Kılıçdaroğlu'ndan Tanal'a canlı yayında talimat: Erdoğan'ı mahkemeye ver

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine, "Ey Bay Kemal, söyle bakalım, bu PYD terör örgütü müdür? Eğer yiğitsen terör örgütü olduğunu açıkla. PKK terör örgütü müdür? Eğer yiğitsen açıkla" diyen Erdoğan'a "Evet yiğidim bunlar terör örgütü" diye karşılık verdi. Erdoğan'ın Yargıtay'ın "PYD, YPG terör örgütüdür" kararını tanımadığını öne süren Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Tanal'dan Erdoğan'ı mahkemeye vermesini istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. İlk önce hafta sonra yapılan CHP kurultayına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, daha sonra AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan7ın kendisine yönelik eleştirilerine cevap verdi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

CHP KURULTAYI'NDA DEMOKRASİ ŞÖLENİ GERÇEKLEŞTİRDİK: Anayasanın askıya alındığı, yargı kararlarının uygulanmadığı, demokrasinin askıya alındığı dönemde CHP kurultayı Türkiye'ye nefes aldırmıştır. CHP'yi yönetenler atama ile değil seçimle iş başına gelir. Biz gerçek anlamda bir demokrasi şölenini gerçekleştirdik. CHP'yi diğer partilerle karıştırmamak lazım. Demokrasi kültürümüz var. İlk kez parti meclisine bir onur üyesi seçtik. O da Enis Berberoğlu oldu. Türkiye dış politikada batağa saplandı, yalnızlaştı. Dış politikada yaşanan sorunlar iç politikaya yansıyor.

HASTANEYE GİTTİM, BİR GENÇ YANIMA GELDİ: Kurultayda bir gıda zehirlenmesi yaşandı. Hastaneye ziyarete gittim bir genç Erdoğan hayranıyım dedi ve "Bizim askerlerimiz, Afrin'e gidiyor ülkemizdeki Suriyeliler gitmiyor. Bunları neden dile getirmiyorsun" dedi. 'Ben bunları dile getiriyorum ama en çok senin hayran olduğun Erdoğan bana saldırıyor' dedim.

Türkiye Suriye'de barışın temelini atmak istiyorsa Esad ile temasa geçmeli, Suriye'nin sahibi belli. Irak merkezi hükümeti bizim muhatabımız değil diyordun, sonra önünde diz çöktün. Gidin Esad'a Suriye'de ne kadar terör örgütü varsa birlikte temizleyelim deyin. Bu hepimizin çıkarlarına hizmet eder.

KORKUYORLAR MEDYA ÜZERİNDE BASKI VAR: Ekonomide ciddi sorunlar yaşanıyor. İnsanlar bugün çaresizliklerini kendilerini yakarak anlatabiliyor, gelinen duruma bakın. Türkiye ekonomisini düzeltmek için ciddi bedeller ödedi. Bir kişinin kendisini yakması gazete ve televizyonlarda haber dahi olmuyor, korkuyorlar. baskı var, medya özgür değil.

ERDOĞAN'A YPG YANITI: Erdoğan bir türlü dilini kontrol edemiyor. Geçen Bitlis'te konuşmuş 'Ey Kemal' diyor. Buyur Recep bey, PKK, YPG terör örgütü müdür yiğitsen açıkla. Açıklayacağım. vallahi de billahi de yiğidim. Açıklayacağım şimdi. 50 sefer söyledim, 100 sefer söyledim bir daha söyledim. Bunlar terör örgütüdür. Şimdi ben sana saracağım arkadaşım eğer sen de yiğitsen karşıma çıkarsın Recep bey karşıma çıkarsın. Lafla peynir gemisi yürümez. Gelsene karşıma ya sen reissin, sen diktatörsün, diktatörlüğün bütün uygulamalarını yapıyorsun ama bu garip kemal'in karşısına çıkamıyorsun. benim tankım,, tüfeğim ordum, kaymakamım, valim yok. Benim Allah'ım var çıkacaksın karşıma. PKK'nın PYD'nin YPG'nin terör örgütü olmadığını. Sen hala El Nusra terör örgütü müdür değil midir söyleyemiyorsun.

MAHKEME VE YARGITAY'IN KARARI: Şimdi ben ona bir soru yönelteceğim. PYD'nin terör örgütü olduğuna ilişkin ilk karar Mardin Mahkemesi'nde çıktı. Bu kararı arzu ederse kendisine göndereceğim. burada PYD terör ödgütü olarak tanımlanıyor. Ardından karar Yargıtay'a geliyor. Yargıtay da terör örgütü olduğunu kabul ediyor, 21.5.215'te Yargıtay'ın bu kararından sonra bunlar PYD'nin lideri Salih Müslim'i Ankara'da ağırlıyorlar. Sen Yargıtay kararına rağmen, terör örgütü saymasına rağmen nasıl Salih Müslim'i Ankara'ya davet ettiğin, ayağına kırmızı halı serdin. AKP'nin yöneticileri terör örgütüne yardım ve yataklık yapmıştır. Bütün hakim ve savcıları göreve çağırıyorum.

'ERDOĞAN'I MAHKEMEYE VER' TALİMATI: Mahmut Tanal karşımda oturuyor. Erdoğan, terör örgütüne yardım ve yataklık yaptı. Salı günü dilekçeni ver. Bu evrakları da sana teslim edeceğim. Salı günü mahkemeye git dilekçeni ver. (HABER MERKEZİ)