Duvar Arkası: 'Cephe' yok 'platform' var

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun görüşmesinin perde arkasında neler yaşandı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti’nin son MKYK toplantısında neye karşı çıktı? BBP Genel Merkezi'nde çıkan yangını Genel Başkan Destici nasıl kılpayı atlattı? Hepsi Duvar Arkası'nda...

Google Haberlere Abone ol

BLOK YA DA CEPHE DEĞİL BUNDAN SONRA PLATFORM!

Geçtiğimiz hafta Ankara siyasetinin dikkat çekici başlıklarından biri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu arasındaki görüşmeydi. Hem iade-i ziyaret hem de Uyum Yasaları’nın ele alındığı görüşmede 2019 seçimleri de konuşuldu. Görüşmeden yansıyan bilgilere göre Karamollaoğlu sık sık tekrarladığı “cepheleşme ve bloklaşma doğru değil” yaklaşımını bu görüşmede bir kez daha dile getirdi. Karamollaoğlu’nun kutuplaşma, kamplaşma yarattığı için tehlikeli bulduğu bu ifadeler karşısında önerisi 'Platform' oldu. Kulislere yansıyan bilgilere göre Kılıçdaroğlu da bu yaklaşımı yerinde gördü. Bundan sonra 2019 seçimleri öncesi yaşanacak ortaklaşmalarda, bir arada duruşlarda “Hayır cephesi, bloku” örneğinde olduğu gibi ifadeleri değil, “Demokrasi-adalet platformu” gibi ifadeleri daha çok göreceğiz.

Kılıçdaroğlu'ndan Karamollaoğlu'na: İnceleyip döneceğizKılıçdaroğlu'ndan Karamollaoğlu'na: İnceleyip döneceğiz

ERDOĞAN OĞLU FETÖ’DEN TUTUKLU PARTİLİNİN GÖREVDEN ALINMASINA İTİRAZ ETTİ

AK Parti’nin son MKYK (Merkez Karar ve Yönetim Kurulu) toplantısında Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş’ın bir ilçe başkanının görevden alınması için yaptırmak istediği oylamaya Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karşı çıktığı öğrenildi. AK Parti’de konuşulanlara göre Erdoğan, Ataş’a neden ilçe başkanını görevden alınmasını teklif ettiğini sordu. Ataş, “oğlu FETÖ’den tutuklu” yanıtını verince Erdoğan “Oğlunun tutukluluğu bu insanın görevden alınmasına gerekçe olamaz!” dedi. Bu çıkışının ardından “Gizli oylamaya gerek yok, hemen açıkça oylayalım. Kim bu arkadaşın görevden alınmasını istiyor?” diye sorunca sadece Mustafa Ataş el kaldırdı ve tartışma kapandı.

BBP YANGININI DESTİCİ KILPAYI ATLATMIŞ

Ankara'da siyasi gündem tarif edilirken 'yangın' benzetmesi sıkça yapılır. Ancak geçen hafta gerçek bir yangın da gündeme geldi. BBP Genel Merkezi'nde klimada yaşanan arızadan kaynaklandığı belirtilen yangın bir kaza olarak kayda geçti. Ancak Genel Başkan Mustafa Destici'nin de katıldığı Divan Kurulu toplantısı gecikmeli başlamasa daha kötü sonuçlar da yaşanabilirdi. Parti kaynakları bu gecikme nedeniyle Destici'nin masasında olmadığını ve klimanın devrilip bir patlamaya yol açmasıyla başlayan yangının yakınında bulunmadığını belirtiyor. Makam masası ile klima arasındaki mesafe ise sadece bir metre. İlk aşamada kaza olduğu sonucuna ulaşılan yangına ilişkin Adli Tıp incelemesi ise devam ediyor.

BBP Genel Merkezi'nde yangın çıktıBBP Genel Merkezi'nde yangın çıktı