Öztürk Yılmaz: ÖSO'ya dikkat edin, yarın başınıza iş açacaksınız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Afrin harekatına Özgür Suriye Ordusu'nun katılmasını eleştirdi. Yılmaz, "Bu, tarihi bir konuşmadır: ÖSO'ya dikkat edin diyoruz, yarın başınıza iş açacaksınız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Meclis Genel Kurulu'nda Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı hakkına konuştu.

Harekatla ilgili olarak CHP'ye dönük haksız ve provokatif açıklamalar olduğunu söyleyen Yılmaz, "Milli ordu deniyor ÖSO'ya (Özgür Suriye Ordusu). Bizim bir tane milli ordumuz var, o da: Türk Silahlı Kuvvetleri'dir. Biz ÖSO'yu hiçbir zaman bir milli ordu olarak görmüyoruz" dedi.

ÖSO'nun ilerleyen süreçte "bela" olabileceğini savunan Yılmaz, "Bakınız, burada tarihi bir uyarıyı yeniden yapmak istiyorum: Bizim devletimizin başına bunlar bela olacak. Bunlar ileride size sorun çıkaracak. Biz söylediğimiz zaman hakaret yiyoruz ama doğruyu söylemek zorundayız. Bunlar nefret söylemi kusan gruplarla iç içeydiler, yıllarca orada kanlı savaşı yaptılar ve biz bunların hepsini biliyoruz" diye konuştu.

'HİÇ KİMSE CİHATÇI GRUPLARDAN MEDET UMMASIN'

"Bunlar Selefi bir gelenekten geliyor" diyen Öztürk Yılmaz, şöyle devam etti:

"Cihatçı gruplardan, radikal gruplardan hiç kimse bir medet ummasın. Bunlar oradaki bütün ahaliye, Türk, Kürt, Arap, Yezidi, Ermeni olsun hepsine düşmandır. Bunları savunmak bizim görevimiz olmamalı. Bir ÖSO seviciliği almış gidiyor. Ya benim kahraman askerim ÖSO'ya ihtiyaç mı duyardı? Onu siz, bir taraftan FETÖ belasıyla yarısını neredeyse yıprattınız, şimdi ÖSO belasıyla yıpratıyorsunuz."

'ÖSO'LAR AMERİKA'DA GİZLİ GİZLİ GÖRÜŞÜYORLAR'

ÖSO'nun ABD ile görüştüğünü belirten Yılmaz, "ÖSO'cuları Amerikalılar da desteklemiş. İşte bak, gidip Amerika'da da gizli gizli görüşüyor bunlar. Katar'la, Suudi Arabistan'la görüşüyorlar, onunla görüşüyorlar, bununla görüşüyorlar; yahu bunlara nasıl güvenirsiniz siz, nasıl olur böyle bir şey? Bu, tarihi bir konuşmadır: ÖSO'ya dikkat edin diyoruz, yarın başınıza iş açacaksınız. Radikal cihatçı gruplar konusunda tarafım. Kim parayı veriyorsa onun peşine gidiyorlar. Cephede sizinle görüntü verirler, arka tarafta Amerika'nın, Rusya'nın, İran'ın elinde, başka örgütlerin elinde bunlar" şeklinde konuştu. (ANKARA/DHA)