CHP MYK’da değişim beklentisi

CHP Kurultayı bitti, şimdi gözler yeni Parti Meclisi üyeleri arasından seçilecek 13 kişilik MYK'ya çevrildi.Yeni üyelerin, Parti Meclisi toplantısının ardından belirlenmesi bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP 3-4 Şubat’ta yaptığı 36. Olağan Kurultay sonrasında 60 kişilik Parti Meclisi'ni (PM) belirledi. 5 kez genel başkanlık koltuğuna oturan genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu şimdi "A takımı" olarak nitelendirilen 13 kişiden oluşan Merkez Yürütme Kurulu'nu (MYK) belirleyecek.

4 KOLTUK BOŞALDI

CHP lideri Kılıçdaroğlu hazırladığı “anahtar liste”de, Genel Başkan Yardımcıları Erdal Aksünger ve Zeynep Altıok’a yer vermedi. Aksünger delege desteği ile PM’ye girmeye hak kazansa da MYK’ya alınması beklenmiyor. Diğer taraftan Parti Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ve Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran da PM adaylık başvurusunu son dakika geri çekmişti. Bu durumda MYK’da 4 koltuk için yeni atama yapılması kesinleşti.

MYK’DA KİMLER YERİNİ KORUYACAK

Kılıçdaroğlu’nun anahtar listede yer verdiği Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç, Seyit Torun, Bülent Tezcan, Veli Ağbaba ve Tekin Bingöl’ün yeni MYK’da da görev alması sürpriz olmayacak. PM’ye Bilim Yönetim ve Kültür Platformu’ndan gelen Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık’ın da MYK’da yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.

MYK ŞANSI OLANLAR

Yeni MYK’da boşalan koltukların yanı sıra özellikle ekonomi ve dış politikadan sorumlu genel başkan yardımcılıklarında değişiklik beklentisi var. Daha önceki Kurultay’da yeterli oyu almadığı için MYK’ya giremeyen, bunun üzerine Kılıçdaroğlu’nun Başdanışman olarak görevlendirdiği Erdoğan Toprak’ın bu PM’ye seçilmesinin ardından MYK’ya alınması sürpriz olmayacak.

Yeni MYK için daha önce MYK üyeliği yapmış olan Faik Öztrak’ın yanı sıra, eski Meclis Başkanvekili Akif Hamzaçebi, eski İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Sendikacı Yaşar Seyman ve Eğitim Sen kurucu ilk başkanı Yıldırım Kaya’nın da adı geçiyor.

MYK için adı geçen isimlerden biri de PM adaylığı sürpriz olarak nitelendirilen, PM üyeliği de kurayla kesinleşen Ünal Çeviköz oldu.

YENİ PM CUMARTESİ TOPLANACAK

Yeni seçilen Parti Meclisi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında ilk toplantısını 10 Şubat Cumartesi günü yapacak. Kılıçdaroğlu’nun yeni MYK üyelerini toplantının sonrasında 1-2 gün içinde yazılı olarak duyurması bekleniyor.