Erdoğan'dan gençlere: Afrin'e beraber gideceğiz

Erdoğan, Beştepe'deki TÜGVA Gençlik Buluşması'nda "Reis bizi Afrin'e götür" diye slogan atan gençlere "İnşallah beraber gideceğiz" diye yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen TÜGVA Gençlik Buluşması'nda konuştu.. Afrin operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, ''Afrin'de teröristlerden 800 tanesinin işi bitti. Tabii akşama kadar bu sayı daha da artacak" dedi.

'KAFE DEĞİL KIRAATHANE'

Daha sonra TÜGVA'nın çalışmalarına değinen Erdoğan, şöyle dedi: "Dünya üzerinde iyi ve güzele dair ne varsa savunmak daima hakkın ve adaletin tarafında olacak bir nesil yetiştirmek amacıyla kurulan vakfımıza bizlere yaptıkları bu güzel ziyaret için teşekkür ediyorum. Yurtlarıyla burslarıyla Kitap Kafe denmiş ama ben diyorum ki o ismi kıraathaneye çevirelim. Yani okuma evi okuma yeri. Kafe bizim değil. Eğitim öğretim her işin başıdır ancak tek başına yeterli değildir. Gençlerimize iyi bir eğitim öğretimle birlikte gönül dünyalarını dolduracak manevi bir iklim de sunmamış gerekiyor.''

Erdoğan salonda bulunan gençler "Reis bizi Afrin'e götür" diye slogan atınca "İnşallah beraber gideceğiz" dedi.

'SANDIKTA GÖRÜLÜYOR KİMİN GENÇLERİ CEVVAL KİMİN GENÇLERİ HIMBIL'

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:  "Gençler gereken bilgiye iradeye kararlılığa sahip olmanız gerekiyor. Önümüzde 2019 Mart'ta yerel seçimler, Kasım parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimi. Bu bizim için bir dönüm noktasıdır. Birileri bizim gençlerimiz onların gençleri kadar cevval değil diyor. Bu zaten sandıkta görülüyor kimin gençleri daha cevval kimin gençleri daha hımbıl. Bu defa sandıkları öyle patlamalı ki bunlar ne olduklarına ne olacaklarına pişman olsunlar."

'ORADA JANDARMA KIZLARIMIZ VAR'

Daha sonra sözü tekrar Afrin operasyonuna getiren Erdoğan, şöyle dedi: "Türk milleti mücadeleye başladığı zaman işte böyle başarılara imza atar. (Zeytin Dalı Harekatı) Orada jandarma kızlarımız var onlar da mücadelenin içinde. Bizim Nene Hatun'larımız yok muydu? Şerife Bacı'larımız yok muydu? Bugün de var.'' (HABER MERKEZİ)

Etiketler Erdoğan gençler Afrin