Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vida transfer oldu, bu önemli bir ithalattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kitaroviç ile basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Erdoğan, "2017'nin sonunda Hırvatistan'dan çok ciddi bir ithalat yaptık. Beşiktaş, Vida'yı transfer etti. Bu önemli bir ithalattı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitaroviç ile Beştepe'de görüştü. Görüşmenin ardından Erdoğan ve Kitaroviç, basın toplantısı düzenledi.

Görüşmenin kapsamlı ve yararlı geçtiğinin söyleyen Erdoğan, "Gerek ticaret hacmimizin gerekse karşılıklı yatırımların artırılmasını arzu ediyoruz. Ekonomik ve ticari işbirliğimizin ülkelerimizin gerçek olanaklarını yansıtacak düzeye yükseltilmesi için ortak iradeye sahibiz. Hırvatistan'da özellikle turizm bankacılık, yenilenebilir enerji sektöründe başarıyla faaliyet gösteren firmalarımız var" dedi.

'BÖLGESEL VE ULUSLARARASI KONULARI ELE ALDIK'

"AB konularında işbirliği yollarını artırma üzerinde de görüş alışverişinde bulunduk" diyen Erdoğan, "Ülkelerimizi yakından ilgilendiren bölgesel ve uluslararası konuları ele aldık. Kudüs meselesini de değerlendirdik. Hırvatistan'ın önümüzdeki süreçte Kudüs konusundaki tutumunu inanıyorum ki yapıcı bir anlayışla gözden geçirecektir. Terörle mücadele konusunu da Sayın Cumhurbaşkanı ile etraflıca ele aldık" diye konuştu.

'TÜRKİYE'NİN AB YOLUNDA OLMASI AB'NİN FAYDASINADIR'

"AB üyeliği konusunda Türkiye'yi destekleyen açıklamalarınız var. Bu süreçte AB'nin Türkiye'yi uzun süredir kapıda bekletmesi ne kadar doğru ve adil?" sorusu üzerine Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kitaroviç, şunları söyledi:

"3 Ekim 2005'te Türkiye'nin AB ile müzakereleri başladığında Hırvatistan heyetindeydim. Bu müzakere sürecinin ne kadar zorlu olduğunu ne kadar adil davranılmadığını hissettirebileceğini biliyorum. AB ve Türkiye arasındaki ilişkinin geleceğinin bağlamının tanımlanması açısından sizin karar vereceğiniz bir durum ama Türkiye'nin AB yolunda olması, AB açısından hayati öneme sahiptir ve AB'nin faydasınadır."

Kitaroviç'ten sonra konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beşiktaş'ın Hırvat savunma oyuncusu Domagoj Vida'yı transfer ettiğini hatırlattı. Erdoğan, "2017'nin sonunda Hırvatistan'dan çok ciddi bir ithalat yaptık. Beşiktaş, Hırvatistan Milli Takımının özellikle çok çok önemli olan oyuncusu olan Vida'yı transfer etti. Bu önemli bir ithalattı, Hırvatistan için de önemli bir ihracattı. Hayırlı olsun" dedi. (ANKARA/DHA)