Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP'nin yaklaşımı ne milli ne yerli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin harekatıyla ilgili açıklamaları nedeniyle CHP'yi eleştirdi. Erdoğan, "CHP'nin baştan itibaren yaklaşımı ne milli ne yerli" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vatikan ziyareti öncesinde, Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Vatikan'ın Kudüs açıklamalarına ilişkin bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gelin Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak kabul edin, gelinecek nokta bu. Buna çalışıyoruz. Amerika burada yalnızları oynamıştır. Her şey güçle olmuyor. Ekonomik, silah gücünüz olabilir ama unutmayalım ki siyasi güç çok önemlidir nitekim o cevap da siyasi gücün tecelli etmesidir" diye konuştu.

'KONGRELER PARTİLERİN İÇ MESELESİDİR'

CHP'nin 36'ncı Kurultayı'na ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, "Kongreler partilerin iç meselesidir. 4-5 aday konuşulurken sonunda iki adaya düştü. Seçimi kaybeden kişinin yapmış olduğu açıklamalar kongrenin akıbetini, içeriğini, yapısını gayet güzel tanımlıyor. Bunun dışında kongre ile ilgili söyleyecek hiçbir şeyimiz olamaz"  dedi.

'ONA GEREKLİ CEVABI MİLLET VERECEKTİR'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili CHP'ye yönelik açıklamalarını değerlendiren Erdoğan, şunları söyledi:

"Sayın Bahçeli'nin açıklamalarını aynen paylaşıyorum. CHP'nin baştan itibaren yaklaşımı ne milli ne yerli. CHP'nin yaklaşımı tamamen terör örgütlerine yakın bir yaklaşımdır. PYD, YPG, PKK'nın yaklaşımı ne ise aynı şekilde CHP'nin de odur. Bizim Zeytin Dalı operasyonumuzu sulandıran buna bu kadar uzaktan duran bir kişinin Türk siyasetinde milli ve yerli bir yeri olamaz. Ona da gerekli cevabı zaten milletim verecektir. Şu anda şehitlerimizin ruhaniyeti onu akan kanlarda da boğacaktır. Bu nasıl bir yaklaşım şehitlerimizi görmüyor musun? Şehitlerimiz niye gidiyor oraya? Nereye gideceklerinin adresini de sana soracak halleri yok. Senin gittiğin, gideceğin yer belli. Benim şehidimin de gittiği, gideceği yer belli. Onun için sayın Bahçeli'nin yaklaşımını aynen paylaşıyorum."

'BU İŞLER, BAY KEMAL'İN YAPACAĞI İŞLER DEĞİL' 

"Unutmayalım korkaklar zafer anıtı dikemez" diyen Erdoğan, "Bu işler öyle bay Kemal'in yapabileceği işler değil. Bu işler bu milletin bağrından çıkmış yiğitlerin yapacağı işlerdir. Bu kararlılıkla tüm Anadolu'yu dolaşıyorum. Halkımın bu olaya yaklaşımını görüyoruz. Şehit ailelerinin yaklaşımını görüyorum. Tabanımız 'bizi de Afrin'e gönder' diyor. Böyle bir ruh var. Bay Kemal bu ruhtan nasipsiz" şeklinde konuştu. (İSTANBUL/DHA)