Milli Mutabakat Komisyonu’na 'Meclis' tepkisi

Milli Mutabakat Komisyonu, ilk görüşmesini TBMM Genel Sekreterlik Toplantı Salonu'nda yaptı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel bu durumun basına yansıması üzerine Meclis Başkanlığına başvurarak bilgi talep etti.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - AK Parti ile MHP arasında Uyum Yasaları için kurulan Milli Mutabakat Komisyonu’nun çalışma adresi olarak Meclis’i belirlemesi soru işaretlerine yol açtı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis Başkanlığı'na bir yazı yazarak, siyasi partilerin tümünü kapsamayan bir çalışma için Meclis salonlarının kullanım talebinin kimden geldiğini ve hangi gerekçelerle bu talebin karşılandığını sordu.

TBMM Genel Sekreterlik Toplantı Salonunda bugüne kadar TBMM’nin faaliyetleri kapsamında İçtüzük gereği tüm siyasi partilerin katılımıyla gerçekleşen toplantılar ile kurumsal faaliyetlerin yürütülmesine ilişkin toplantılar gerçekleştirildiğini belirten Özel’in yazısında şu ifadeler yer aldı:

“Siyasi partilerin tümünü kapsamayan birkaç siyasi partinin kendi aralarında yürüttükleri faaliyetler, bu siyasi partilerin genel merkezlerinde ya da TBMM’de bu siyasi partilere ayrılmış olan alanlarda gerçekleştirilmektedir. TBMM Başkanlık Divanı Toplantı Salonu ve TBMM Genel Sekreterlik Toplantı Salonu gibi TBMM’nin kurumsal kimliğini temsil eden alanlar siyasi partilerin faaliyetlerine açılmadıklarından dolayı, yeni Halkla İlişkiler Binasında milletvekillerinin kullanımına açık toplantı salonları yapılarak bu ihtiyacın giderilmesi amaçlanmıştır. TBMM yerleşkesindeki alanların kullanımı konusundaki kuralların uygulanmamasının bu konuda bir karmaşa ortaya çıkaracağına kuşku yoktur. Bu bağlamda adı geçen toplantı salonunun iki siyasi parti arasında yürütülen müzakerelere açılması talebi hangi siyasi parti grubundan gelmiştir ve söz konusu talep hangi gerekçelerle makamınızca karşılanmıştır sorularının yanıtlanması gerektiği düşünülmektedir.”

Özel, yazsısında söz konusu toplantı salonunun iki parti arasındaki müzakerelere tahsis edilmesi konusundaki bilgi verilmesini talep etti. (DUVAR)