Kılıçdaroğlu il başkanlarından PM için 5 isim istedi

Kılıçdaroğlu, il başkanlarıyla baş başa görüşme yaptı. CHP lideri, başkanlardan Parti Meclisi'ne girmesini önerdikleri 5 ismi yazmalarını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu hafta sonu yapılacak 36'ncı Olağan Kurultay, il başkanlarıyla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, toplantıda “Sağduyulu, Türkiye’ye örnek olacak, kavgasız, gürültüsüz, demokratik yarışın öne çıktığı, şenlik havasında bir kurultay yapacağız” mesajı verdi.

Cumhuriyet'ten İklim Öngöl'in haberine göre CHP Genel Merkezi'nde basına kapalı yapılan ve yaklaşık 3 saat süren toplantıya 77 il başkanı katıldı. Kılıçdraoğlu’nun il başkanlarının etki altında kalmaması için hiçbir MYK (Merkez Yönetim Kurulu) üyesini toplantıya almadı.

CHP lideri, il başkanlarından sıralarına koyulan zarflara PM (Parti Meclisi) için düşündükleri beş ismi yazmaları istendi. PM’de yer almasını istedikleri 5 ismi yazan başkanlar zarfları salona konulan sandığa attı. Kılıçdaroğlu, yapacağı listede il başkanlarının yazdığı isimleri de değerlendireceğini belirtti.