Kılıçdaroğlu'nun PM listesini kimler deldi?

CHP Parti Meclisi (PM) yarı yarıya değişti. Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesini 10 isim delerken, Sezgin Tanrıkulu ve Mehmet Bekaroğlu PM dışı kaldı. Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce’nin anahtar listelerinde ortak isimler vardı. Gamze İlgezdi, Yaşar Seyman, Emre Çam, Emine Gülizar, Ünal Çeviköz, Bülent Ecevit Tatlıdil’in yanı sıra İnce’nin listesinden Tuncay Özkan, Necati Yılmaz ve Gökhan Günaydın da yeni PM’de yer almaya hak kazandı. Kılıçdaroğlu'nun yakın çalışma ekibinin 4 eksikle yer aldığı yeni PM'den nasıl bir MYK seçileceği merak konusu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 5'inci kez genel başkanlık koltuğuna oturduğu 36'ncı Olağan Kurultay’da yeni parti organları seçimi de tamamlandı.

Sabah saatlerinde açıklanan seçim sonuçlarına göre Parti Meclisi (PM) yarı yarıya değişti. Kılıçdaroğlu’nun 52 kişilik anahtar listenden 10 isim Parti Meclisi’ne girmek için yeterli oyu alamayarak liste dışı kaldı. Kılıçdaroğlu’nun listesi dışında 10 siyasetçi de delege desteğiyle Parti Meclisi’ne girmeye hak kazandı. Yarısı milletvekillerinden oluşan 60 kişilik Parti Meclisi’nde Kılıçdaroğlu’nun Kurultay öncesi yaptığı açıklamada yer aldığı gibi büyük sürpriz yoktu. En dikkat çeken isim diplomat Ünal Çeviköz’ün de listeye girmesi oldu.

PARTİ MECLİSİ YARI YARIYA DEĞİŞTİ

8’i Bilim Yönetim ve Kültür Platformu’ndan 60 kişilik Parti Meclisi’nde 31 isim yerini korurken, 29 kişi değişti. Kadın ve gençlik kotası uygulandığında listede bazı değişiklikler söz konusu olabilecek.

KILIÇDAROĞLU LİSTESİNDEN 10 FİRE

Toplam 60 koltuk için 500 kişinin yarıştığı Kurultay’da CHP lideri 52 kişilik bir anahtar liste çıkardı. Bu listeden 10 kişi PM’ye giremedi. Bu isimler, Ekrem Kerem Oktay, Sezgin Tanrıkulu, Umut Tekin, Ali Rıza Yılmaz, Ali Hikmet Akıllı, Erbil Aydınlık, Mehmet Bekaroğlu, Celal Çelik, Gökçe Gökçen ve Fatma Güner oldu.

LİSTEYİ DELDİLER

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde yer almamasına karşın delege desteğiyle Parti Meclisi’ne girmeye hak kazanan isimler ise şunlar oldu:

Necati Yılmaz, Gökhan Günaydın, Tuncay Özkan, Haluk Pekşen, Ali Şeker, Erdal Aksünger, Gaye Usluer, Eren Erdem, Müslim Sarı ve İlhan Cihaner.

CHP'nin PM üyeleri belirlendiCHP'nin PM üyeleri belirlendi

İNCE LİSTESİNDEN 3 KİŞİ LİSTEYİ DELDİ

Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce’nin anahtar listelerinde ortak isimler vardı. Gamze İlgezdi, Yaşar Seyman, Emre Çam, Emine Gülizar, Ünal Çeviköz, Bülent Ecevit Tatlıdil’in yanı sıra İnce’nin listesinden Tuncay Özkan, Necati Yılmaz ve Gökhan Günaydın da yeni PM’de yer almaya hak kazandı.

LİSTEYİ DELENLERİN SAYASI NEDEN AZALDI?

CHP’nin 35. Olağan Kurultayı’nda anahtar listede olmamasına karşın PM’ye girmeyi başaran 20’nin üzerinde isim vardı. Bu Kurultay’da sayının düşmesinde Kılıçdaroğlu’nun daha önce listeyi delen Gamze Akkuş İlgezdi, Aykut Erdoğdu, Ali Öztunç, Mehmet Ali Çelebi, Orhan Sarıbal, Yıldırım Kaya gibi isimlere yer vermesi etkili oldu. Parti sözcülüğü görevinden istifa etmesine karşın delegelerden büyük destek gördüğü ortaya çıkan Selin Sayek Böke’nin de Kılıçdaroğlu’nun listesinde yer alması fire sayısının düşmesini sağladı.

PM’DE 29 MİLLETVEKİLİ VAR

Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesini delenler de dikkate alındığında 52 kişilik Parti Meclisi’nde 27 Milletvekili, Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu’ndan gelecek 8 isim için de ise 2 milletvekili yer aldı. Bu durumda 60 kişilik yeni Parti Meclisi’nde 29 milletvekili yer aldı.

BÖKE, 1 SIRA GERİLEDİ

Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç 692 ile en fazla oyu alan isim oldu. İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ikinci, Yıldırım Kaya üçüncü oldu. Böke 35. Olağan Kurultayında en çok oy alan PM adayıydı.

BÖKE EKİBİNDEN 4 KİŞİ PM’DE

“Gelecek için Biz” sloganıyla 5 milletvekili olarak Parti Meclisi’ne girmeye çalışan Selin Sayek Böke ve İlhan Cihaner’in öncülüğünü yaptığı ekipten 4 kişi PM’de yer aldı. Bunlardan Böke ve Orhan Sarıbal, Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinden PM’ye girerken, Ali Şeker ve İlhan Cihaner listeyi delerek PM üyesi olmaya hak kazandı. Bu listeden sadece Niyazi Nefi Kara, PM dışında kaldı.

EKONOMİ AĞIRLIĞI

Seçim sonuçlarına göre oluşan 52 kişilik PM listesinde Kılıçdaroğlu’nun daha önce ekonomi kurmaylığını yapmış 3 isim aynı anda yer aldı. Açıklanacak MYK listesinden bu 3 isimden kime ya da kimlere yer verilebileceği merak konusu oldu.

CHP'de Genel Başkanlığa yeniden Kemal Kılıçdaroğlu seçildiCHP'de Genel Başkanlığa yeniden Kemal Kılıçdaroğlu seçildi

DİPLOMASİDE 2 İSİM

Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz’ın yanı sıra listede emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz de yer aldı. Kulislerde Yılmaz’ın koltuğuna Çeviköz’ün oturabileceği konuşuluyor.

MYK GELECEK HAFTA BELİRLENECEK

CHP Parti Meclisi ve YDK seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ardından yeni Parti Meclisi üyeleri toplantıya çağrılacak. Bu hafta sonuna doğru yapılması beklenen toplantının ardından Kılıçdaroğlu’nun yeni MYK üyelerini en geç gelecek hafta başında açıklaması bekleniyor.

CHP Kurultayı'nda büyük yarışCHP Kurultayı'nda büyük yarış

Etiketler CHP kurultay üye myk parti pm