Canan Kaftancıoğlu, Erdoğan'dan özür diledi

Canan Kaftancıoğlu, bugün yapılan devir teslim töreniyle CHP İstanbul İl Başkanlığı koltuğuna otururken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve iktidar çevrelerinin yanı sıra CHP Genel Başkanlığı'na aday olan Kocasakal'ın kendisine yönelttiği eleştirilere yanıt verdi. "Kadın kimliğimle erkek egemen siyasette var olmamdan korktular" diyen Kaftancıoğlu, Gezi eylemleri sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın annesine küfür olan bir duvar yazısını paylaştığı için Erdoğan'dan özür diledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyal medyadaki paylaşımlar nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedef aldığı CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, eleştirilere yanıt verdi.

Cemal Canpolat CHP İstanbul İl Başkanlığı görevini Canan Kaftancıoğlu'na devretti. Devir teslim töreninde konuşan Kaftancıoğlu, "Kadın kimliğimle erkek egemen siyasette var olmamdan korktular. Çünkü kadın sonuna kadar savunur, direnir. Bugün yaşadığımız örgütlü kötülüğe son verecek olan kadındır" dedi.

Devir teslim töreninin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve iktidar çevrelerinden kendisine yöneltilen eleştirilere cevap veren Kaftancıoğlu, bugün CHP Genel Başkanlığına aday olduğuna açıklayan Ümit Kocasakal'ın kendisine yönelik sözleriyle ilgili de konuştu. Kaftancıoğlu, "Mustafa Kemal'in kurduğu partide kadın bir il başkanı olduysam burada Atatürk'ün payı vardır" dedi.

CANPOLAT'TAN DESTEK

Şişhane'deki CHP İstanbul İl başkanlığı'nda düzenlenen devir-teslim töreninde ilk olarak konuşan Cemal Canpolat, Canan Kaftancıoğlu'nun sonuna kadar arkasında olduğunu söyledi. "Ülkemiz gerici bir kuşatma altında. Birbirimizle didişecek bir dakikamız bile yok" diyen Canpolat, "Artık biz ve bizim gibi olmayanları da uluslararası sermayeden kurtarmanın zamanı gelmiştir" dedi.

'BÜYÜK İSTANBUL YÜRÜYÜŞÜMÜZÜ BAŞLATIYORUZ'

Görev tesliminin ardından söz alan Canan Kaftancıoğlu, Cemal Canpolat ve ekibine teşekkür ederek şunları söyledi:

"Büyük İstanbul yürüyüşümüzü başlatıyoruz. Bizler Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden giden yurttaşları, yoldaşları neferleriyiz. 39 ilçeden ayağa kalkacağız. Bunu görüyorlar. Genel Başkanımızın başlattığı hak hukuk adalet yürüyüşünü başlatıyoruz. Bunun için korkuyorlar. Benim üzerimden CHP'yi dizayn etmeye çalışıyorlar. CHP emperyalizme karşı mücadelede kurulmuştur."

Kaftancıoğlu, şöyle devam etti: "Farklılıkların zengin olduğu Ordu'nun Mesudiye ilçesinde doğmuş bir kardeşinizim. Eşitliğin kenti İstanbul'u yaşatacağız hep birlikte. Kente ihanet edenlerin maskelerini düşüreceğiz. Sosyal adaletten yana İstanbul'u hep birlikte inşa edeceğiz.

Peki neden korktular? Kadın kimliğimle erkek egemen siyasette var olmamdan korktular. Çünkü kadın sonuna kadar savunur, direnir. Bugün yaşadığımız örgütlü kötülüğe son verecek olan kadındır. Günün koşullarına göre değişmeyen ideolojik duruşumdan duyulan bir rahatsızlık var. İstanbul'dan geldiler, İstanbul'dan gidecekler. Korkuları budur."

YEMEK FOTOĞRAFINA İLİŞKİN AÇIKLAMA: AK PARTİ GENEL BAŞKANI HEDEF GÖSTERİYOR

Tören sonrası gazetecilere açıklamalarda Kaftancıoğlu, eşinin paylaştığı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da "Domuz yemiş" diyerek eleştiri konusu yaptığı yemek fotoğrafıyla ilgili konuştu. Kendi özeli ile ilgili basın açıklaması yapmaktan dolayı mahçubiyet duyduğunu belirten Kaftancıoğlu, şöyle dedi:

"Benim durduğum ve yaptığım siyasi mücadele kimlerin ne yediğine ne içtiğine neye inandığıyla değil insanların hak ve özgürlükleri çevrçevesinde neyle mücadele ettiğidir. Sevgili eşimin paylaştığı fotoğraf var. Söylemeyi ayıp sayarak bir detaya dikkatinizi çekeceğim. Çatal ve bıçağın şeklinden karşıdakinin olduğu var. Yurt dışından bir arkadaşı. Bu görseli paylaşan eşimin babası öldürülmeden iki gün önce bir parti genel başkanı tarafından hedef gösterilmişti. Ve oğlunun da bu topraklarda gülüp geçeceğimiz bir paylaşım nedeniyle tüm kamuoyunda hedef gösterilmesinin takdirini sizlere bırakıyorum. Bunu ayıp sayıyorum. Bunun AKP genel başkanı tarafından hedef gösterilmesi ayrımcı politikaların geldiği noktayı gösteriyor. Askerlerin yenildiği etlerle ilgilenilseydi Türkiye bu hale gelmezdi. Eşim kul hakkı yemediği sürece gerisinin hiçbir önemi yok." u.

'BU SALDIRIR EN GÜZEL YANI YARI YAŞIMDA BİRİNE BENZETİLMEM'

Kaftancıoğlu, eşi tarafından paylaşılan ve kendisine benzetilen eylemciyle ilgili tweet'e ilişkinse şunları söyledi: "Sevgili eşimle gayet neşeli sosyal medya atışmalarımız meşhurdur. Bu çirkin ötesi saldırının en güzel yanı, yarı yaşımda birine benzetilmiş olmam. Benim olmadığım gayet aşikar ve şakacı. Bundan medet umulan bir Türkiye siyaset iklimine gelmiş bulunuyoruz. Bu kişi kimdir nedir bilmiyorum. Bu kişinin teşhir edilerek haklarının da gasp edildiğine dikkat çekiyorum."

Figen Yüksekdağ'dan Canan Kaftancıoğlu'na dayanışma mesajıFigen Yüksekdağ'dan Canan Kaftancıoğlu'na dayanışma mesajı

Kaftancıoğlu çocuğunun hedef gösterildiği tweet'i göstererek "Bu ülkenin çocukları ölmesin diye mücadele ediyorum. Beni hedef gösteriyorlar. Bu ülkenin çocukları masumdur. Yasin Börü de masumdur" DEDİ.

'BURADAN DEMİRTAŞ'A SELAM GÖNDERİYORUM'

Kaftancıoğlu, Selahattin Demirtaş ile birlikte yer aldığı fotoğrafa ilişkin ise "Hiçbir rahatsızlık duymuyorum. Buradan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a selam gönderiyorum" dedi.

'SAYIN ERDOĞAN'DAN ÖZÜR DİLERİM'

Gezi eylemlerine katıldığı için yapılan eleştirilere de yanıt veren Kaftancıoğlu, şunları söyledi: "Gezi ile ilgili olarak söylediğim her şeyin arkasındayım. Bir tanesi hariç. Gezi direnişi sayesinde hepiniz gibi ben de bir sürü sosyal medya paylaşımı yaptım. Orada gözümden kaçmış bir şey var. Hepimiz insanız, hepimiz hata yaparız. Orada yaptığım hatayı özür dileyerek paylaşmak istiyorum. Ben sayın Erdoğan'ın annesine küfür olan bir duvar yazısını da paylaşmışım. Bizim için anne olmak ve annelik kutsaldır. Ben hiç kimsenin annesine bir şey dedirtmeyeceğim gibi Erdoğan'ın annesine de bir şey dedirtmem. Sayın Erdoğan'dan özür dilerim. Ama anneleri de meydanlarda yuhalatmayalım, 'Ananı da al git' demeyelim.

'SOYKIRIM VARDIR YOKTUR DİYEREK ÇÖZÜLEMEZ'

Ermeni Soykırımı'na ilişkinse Kaftancıoğlu, şunları söyledi:  "Ben bu topraklarda bir hak savunucusu olarak, 'Kimi sorunları vardır ya da yoktur diyerek kavramlar olarak çözemezsiniz' diye düşünüyorum. İddia edildiği gibi 'Soykırım vardır, yoktur' diyerek çözülemez diye düşünüyorum. Benim katıldığım yürüyüşün adı Ermeni Soykırımı yürüyüşü. Ben de ondan dolayı o paylaşımı yaptım."

Kaftancıoğlu, şöyle devam etti: "Biz linç kültürünün bu kadar yaygın olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Bizim hep birlikte karşı çıkmamız gereken bu. Sahte tweetlerle bizi hedef gösterdiler. Doğru olmadığı halde örgütlü kötülüğe hizmet eden paylaşımlar ortada."

Canan Kaftancıoğlu, il başkanı seçilmesinin ardından savcılığın kendi hakkında başlattığı soruşturma ilişkinse "Ahmet Şık nasıl terörist olarak içeride yatıyorsa. Benim için de gurur vericidir" dedi.

'MUSTAFA KEMEL'İN ASKERLERİYİZ SLOGANA BANA MİLİTARİST GELİYOR'

CHP Genel Başkanlığı'na aday olan Ümit Kocasakal'ın isim vermeden kendisini kastederek yaptığı, "“Mustafa Kemal’in askerleriyiz sözünden rahatsız olanlar, üniter yapıyla sorunu olanlar Atatürk’ün partisinde siyaset yapamaz” eleştirisine de yanıt verdi. Kaftancıoğlu şöyle konuştu:

"Tekrar etmeyi bile ayıp sayarak. Ben Mustafa Kemal'in değerlerini özümsemiş, yaşamış biri olarak Gardrop Atatürkçüleri gibi yapmadım. Ben 'Mustafa Kemal'in askeriyiz' sloganı bana militarist geliyor. Ben onların 'Kenan Evren Atatürkçüleri' gibi, sadece içini boşaltarak kullanıyor olmalarını örgütümün takdirine bırakıyorum. Mustafa Kemal'in kurduğu partide kadın bir il başkanı olduysam burada Atatürk'ün payı var.

ÇOK SAYIDA PARTİLİ VE KADIN KURULUŞLARINDAN DESTEK

CHP İstanbul 36. Olağan İl Kongresinde il başkanı seçilen Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığında düzenlenen törenle görevi Cemal Canpolat'tan devraldı. Devir teslim töreni sırasında il başkanlığı önünde toplanan çok sayıda partili ve kadın kuruluşlarının temsilcileri Kaftancıoğlu'na destek verdi. İl Binasından da Haluk Levent'in seslendirdiği İzmir Marşı çalındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kaftancıoğlu Marksist terminoloji ile ülkemizin değerlerine saldırmıştırCumhurbaşkanı Erdoğan: Kaftancıoğlu Marksist terminoloji ile ülkemizin değerlerine saldırmıştır