Duvar Arkası: Karamollaoğlu Erdoğan'a ne önerecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşecek Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun gündeminde neler var? CHP kurultayında salon için 'AK Parti düzeni' yorumu... CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz IŞİD baskınının kitabını yazmaya karar verdi... Ekmeleddin İhsanoğlu'ndan Muharrem İnce'ye 'Ekmeleddin' telefonu... Hepsi Duvar Arkası'nda...

Google Haberlere Abone ol

ERDOĞAN-KARAMOLLAOĞLU BULUŞMASINDA NE KONUŞULACAK?

Referandumdaki “Hayır” çıkışı ile dikkatleri üzerine çeken Saadet Partisi 2019 seçim tartışmalarının da 'gözde' partilerinden biri. Her ne kadar Cumhurbaşkanı adayı çıkaracağını açıklasa da Saadet Partisi'nin adı ittifak tartışmalarında da yer alıyor. Hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın milletvekilleri ile yaptığı kapalı toplantıda, “İttifak MHP ile kalmayabilir. BBP ve Saadet Partisi de bu ittifakta yer alabilir” dediği ileri sürüldü. Saadet Partisi bu konuda resmi bir görüşmenin kesinlikle söz konusu olmadığını söylüyor. Ama tüm bu konuların masaya yatırılacağı bir görüşme yakın zamanda gerçekleşecek. Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu büyük ihtimalle gelecek hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret edecek. Önce bu görüşmenin geçtiğimiz cuma günü saat 14.00 için planlandığını ama Erdoğan'ın programı nedeniyle ertelendiğini söyleyelim. Şimdi yeni bir tarih belirlenecek. Peki gelecek hafta yapılması Karamollaoğlu'nun talebi üzerine gerçekleşecek bu görüşmede ne konuşulacak? Aktaralım: Karamollaoğlu Ocak ayı başında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmeden önce çıkacak Uyum Yasaları için, “Adil Sistem Adil Seçim” adı verilen bir öneri paketi hazırladı. Bir kitapçık haline getirilen bu öneriler geçtiğimiz 3 hafta içinde CHP, Demokrat Parti, BBP ve İYİ Parti genel başkanlarına iletildi. Karamollaoğlu AK Parti liderine de içinde barajın düşürülmesi başta olmak üzere bir dizi önerinin yer aldığı bu çalışmayı sunacak. Karamollaoğlu'nun bir başka gündemi ise başta kutuplaşma ve güven kaybına uğrayan hukuk sistemi olmak üzere genel gidişattan duyduğu rahatsızlığı anlatmak olacak.

CHP KURULTAYINDA AK PARTİ DÜZENİ!

Ankara'da neredeyse tüm siyasi partilerin kurultay adresi kentin en büyük salonu olan Arena Spor Salonu. CHP'nin de büyük kurultayı için bu salonu seçmesi sürpriz değildi ama düzeni daha önce yaptığı kurultaylardan farklıydı. Basın, salonun ortasına değil, Kurultay Başkanlık Divanı'nın tam karşısındaki tribüne alındı. Delegeler için salonun ortasındaki boş alan belirlendi. Yine CHP'nin önceki kurultaylarından farklı olarak salonu U şeklinde dolaşan bir platform kuruldu. CHP lideri Kılıçdaroğlu da Kurultay salonuna geldikten sonra bu platform üzerinde yürüyerek partilileri selamladı, onlara karanfil attı. Kurultayın bu yeni düzeni iktidar partisinin kongre düzenine benzetilerek katılımcılar tarafından, 'AK Parti düzeni' şeklinde değerlendirildi.

ÖZTÜRK YILMAZ 101 GÜNÜN KİTABINI YAZACAK

IŞİD tarafından 101 gün boyunca rehin tutulan Türkiye’nin eski Musul Başkonsolosu, CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz geçtiğimiz hafta gündemin üst sıralarındaydı. Yılmaz’ın Özgür Suriye Ordusu ile ilgili sözlerine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu IŞİD alıkoyma sürecini hatırlatarak “Korkak” yanıtını verdi. Tartışma Yılmaz’ın rest çektiği bazı iddialarla devam etti. Ama tüm bu sözler IŞİD’in elinde geçen 101 gün ne yaşandığa, nasıl anlaşmalar ile Türkiye’ye gelindiğine dair sorulara yanıt vermedi. Peki bu sorular ne zaman, nasıl yanıt bulacak? Kulağımıza gelen bilgiler Öztürk Yılmaz’ın tüm bu süreçte yaşadıklarını kağıda dökmeye başladığı, bunu bir kitaba dönüştürme planı içinde olduğu yönünde. Bu kitabın ne zaman, nasıl yayınlanacağını ise siyasi süreç belirleyecek gibi görünüyor.

İHSANOĞLU'NDAN MUHARREM İNCE'YE 'EKMELEDDİN' ELEŞTİRİSİ

2014 Cumhurbaşkanlığı seçimleri çoktan bitti ama CHP ile MHP'nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu tartışması bitmedi. CHP içinde halen konuşulan bu adaylık, kurultay nedeniyle yeniden gündemde. CHP liderliğine aday olan Muharrem İnce de, partinin daha sol bir politik hat benimsemesini öneren Cihaner-Böke ikilisi de genel merkez yönetimini eleştirirken, Ekmeleddin İhsanoğlu ismini yeniden gündeme getirdi. CHP'nin kendi iç tartışmalarında isminin sürekli kullanılmasına tepki gösteren İhsanoğlu'nun ise bu durumdan rahatsız olduğu konuşuluyor. Duyumlarımıza göre İhsanoğlu, İnce ile de görüşüp, kendisine yönelik adaylık teklifi üzerinden gelişmiş bir sürecin kişiselleştirilmesinin yanlış olduğunu söyledi, rahatsızlığını iletti.