CHP'li Erdoğdu ve Yalım TIR'la Ankara'ya gidiyor

CHP'nin Ekonomi'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, Uşak Milletvekili Özkan Yalım’la birlikte kamyonla İstanbul'dan Ankara'ya gidiyor. Erdoğdu, yolculuğun sonunda Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını yalanlayan Başbakan Yıldırım'a cevap vereceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, Başbakan Binali Yıldırım ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında bütçe görüşmeleri sırasında yaşanan 'kamyon' polemiğinde yeni bir perde açtı. Erdoğdu, bugün sabah CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım’la İstanbul'dan Ankara'ya gitmek üzere TIR'la yola çıktı. Kamyonu Yalım kullanıyor.

TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında Kılıçdaroğlu, İstanbul’dan Ankara’ya gelen bir kamyoncunun köprü ve otoyollara verdiği ücretin çok yüksek olduğunu belirterek hükümeti eleştirmişti. Başbakan Yıldırım ise Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında verdiği rakamların gerçeği yansıtmadığını ileri sürmüştü.

Kamyonu CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım kullanıyor.

CHP'li Erdoğdu, kamyoncuların yaşadığı sorunlara dikkat çekmek için bugün kamyona bindi. Erdoğdu, gazeteciler eşliğinde sabah saat 08.30'da İstanbul'dan Ankara'ya doğru yola çıktı.

Erdoğudu (solda) ve Yalım'a gazeteciler de eşlik ediyor.

Aykut Erdoğdu, Başbakan Binali Yıldırım ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında bütçe görüşmeleri sırasında yaşanan kamyon tartışmasında kimin haklı olduğunu belirlemek amacıyla bu yolculuğa çıktıklarını söyledi.

Erdoğdu, dün akşam yapacağı yolculuğa ilişkin Twitter hesabından şu mesajı paylaştı: "Yarın sabah 08:30’da İstanbul’dan Ankara’ya Uşak Milletvekilimiz Özkan Yalım’la kamyon sürerek geleceğiz... Bakalım kamyoncunun İstanbul’dan Ankara’ya ne kadar masrafı var... Binali Yıldırım’ın TBBM’de anlattığı kamyoncu hesabı doğru mu göreceğiz?"

CHP'den Başbakan Yıldırım'a: Dingili bilse doğru hesap yapardıCHP'den Başbakan Yıldırım'a: Dingili bilse doğru hesap yapardı

Erdoğdu, bu sabah ise yola çıkmadan önce içtiği çorbayı "Kamyon seferimiz öncesi sabah çorbası..." mesajıyla paylaştı.

CHP Genel Başkanı, daha sonra verdikleri ilk moladan da resimler paylaştı.

KAMYONLA ELDE EDİLEN VERİLER KILIÇDAROĞLU'NA SUNULACAK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, kamyon yolculuğuyla ilgili Gazete Duvar’a şunları anlattı:

“Sayın Genel Başkanımız kamyoncuların sorununu bütçe gibi önemli bir konuşmada, Meclis'te dile getirdi. Ancak Başbakan bunları yalanladı. Bu kamyon yolculuğu ile fiilen bir hesap çıkartacağız. Yakıt masrafından park ücretlerine, köprü geçiş ücretlerinden güvenlik sorunlarına tüm tespitleri yapacağız. Ankara’ya ulaştığımızda lojistik üssünde bir açıklama yapacağız. Ayrıca genel başkanımız sayın Kılıçdaroğlu da grup toplantısında sunduğumuz veriler üzerinden kamyoncuların sorunlarını yeniden gündeme getirecek.”

(HABER MERKEZİ)