CHP liderliğine 4. aday

Ömer Faruk Eminağaoğlu, CHP Genel Başkan adaylığını açıkladı.. Kongre 3-4 Şubat'ta yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - YARSAV eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlık için aday adayı olduğunu açıkladı. Eminağaoğlu aday adaylığını CHP Penel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısı ile duyurdu.

"Emekliliği de cüppemi de bıraktım" diyerek adaylığını açıklayan Eminağaoğlu, blok liste sistemini, adaylık için delegelerden imza zorunluluğunu ve Cumhurbaşkanı adayı başta olmak üzere adayların belirlenme sürecini eleştirdi.

Eminağaoğlu, "imza sorunu yaşamayacagımı görüyorum. Böyle bir sorun ortaya çıkarsa bu kuşkusuz benden kaynaklanmayacak, CHP'deki demokrasinin, adaletin, düzeyini, 12 Eylül'den kalan yüzde 10 anlayışının parti içinde de etkinliğinin ifadesi olacaktır. Amacım parti ilke ve değerlerinin daha da yukarıya taşınmasıdır. Partide yeni bir kutup yaratmak için değil yarınları kurtarmak için adayım" dedi.

Eminağaoğlu ile birlikte CHP liderliğine aday sayısı 4 oldu. CHP liderliğine ilk olarak İstanbul eski Baro Başkanı Ümit Kocasakal, ardından CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce aday olduğunu açıklamıştı. (DUVAR)