Temel Karamollaoğlu, Mustafa Destici'yi ziyaret etti

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'yle görüştü. Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday çıkaracaklarını belirten Karamollaoğlu, "Biz en az 300 bin civarında imza toplanacağı kanaatindeyiz. Hedef 500 bin" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'yi ziyaret etti. BBP Genel Merkezi'nde yapılan görüşme yaklaşık bir buçuk saat sürdü. Görüşmenin ardında Destici ve Karamollaoğlu açıklama yaptı.

KARAMOLLAOĞLU: ADAY GÖSTERİLME SÜRECİNİ SEÇİM KURULLARI YÜRÜTMELİ

Temel Karamollaoğlu, 16 Nisan referandumunda kabul edilen Anayasa değişikliği kapsamındaki uyum yasalarının 6 içinde çıkarılması gerektiğini belirtti. Uyum yasalarında gecikme yaşandığını söyleyen Karamollaoğlu, uyum yasalarıyla ilgili hazırladıkları rapor Mustafa Destici'ye ilettiğini aktardı.

Karamollaoğlu, "Önemli olan konu birincisi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday gösterilme konusuydu. 100 bin imza ile ancak aday gösterilebiliyor. Bizim kanaatimiz bu aday gösterilme işlevinin seçim kurulları tarafından yürütülmesi. Herhangi bir ücrete tabi tutulmaması doğru olur diye ifade etmiştim" dedi.

'HEDEFİMİZ 500 BİN İMZA'

Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday çıkaracaklarını dile getiren Karamollaoğlu, "Biz teşkilatlarımız bu konuda gerekli hazırlıkları yapmalarını, çünkü bir aday çıkaracağımızı ifade ettik. Bu adayı çıkarabilmek için biz en az 300 bin civarında imza toplanacağı kanaatindeyiz. Hedef 500 bin" diye konuştu. Karamollaoğlu, BBP Genel Merkezi'nde geçtiğimiz gün çıkan yangın dolayısıyla geçmiş olsun dileğinde bulundu.

DESTİCİ: DİKENLER UYUM YASALARIYLA TEMİZLENECEK

Mustafa Destici ise, Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi’nin geçmişte birlikte hareket ettiklerini hatırlattı. Görüşmenin faydalı geçtiğini söyleyen Destici, "Bugün çok faydalı bir görüşme oldu. Biz 16 Nisan referandumunda 'evet' dedik. Bize göre yeni sistem yürütme, yasama ve yargıyı birbirinden net olarak ayırdı" dedi.

Uyum yasalarının önemli olduğunu belirten Desteci, şöyle devam etti:

"Tabi burası ‘dikensiz gül bahçesi mi?’ değil. Bu dikenlerin temizlenmesi uyum yasaları ile birlikte yapılacak. Burada siyasi partilerimize büyük yükümlülükler düşmektedir. 1980 darbecilerinin yapmış olduğu bu antidemokratik siyasi parti yasası ve seçim kanunundan Türkiye'nin kurtarılması gerekiyor. Siyasi partilerin kapatılmasının tamamen ortadan kaldırılması gerekiyor. Daha önce söylediğim gibi barajın tamamen ortadan kaldırılması lazım. Cumhurbaşkanlığı adaylığı içinde 100 bin imzanın kolaylaştırıcı olması lazım." (ANKARA/DHA)