması, cumhurbaşkanlığı adaylığı için 100 bin imza şartının kolaylaştırılması, Meclis'te siyasi etik komisyonu kurulması ve seçim kararı alındığı an OHAL'e son verilmesi gibi talepleri iletmek üzere başlattığı liderler turu kapsamında bugün AK Parti'ye gitti. Karamollaoğlu'nu, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşıladı.

İkili arasında basına kapalı bir görüşme yapıldı.

UYUM YASALARI VE İTTİFAK GÜNDEME GELDİ

Edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu arasındaki görüşmede Uyum Yasaları ve ittifak konuları gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "birlikte hareket etmemiz lazım, birlikte hareket edelim" dedi, ancak Karamollaoğlu, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumla ilgili, başta OHAL süreciyle ilgili kaygılarını anlatmakla yetindi.

Saadet Partisi lideri görüşmede Uyum Yasaları ile ilgili partisinin hazırladığı "adil sistem, adil seçim" başlıklı çalışmaları sundu, önerilerde bulundu. Erdoğan, Uyum Yasaları ile ilgili çalışma yürüten komisyonun Saadet Partisi'ni bilgilendirmesini istedi.

ERDOĞAN İTTİFAK İSTİYOR

Öte yandan kulislerde, AK Parti'nin MHP ile yürüttüğü seçim ittifakı çalışmalarına Büyük Birlik Partisi ve Saadet Partisi’ni de katmak istediği konuşuluyor. İddiaya göre, bu nedenle ittifak pazarlıklarında daha önce gündeme gelen parti sınırlaması forrmülünden vazgeçildi. İttifakta yer alan partilerin Hazine yardımından yararlanmasının sağlanması üzerinde de duruluyor.

Karamollaoğlu daha önce de partisinin görüşlerini iletmek amacıyla CHP, Demokrat Parti, BBP ve İYİ Parti genel başkanlarıyla görüşmüştü. (DUVAR)