Tezcan'dan Kocasakal'a: CHP'nin pozisyonunu tartışma yetkisine sahip değil

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Ümit Kocasakal için, "CHP'nin durduğu pozisyonu eleştirme hakkı yok" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, MYK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Ümit Kocasakal'ın CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklamasına ilişkin, "CHP'nin üyesi olan herkes aday adayı olabilir. Ancak hiç kimse aday olurken CHP'nin pozisyonunu ve durduğu hattı kendi keyfine göre tartışmaya açma imkanına, yetkisine, hakkına sahip değildir" dedi.

'PARTİNİN KİMLİĞİ BELLİDİR'

Bülent Tezcan, Ümit Kocasakal'ın CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklamasına ilişkin soruyu şöyle cevapladı: "CHP'nin üyesi olan herkes aday adayı olabilir. Aday adayı olanların aday olabilmesi için delegenin yüzde 10 imzasını alıp kurultay divanına vermesi gerekir. Herkes aday adayı, aday olabilir. Ancak hiç kimse aday olurken CHP'nin pozisyonunu ve durduğu hattı kendi keyfine göre tartışmaya açma imkanına, yetkisine, hakkına sahip değildir. CHP kuruluşundan bu yana misyonu belli bir partidir. Misyonu hem CHP'nin kuruluş değerlerini koruyan hem ulusal bütünlüğümüzü koruyan hem de Kurtuluş Savaşı'nı, Kuvayı Milliye ruhunu sosyal demokrasinin evrensel ilkeleriyle buluşturan bir siyasi partidir. Partinin kimliği  parti programında bellidir, açar okurlarsa kimliği net anlatılır. Bugünkü partinin yönetim anlayışı bu kimlikten zerrece sapmayan bir yönetim anlayışıdır. Buna rağmen beğenmeyip aday olanlar olabilir onun da yönetimi bellidir."

'KÖRLE YATAN ŞAŞI KALKAR'

Bülent Tezcan, AK Parti-MHP ittifakını eleştiren CHP hakkında MHP sözcülerinin açıklamalarının anımsatılması üzerine de şöyle dedi: "Açıklamaları ibretle, dikkatle izliyoruz. Körle yatan şaşı kalkar atasözünü hatırlatıyorum. MHP, AKP'ye yanaştığı ölçüde onun diline de uyuyor. Onlara söyleyeceğimiz tek şey şaşı kalmamaya özen göstersinler."

'BONZAİ BAĞIMLISI GİBİ OHAL BAĞIMLISI OLMUŞLARDIR'

OHAL'in altıncı kez uzatılması hazırlığının yapıldığını bildiren Bülent Tezcan, şöyle devam etti: "OHAL'i altıncı kez uzatmanın hazırlığını yapıyorlar. Parlamentoya bunu indirecekler. Bu iktidar uyuşturucu, bonzai bağımlısı gibi OHAL bağımlısı olmuşlardır. Bu milleti cendere altında tutmaktadır. Parlamento kendi işlevini haklı ve doğru noktada tutmak istiyorsa yetkilerine sahip çıkmalıdır. Bu sıkışmışlığın içinde vatandaş kendisini yaktı Meclis önünde. Onu yakan OHAL düzeni. AK Parti iktidarının 2018'de Türkiye'ye layık gördüğü tablo bu tablodur. Bu milletin ayıbı değildir iktidarın ayıbıdır. Bu ayıp OHAL'i i uzatmaya oy verecek olan milletvekillerinin ayıbıdır."

'KAFTANCIOĞLU UNUTULAN NEZAKETİ GÖSTERDİ'

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Gezi olayları sırasında attığı tweet nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan özür dilemesine ilişkin de Tezcan, "İl başkanımız siyasette unutulan nezaketin ne olduğunu basın toplantısında göstermiş oldu" dedi. (ANKARA/DHA)